به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، نشست تبادل این تفاهم نامه با حضور محمدتقی احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس، فرهادی شهردار منطقه ۶ تهران، قادریفر معاون فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و برخی از شرکتهای فعال پارک در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس از اعلام آمادگی اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران دانشگاه برای ورود به زیست بوم نوآوری، ایجاد و توسعه فناوری و استفاده از فرصت های تجاری سازی خبر داد و گفت: این دانشگاه تا چندی پیش بیشتر در زمینه علوم و مباحث آکادمیک فعال بود و کمتر به مباحث نوآوری و فناوری می پرداخت. اما هم اکنون اساتید و دانشجویان با انگیزه بسیار و با تمام قوا آماده ورود به این عرصه هستند.
وی افزود: این موج جدید در سالهای اخیر به همت همکاران پارک علم و فناوری دانشگاه محقق شد و این بارقه امید ایجاد شد که فرصت تجاری سازی فناوری برای حل مشکلات جامعه، فراهم شده است.
احمدی با اشاره به اینکه امیدواریم در آیندهای نزدیک ناحیه نوآوری مدرس به عنوان گوشهای از علم و فناوری و همچنین فرهنگ این منطقه شناخته شود، گفت: این آغاز راه است و از اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری منطقه از ۱۰ هزار محقق و پژوهشگر ارشد دانشگاه تربیت مدرس حمایت میکنند تا در قالب زیست بوم فناوری وارد مرحله خدمتگزاری به جامعه خود شوند، سپاسگزاریم.
در ادامه تورج فرهادی، شهردار منطقه ۶ به اهمیت استفاده از ظرفیتها و پتانسیل موجود در منطقه در راستای شکوفایی شهر و کشور اشاره کرد و گفت: ایجاد ناحیه نوآوری در اطراف دانشگاه تربیت مدرس برای آینده کشور و شهر تهران مفید است و ما از طرف شهرداری در خدمت هستیم تا این فضا و مسیر تسهیل شود. ما برای پیشبرد اهداف نظام مهیا و آماده همکاری هستیم و با انجام وظایف خود از پژوهشگران و اساتید حمایت می کنیم.
اسماعیل قادری فر معاون فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در بخش دیگری از این نشست ضمن تقدیر از اقدامات دانشگاه تربیت مدرس و پارک علم و فناوری دانشگاه در ورود به فضای نوآوری کشور بر ارتباط تنگاتنگ و حمایت بی دریغ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوی از ایجاد زیست بوم نوآوری در اطراف دانشگاه تربیت مدرس تأکید کرد.
وی گفت: این ناحیه میتواند به کانونی برای فعالیت استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان در اطراف دانشگاه تربیت مدرس تبدیل شود.
معاون فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: دانشگاه تربیت مدرس در منطقه ۶ دارای ظرفیت بزرگ و بالقوه ای است که ما می توانیم از آن برای توسعه و تداوم بخشی به زیست بوم نوآوری استفاده کنیم.
قادری فر گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه چارچوب مفهومی زیستبوم فناوری و نوآوری در کشور، با محوریت مراکز دانشگاهی و علمی، سعی کرده اماکن و فضاهای اطراف دانشگاههای مادر و بزرگ را به محل استقرار مناسبی برای شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها تبدیل کند.
وی افزود: این شرکتها و استارتآپها نه تنها از تولید علم در دانشگاهها تغذیه میکنند بلکه از نیروی انسانی توانمند تربیتشده در دانشگاههای کشور استفاده میکنند.
معاون فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: بعد از تجربه موفق شکل گیری ناحیه نوآوری شریف در منطقه دو شهرداری، ۵۰۰ شرکت دانش بنیان با محوریت دانشگاه شریف در آن ناحیه مستقر و مشغول فعالیت هستند.
در ادامه دکتر ابراهیمی رییس پارک علم و فناوری تربیت مدرس درباره ویژگیهای ناحیه نوآوری مدرس اظهار داشت: ناحیه نوآوری حدود ۳۷۰ هکتار وسعت دارد و محدود به اتوبان چمران، خیابان کارگر، خیابان انقلاب و بزرگراه شهید گمنام است. شرکت های متعدد فناوری خصوصی و پژوهشگاه ها در این محدوده حضور دارند و در واقع این ناحیه همه المان های یک ناحیه نوآوری را در خود دارد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ساختمان اصلی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و برج فناوری دانشگاه که شرکت های دانش بنیان در آن مستقر هستند، در این ناحیه نوآوری قرار دارند.
در پایان این نشست و تبادل تفاهم نامه، حاضران از نمایشگاه دستاوردها و محصولات انتخابی پارک مدرس بازدید کردند. در این نمایشگاه از روبات ضدعفونی کننده با استفاده از UV و دیگر دستگاه های تولید شده در جهت مبارزه با ویروس کرونا نیز رونمایی شد.