به گزارش خبرگزاری مهر، فرمانده قرارگاه ثارالله قدس گفت: زندگی و حیات ما در هر مقطعی مدیون شهدای عزیز دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم بوده است و اکنون مدیون تلاشهای ایثارگرانه کادر درمان است.
علیرضا یعقوبیان از تلاش شبانه روزی کادر درمان، آتش نشانی و اورژانس در چهار ماه شیوع ویروس کرونا در کشور تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت: باید با همدلی و مروت این مشکل را برطرف کنیم، تا کنون به برکت تعاون و همکاری در کشور توانستهایم برای کنترل این موضوع مبارزه کنیم.
یعقوبیان فرهنگسازی پیشبینی و پیشگیری در حوادث را ضروری دانست و گفت: مدیران و دستاندرکاران در برخورد با حوادث باید جدیت داشتهباشند و از آن درس عبرت بگیرند.
ضرورت راه حلهای تاثیرگذار برای جلوگیری از شیوع مجدد کرونا
در این جلسه شهردار منطقه ۵ نیز گفت: برای جلوگیری از شیوع مجدد ویروس کرونا اراده جمعی و ارائه راه حلهای تاثیرگذار ضرورت دارد.
فریدون حیدری با تاکید بر تداوم کارهای تاثیرگذار در این زمینه ادامه داد: پاکسازی و ضدعفونی اماکنی که حضور شهروندان در آنها بیشتر است به شکل موثر ادامه مییابد.
شهردار منطقه ۵ تاکید کرد: سازمانهایی که با مردم سروکار دارند همچنان پروتکلهای بهداشتی را برای جلوگیری از شیوه کرونا رعایت کنند.
حیدری گفت: مجموعه فعالیتهای صورت گرفته در همهگیری ویروس کرونا تجربه و تلاش خوبی بود که ما را در وضعیت مطلوبی قرار داده است.
وی رعایت دستورالعملهای دینی مسلمانان را در کاهش شیوع ویروس کرونا تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: ارتباط و صله رحم باید کنترل شده باشد تا صدمههای ناشی از این ویروس کمتر شود.
اقدامهای معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۵
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۵ نیز دراین جلسه گفت: از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹، به فوریت ستاد مبارزه با کرونا در منطقه تشکیل شد.
رضا علیزمانی افزود: حوزه خدمات شهری در بحث نظافت همکاری حداکثری را با تمام نهادها و سازمانها انجام داد.
وی به چندین نوبت غربالگری کارگران عرصه نگهداشت و انعقاد تفاهم نامه مشترک شهرداری منطقه با بیمارستان ابن سینا اشاره کرد و گفت: در ۴ رزمایش ضدعفونی معابر تجربه خوبی کسب و با اعمال محدودیت تردد در بوستانها، بستن سرویسهای بهداشتی و پلمپ آبخوریها امکان انتقال ویروس درفضای سبز و بوستان ها را کنترل کردیم.
معاون خدمات شهری منطقه استفاده از ظرفیتهای تبلیغات محیطی برای فرهنگسازی و آگاهسازی شهروندان درباره ویروس کرونا را از دیگر اقدامهای این معاونت برشمرد و افزود: آموزش الزامهای بهداشتی به کارگران و پاکبانان، افزایش تعداد تخلیه خودروهای مکانیزه به منظور جلوگیری از انباشت زباله، افزایش شیفتهای کاری تعداد ۹ دستگاه خودرو مخزن شوی و تهیه ماسک و دستکش برای اجرای عملیات نظافتی از جمله دیگر فعالیتهای صورت گرفته با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بوده است.
ضرورت همکاری بین بخشی در مدیریت بحران کرونا
رئیس بیمارستان ابن سینا نیز گفت: ابعاد بهداشتی و درمانی ویروس کرونا متاثر از سرعت همهگیری بالا و ناشناختهبودن ویروس بوده است.
آرش انیسیان افزود: تعداد موارد شدید و بالای ابتلا به ویروس و کمبود امکانات تشخیصی مجموعه کادر درمان را با چالش روبرو کرد.
انیسیان به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: یکی از همکاریهای مثبت صورت گرفته این بیمارستان با مجموعه شهرداری منطقه ۵، افتتاح کلینیک بیماری های حاد تنفسی در ابتدای سال ۱۳۹۹ بوده است.
وی گفت: باید همکاریهای بخش دولتی و غیر دولتی در بحث مدیریت بحران متشکلتر شود.
در اولین جلسه نشست فصلی ستاد مدیریت بحران در سال ۱۳۹۹ که با محوریت کرونا تشکیل شد، نمایندگان آتش نشانی، اورژانس غرب تهران، سامانه خط ۵ تندرو، بهداشت شمالغرب تهران، آموزش و پرورش، معاونان، مدیران و روسای ادارههای شهرداری منطقه ۵ شرکت داشتند.