به گزارش خبرگزاری مهر، جام جم نوشت: برای مردم غیزانیه که سالها تشنگی کشیدهاند خبر رسیدن آب از هر چیزدیگری شیرینتر است. چهارروز است گفته میشود آب به غیزانیه رسیده، این گفته در بوق و کرنا هم رفته است، آنقدرکه خیلیها باور کردهاند جدال دیرینه مردم غیزانیه با بی آبی بالاخره حل شده و بخت بسته این دیار بعد از بلوای اوایل خرداد کاملاً بازشده است. اما درد غیزانیهایها هنوز بیآبی است و مطالبه اصلیشان آب. با اینکه درخبرها از افتتاح فاز نخست طرح آبرسانی به غیزانیه زیاد گفته میشود، ولی این فاز هنوز افتتاح نشده و روبان این آبرسانی قرار است فردا قیچی شود، تازه اگر سروقت قیچی شود به یک روایت فقط مشکل مردم ۳۰ روستا و به روایتی دیگر مشکل ۴۰ روستا حل میشود.
غیزانیه ۸۵ روستا دارد و تقریباً ۳۰ هزار نفر عائله که سالهاست هم خودشان و هم دامهایشان تشنهاند. ۳۰ هزار جفت چشم در دوهفته اخیر که قول و قرار همه مسؤولان ملی و محلی با مردم، رساندن آب لولهکشی به غیزانیه شده، خیره است به راه که لولهها چه زمانی در زمین کاشته میشوند و شیرهای آب کی آب بیدغدغه پس میدهند.
صادق حقیقیپور، مدیرعامل آبفای خوزستان اما به ما میگوید روبان افتتاح فاز اول طرح آبرسانی فردا قیچی میشود، ولی او نیز نمیداند فازهای بعدی که آب را نه فقط در یک گوشه از غیزانیه بلکه در سراسر کالبد آن پمپاژ کند چه زمانی افتتاح میشود و چه وقت خیرش به همه مردم منطقه میرسد.
به همین دلیل فاز نخست طرح آبرسانی، مردم محلی را چندان ذوق زده نکرده و آنها که در مسیرخط انتقال آب زندگی نمیکنند امید چندانی به تغییر وضع زندگیشان ندارند. مدیرعامل آبفای خوزستان به جامجم میگوید آبی که این همه دربارهاش حرف زده شده از روز شنبه در مخازن است و فردا که رسماً در لولهها جریان پیدا کند، آب تازه به برخی خانهها میرسد.
عدهای از غیزانیهایها که جزو «برخی» محسوب نمیشوند، این روزها همچنان ناراضیاند و ضمن کلنجار رفتن با مشکل قدیمی بیآبی، تشنگی دامهایشان را نیز تماشا میکنند و همزمان با کرونا که لازمهاش شستوشوی مدام است نیز میجنگند.
آبِ ناپایدار
آبی که قرار است چشم مردم ۳۰ روستای غیزانیه به جمالش روشن شود، از ایستگاه آبگیر شهر شیبان میآید که آن هم از رود نجیب و بخشنده کارون گرفته میشود. کاری که تا امروز برای غیزانیه کردهاند همان مختصری است که مدیرعامل آبفای خوزستان میگوید؛ یعنی لولهکشی از ایستگاه آبگیر شیبان تا روستای صفیره.
مدیرعامل، اما به مختصر بودن این اقدام اعتقادی ندارد و شرح میدهد در صفیره، مخزن و ایستگاه پمپاژ نیز احداث کردهاند که میتواند آب تعدادی از روستاهای غیزانیه را تأمین کند. تعداد دقیق روستاهایی که با این خط لوله به آب میرسند را امام جمعه اهواز ۳۰ روستا میداند که تقریباً یک سوم کل روستاهای غیزانیه است.
به همین ۳۰ روستایی هم که قرار است آب برسد، ظاهراً حرف و حدیث زیاد است و از آب شسته رفته انگار قرار نیست خبری باشد. حجت الاسلام موسویفرد در اینباره خبرهای خوشی ندارد و به ما میگوید ممکن است یک روستا روزی شش ساعت آب داشته باشد و یکی دیگر روزی ۹ ساعت و این آبرسانی بسته به هر روستا از ۳ تا ۲۴ ساعت در شبانه روز متغیر خواهد بود.
جدال با بیآبی
با اینکه امام جمعه اهواز ختم بهخیر شدن غائله بیآبی درغیزانیه و تمام شدن این حرف وحدیث ها را فقط و فقط منوط به افتتاح فاز دوم طرح آبرسانی میداند، ولی مردمی که سالهاست با بیآبی رخ به رخ ماندهاند، گوششان از این حرفها پر است.
فاز دوم طرح آبرسانی به گفته امام جمعه از صفیره به نزهه است به طول ۲۸ کیلومتر که شش کیلومترش را انجام دادهاند و شرکت نفت، شش کیلومترش را تعهد کرده، ۱۴ کیلومتر باقیمانده نیز شده است جزو تعهدات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا که اگرهمه پای قول و قرارشان بمانند و تأخیری درکار نباشد به گفته موسویفرد مشکل آب غیزانیه تا ۸۰ درصد حل میشود.
اما حتی همین حرف و این زمانبندی و این تقسیم مسؤولیت نیز چیزی از نگرانیهای مردم محلی کم نمیکند. جعفر مجدمی، عضو شورای بخش غیزانیه به ما میگوید هنوز مردم دنبال آب هستند و آبی که با تانکر توزیع میشود به دست همه مردم نمیرسد و به آنها که میرسد نیز کفاف همه نیازشان را نمیدهد مخصوصاً نیاز احشام را. او از مردمی حرف میزند که آب مورد نیازشان را از تصفیهخانه ها یا دورهگردهایی که با بشکه آب میفروشند، میخرند.
این وضعیت، حسین یکی از اهالی را مثل بقیه غیزانیهایها کلافه کرده، کلافه از کمی و شوری آب که برای عدهای همراه است
با نداشتن مخزن نگهداری آب و مضاعفشدن مشکلات.
مردم غیزانیه آب میخواهند. فردا شاید روبان افتتاح فاز نخست طرح آبرسانی که بریده شود، زندگی برای عدهای از آنها آسانتر شود، ولی مردم غیزانیه همه نیاز به زندگی آسانتر دارند نه فقط عدهای از آنها. خوزستان گرم است، آفتابش رحم ندارد و ساعتها بر فراز آسمان می تابد و زمین و زمان و بشر و جاندار را تشنه میکند، مشکل کرونا هم که پابرجاست، پس غیزانیه دیگر توان وقتکشی و تعلل ندارد.