به گزارش خبرنگار مهر، یونس ژائله قبل از ظهر چهارشنبه در دیدار با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه در محل اتاق بازرگانی تبریز اظهار داشت: آذربایجان شرقی پتانسیل بالایی در تجارت و صادرات داشته و واحدهای نمونه زیادی در این منطقه فعالیت میکنند.
وی با اشاره به مجاورت جغرافیایی این استان با کشورهای خارجی گفت: با کشورهای همسایه رابطه تجاری خوبی داریم اما نگاه ما تنها به همسایهها نبوده و نگاه بالاتری هم داریم و حتی در برخی کشورهای آفریقایی نیز فعال هستیم.
ژائله با تاکید بر تغییر دولت در نگرش به صادرات و صادرکنندگان گفت: انتظار میرود سفرای ایران در کشورهای خارجی برای کمک به تجار و صادرکنندگان به درستی توجیه شده و همکاریهای لازم بیش از پیش صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز ادامه داد: باید از ابزار دیپلماسی و دیگر امکانات و قدرتهای دولت به خوبی در تحقق صادرات و حمایت از صادرکنندگان استفاده شود اما در حال حاضر، این امر صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و آسیبهای اقتصادی آن گفت: بیماری کویید ۱۹ یکسری مشکلات برای اقتصاد و صنایع ایجاد کرد اما مزیتهایی نیز به همراه داشته است. وقتی که کشور ایران توان تولید مواد بهداشتی و ضدعفونی را دارد، باید از این فرصت به خوبی بهره برده و از آن برای ایجاد بازار صادراتی بهره برد.
ژائله با بیان اینکه نباید صادرات کشور را تک محصولی کنیم، گفت: تفکر مبارزه با صادرات نفتی و صادرات تک محصول گاه تنها تبدیل به شعار شده و در این خصوص جدی وارد کار نشدهایم که برای تحقق این مهم باید تمامی ارکان کشور، همدل بوده و باور قلبی داشته باشند.
وی ادامه داد: در کشورهای آفریقایی، بازار بزرگی برای محصولات تولیدی ما وجود دارد که باید نسبت به ایجاد مراکز تجاری در آنها اقدام شود.
رئیس اتاق بازرگانی، رابطه تجاری را سبب اتصال کشورها به یکدیگر دانسته و گفت: سیستم دولتی باید نیاز به صادرات را به خوبی در خود احساس کند.
وی، عدم ثبات نرخ ارز را سبب ایجاد مشکلاتی در تجارت جهانی دانسته و گفت: در تمامی کشورها، این نوسانات به میزان کم وجود دارد اما در کشور ایران این نوسانات بالا بوده و دولت باید راهکاری برای جلوگیری از آن در نظر داشته باشد.