به گزارش خبرنگار مهر، پارسا واعظی نونهال هشت ساله تنکابنی و خردسالترین هنرمند فرشباف کشور است که به هنر فرش بافی مسلط بوده و دو تابلو فرش دستبافت خود را به معاون فناوری رئیسجمهور و وزیر میراث فرهنگی کشور اهدا کرده است.
سیف الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران عصر چهارشنبه در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از گرایش نونهالان و خردسالان به هنرهای دستی چون هنر اصیل فرشبافی از خانواده واعظی قدردانی کرد و گفت: به طور کلی ۲۰۰ رشته صنایع دستی در جهان وجود دارد که ۸۰ رشته آن در مازندران فعال بوده که از این تعداد ۱۵ رشته بومی و ویژه این استان سبز است.
وی افزود: مازندران از هنرهای دستی و تولید صنایع دست ساخت مانند لاک تراشی، سفال، نمدمالی و گلیمبافی به ویژه در غرب این استان حرف برای گفتن در سطوح ملی و بینالمللی دارد.
دریافت ۶۵ مهر اصالت
فرزانه اضافه کرد: حدود ۶۵ تن از هنرمندان مازندران که بیشترین تمرکز آن هم در غرب این استان است دارای مهر اصالت صنایع دستی بوده و در نظر داریم، برای این هنرمندان کیوسکهایی برای فروش محصولاتشان فراهم سازیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با بیان اینکه تأمین بازار فروش برای صنایع دستی تولیدی هنرمندان عمده ترین و مهمترین موضوعی است که باید روی آن کار شود، تصریح کرد: ایجاد بازارچههای صنایعدستی مهمترین برنامهای است که برای تقویت این بخش در دستور کار قرار دادیم.
وی با اشاره به خسارتهای ناشی از ویروس کرونا به اقتصاد گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: تأمین این بازارچهها انگیزه تولید را در بین هنرمندان مازندرانی تقویت کرده و سبب ایجاد اشتغال میشود.
فرزانه با اشاره به توان بالای صنایعدستی در ایجاد اشتغال تاکید کرد: در همین غرب مازندران پروژه هزار میلیاردی در بخش گردشگری داریم که دچار رکود شد اما یک هنرمند صنایعدستی تنها با ۱۰۰ میلیون تومان میتواند ایجاد اشتغال کند.
سیدامیر حسینی جو فرماندار ویژه تنکابن هم در این مراسم ضمن قدردانی از خانواده واعظی به دلیل پرورش و حمایت فرزندشان در جهت احیا و تولید هنر فرشبافی گفت: جهان به این نتیجه رسیده که از محل تولید صنایع دستی خود به راحتی میتواند پول در آورده و نیاز به صرف اعتبار سنگینی هم ندارد.
ظرفیت بالای غرب مازندران در تولید هنرهای دستی
وی با اشاره به ظرفیت و توان بسیار بالای غرب مازندران در زمینه تولید انواع هنرهای دستی مانند سفال، چادرشب بافی، نمدمالی، سبد و حصیر و غیره افزود: این منطقه از نظر مواهب خدادادی هم بهره مند بوده و گردشگر پذیر است و تقویت و هنرهای دستی و بومی منطقه یک جاذبه غنی گردشگری بوده و در جذب توریست و تقویت اقتصاد بومی بسیار مؤثر است.
نماینده عالی دولت در تنکابن با بیان اینکه همواره فعالان عرصه صنایع دستی در طول تاریخ با فعالیتشان سبب شدند تا این هنرها نسل به نسل حفظ شود، خاطرنشان کرد: فعالیت نونهالانی چون پارسای ۸ ساله باعث افتخار بوده و میتواند آغاز راهی باشد برای بسیاری از کودکان و نوجوانان کشور که به این بخش روی آورده تا ضمن حفظ اصالت و هنر کشورشان به ایجاد اشتغال و کسب درآمد هم بپردازند.
زهرا پویافر مادر پارسا واعظی هم در این مراسم اظهار داشت: پارسا علاوه بر بافتن فرش به برنامه نویسی رایانهای هم مسلط بوده و تصمیم دارد در حوزه برنامه نویسی صنایع دستی هم فعالیت کند.
وی افزود: هم اکنون پارسا با آموزش تولید و تدریس آنلاین پایه گذار تدریس و آموزش هنر صنایع دستی در فضای مجازی بوده و در حال طراحی یک وب برای بهتر شدن کار وی هستیم.
پویا فر ادامه داد: دنیا به سمت و سویی رفته است که کشورهای توسعه یافته با استفاده از فضای تکنولوژی از هنرها، هویت و فرهنگشان در حال ایجاد درآمد بوده و این موضوعی است که نسل جوان و نوجوان کشور باید به این سمت سوق داده شده و دولت روی آن برنامهریزی کند.