به گزارش خبرنگار مهر، رقابتهای فشرده و سخت کاراته وان برای کسب سهمیه المپیک باعث شد تا فدراسیون کاراته روی این رقابتها متمرکز شود تا اولین و شاید آخرین حضور رسمی این رشته در بازیهای المپیک با ثبت یک نتیجه تاریخی برای کشورمان رقم بخورد. بدون شک خوشحالی تحقق آرزوی دیرین کاراته کاها برای مبارزه روی تاتامی المپیک را نمیتوان کتمان کرد و آنها که با رسیدن به سهمیه لازم به این مهم دست پیدا کنند، قطعاً در تاریخ این رشته ماندگار خواهند شد.
در شرایط فعلی کاراته ایران چهار سهمیه حضور در بازیهای المپیک را کسب کرده و با اعلام برنامه مسابقات آتی، سهمیه پنجم از سیستم رنکینگ را نیز در دسترس دارد و در وزن ۶۷- کیلوگرم و کاتای مردان و زنان نیز چشم به مرحله نهایی رقابتهای کسب سهمیه دارد تا با هشت سهمیه کامل راهی توکیو شود. هر چند تحقق این هدف بزرگ سخت و بسیار دشوار است، دشواریهایی که تا اینجای کار تبعاتی هم برای این رشته رزمی پرطرفدار بدنبال داشته است.
در طول دوران حضور تیم ملی در رقابتهای کاراته وان و قهرمانی آسیا طی مهرماه ۹۷ تا اسفندماه ۹۸ جوانان با آتیهای چون آسیابری، اباذری، میرزایی، خدابخشی، حسن نیا، کریمی، نیکوهمت، قراری زاده، صداقت و… فرصت همراهی تیم ملی و نمایش توانایی خود را داشتهاند، ولی نمیتوان از غیبت در رقابتهای ردههای سنی آسیا در فروردین ماه ۱۳۹۸ به سادگی گذشت. رقابتهایی که میتوانست برای آینده سازان کاراته مسیر جدیدی را برای کسب موفقیت باز کند.
با این شرایط فدراسیون کاراته متمرکز روی کسب سهمیه شد و با نتایج قابل توجه در رقابتها، جزو سه کشور برتر دنیا در تعداد سهمیههای قطعی بوده و هست. کیست که نداند بازیهای المپیک برای دولتها چه میزان اهمیت دارد و کاراته نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیست و با حمایتهای خوب وزارت ورزش و جوانان عملکرد خوبی در این زمینه داشته است.
شیوع بیماری کرونا ورزش دنیا را تحت شعاع قرار داد تا شاهد تعویق یک ساله بازیهای المپیک باشیم. از سوی دیگر رقابتهای کاراته وان یکی بعد از دیگری لغو شد تا عملاً فعالیت کاراته کاها نیز به سکون کشیده شود و این فرصتی بود تا فدراسیون کاراته با یک بازنگری دقیق در عملکرد ۱۶ ماهه گذشته، با چشم اندازی روشن برای یک سال آینده تا موفقیت در بازیهای المپیک برنامه ریزی کند. برنامهای که مترصد صدور مجوز ستاد کرونا برای شروع اجرایی آن است.
نکته مهم دیگر اینکه کاراته باید فرصتی برای حضور مدیران توانمندی که از جنس این رشته بوده و سالها عمر خود را برای اعتلای آن هزینه کردهاند، فراهم کند و این موضوع برای مسئولان فدراسیون اهمیت بسیار زیادی دارد و البته که در عمل نیز ثابت شده که به آن اعتقاد دارند.
طی روزهای گذشته جاسم ویشگاهی در هیأت رئیسه کاراته گیلان منصوب شد و مزدا صوفی رئیس هیأت استان با این انتخاب نشان داد که با تواناییهای این قهرمان با اخلاق آشناست. پیش از این با حضور وحید مؤمنی جوان در سمت دبیری فدراسیون، مازیار فرید خمامی در کمیته امور سبکها، ابوالقاسم پایدار در رأس سازمان لیگ جوانگرایی در بخش مدیریتی کاراته را کلید زده و به نظر میرسد این مسیر ادامه خواهد شد.
بدون شک در میان قهرمانان گذشته تیم ملی افراد تحصیلکرده و فنی پرشماری هستند که میتوانند بازوی توانمندی برای فدراسیون کاراته باشند تا این رشته همچنان روی نوار موفقیت گام بردارد.