یک آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری گفت: مطالعات انجام شده نشان می دهد که 85درصد معتادان ابتدا به سیگار روی آورده و سپس سراغ مواد اعتیاد آور دیگر می روند.

دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگارمهر افزود: تحقیقات نشان داده ورود دود به بدن ریه ها را مقاوم کرده و خون را در مقابل مواد مخدری مانند نیکوتین آلوده و مقاوم می سازد.

وی خاطر نشان کرد: افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند، از سیگار کار خود را شروع کرده اند به این صورت که بعضی از مواد مخدر مانند حشیش، کراک و... اصلا بدون سیگار قابل استفاده نیستند.

ابهری گفت: از دیدگاه رفتار شناسی استفاده از سیگار میتواند شروع عادتهای زشت دیگر باشد همچنین والدینی که در مقابل قلیان کشیدن فرزندان خود مقاومت نمی کنند و برخی اوقات عکس العملشان توام با اقماض است باید بدانند این حرکت با اصول تربیتی و معیارهای بهداشتی و تندرستی مطابقت نمی کند.

این آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری تاکید کرد: والدین و نهادهای متولی فرهنگی و تربیتی در جامعه نباید تلاش خود را در خصوص عدم استفاده از قلیان و سیگار محدود به یک مدت زمان خاص و یا یک هفته و یا روز کنند باید اینگونه اقدامات برای دستیابی به نتیجه مثبت ادامه پیدا کند.

ابهری گفت: استفاده از قرص های آرام بخش و کدئین دار در صورت بروز اندک بی خوابی و درد، بدون نظر و دستور پزشک به هیچ وجه درست نیست و باید با فرهنگ خود درمانی در جامعه مبارزه کرد.