عبدالحمید احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تأخیر ایجاد شده در روند انتخابات فدراسیون ورزشهای همگانی گفت: فرآیندی در رابطه با اساسنامه فدراسیونهای ورزشی و بازنگری در موارد مربوط به برخی فدراسیونها در حال انجام بود که به خاطر آن نمیتوانستیم انتخابات را برگزار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تیرماه قطعاً انتخابات فدراسیون ورزشهای همگانی برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: اساسنامه جدید فدراسیونها آبان ماه سال ۹۸ مصوبه دولت را گرفت اما هنوز ابلاغ نشده است. البته اخیراً معاون اول رئیس جمهور مصوبهای را به وزارت ورزش و جوانان ابلاغ کرده که ترکیب مجمع عمومی فدراسیونهایی ورزش همگانی، روستایی و عشایری، پهلوانی و فدراسیونهای چندرشته ای طبق دستورالعمل این وزارتخانه خواهد بود. بر همین اساس تیرماه را به عنوان زمان برگزاری انتخابات نهایی کرده ایم.
معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش در واکنش به این مسئله که «این مصوبه بر اساس پیشنهاد وزارت ورزش در دستور کار دولت قرار گرفته یا خودِ دولت پیگیر آن بوده است؟»، تاکید کرد که مصوبات دولت به پیشنهاد وزارتخانهها وسازمان ها و پس از بررسی در کمیسیونهای تخصصی و تصویب هیأت وزیران به مرحله ابلاغ میرسد.
احمدی در ادامه در مورد تغییرات اعمال شده در ترکیب اعضای مجمع چهار فدراسیون و از جمله فدراسیون ورزشهای همگانی و لزوم اعمال آن تاکید کرد: همه فدراسیونها شرایط یکسانی ندارند بنابراین نمیتوان آنها را در شرایط یکسان مدیریت کرد. برخی از فدراسیونها از حیث عملکرد و کارکرد شرایط خاصِ خود را دارند از جمله همین فدراسیون ورزشهای همگانی که با رویکرد داخلی تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: این فدراسیون همراه با سه فدراسیون روستایی و عشایری، پهلوانی و زورخانه ای و پزشکی ورزشی، و برخی از فدراسیونهای چندرشته ای که با هدف پیگیری برخی مأموریتهای داخلی تشکیل شده اند از نظر مجمع و ترکیب آن با دیگر فدراسیونها که به تبعیت از فدراسیونهای جهانی خود تشکیل و آغاز به کار کرده اند باید تفاوتهایی داشته باشند. به همین دلیل بود که پیشنهاد تغییر ترکیب مجمع در این فدراسیونها ارائه شد.
این مقام مسئول در وزارت ورزش در مورد چرایی این موضوع و تأثیری که میتواند برای کارایی فدراسیونهای موردنظر داشته باشد، گفت: رویکرد وزارت ورزش و جوانان این بوده و هست که مجامع فدراسیونها فقط محدود به هیأتهای استانی نباشد. باید تمام بخشهای مرتبط با ورزش در مجامع حضور داشته باشند. به همین دلیل ترکیب مجامع این فدراسیونها که رویکرد و مأموریت داخلی دارند از ۴۵ نفر به ۶۵ نفر ارتقا پیدا کرد.
«همین مسئله شائبه دخالت در انتخابات را ایجاد کرده و اینکه و وزارت ورزش قصد دارد افرادی را به عنوان عضو جدید به ترکیب مجمع اضافه کند تا به واسطه آنها رأی برای گزینه موردنظر خود را جمع کند»، احمدی در واکنش به این موضوع مطرح توسط خبرنگار مهر گفت: تعیین ترکیب اعضای مجمع توسط وزارت ورزش نه با هدف دخالت در روند انتخابات و آرا؛ بلکه با هدف استفاده از ظرفیتهای مرتبط با توسعه فعالیت این فدراسیون هاست و اینکه از هم افزایی ایجاد شده در تقویت مدیریت آنها استفاده شود.
وی در عین حال تصریح کرد: وزارت ورزش بزرگترین حامی فدراسیونها به حساب میآید. منابع مالی و زیرساختهای لازم برای آنها هم توسط وزارتخانه تأمین میشود. در این بین شرایط فدراسیونهایی نظیر همگانی و روستایی با فدراسیونهای تک رشتهای متفاوت است. فدراسیونی مانند ورزشهای همگانی با مسئولیت توسعه ورزش همگانی در کشور و در بین همه آحاد و اقشار جامعه به طور مستقیم با سلامت جسم و روح مردم در ارتباط است.
معاون وزیر ورزش همچنین در مورد اینکه گفته میشود دو نفر از کاندیداها موردنظر وزارت ورزش در انتخابات فدراسیون ورزشهای همگانی هستند، گفت: در مورد این مسئله از همانهایی که طرح موضوع کرده اند، بپرسید.
احمدی در پایان در پاسخ به این سوال که «با این شرایط بهتر نبود رؤسای این فدراسیونها را به طور مستقیم منصوب میکردید تا چنین شائبههایی ایجاد نشود؟»، تاکید کرد: تعیین رؤسای فدراسیونها انتصابی نیست، باید فرآیند تشکیل مجمع عمومی و برگزاری انتخابات دنبال شود.