به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ در نشستی خبری که درباره آخرین اقدامات در پاساژ پروانه و آغاز مجدد فعالیتهای جمعه بازار در این پاساژ برگزار شد، گفت: آخرین قرارداد حقوقی پاساژ پروانه یک قرارداد سه ساله بوده است که بهمن ماه سال گذشته مهلت اجرای آن به پایان رسید. گفت: در حین قرارداد هم تلاش شد تا اقداماتی برای ایمن سازی بهتر این مجموعه در برابر آتش سوزی انجام بگیرد.
سعادتی تصریح کرد: البته برخی از ایرادات این مجموعه باید ریشهای با کار عمرانی صورت گیرد و نمیتوان با یک کار معمولی مشکل را بر طرف کرد.
وی افزود: قرار بود علیرغم پایان قرارداد کسب و کاری در پاساژ پروانه تا آخر فروردین ادامه پیدا کند اما به دلیل شیوع کرونا این موضوع محقق نشد و مجبور به تعطیلی فعالیتها شدیم
شهردار منطقه ۱۲ گفت: امروز شرایط به گونهای است که امکان فعالیت جمعه بازار پروانه مجدد مهیا شده است و تلاش شهرداری منطقه ۱۲ این است که بتوانیم با همکاریهای فی ما بین با همه ذی نفعان بتوانیم مجدد فعالیت جمعه بازارها را رقم بزنیم.
ندرلو معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۲ در نشستی خبری درخصوص فعالیت جمعه بازار پروانه که با حضور شهر از منطقه ۱۲، مفاخریان رئیس شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل و فرمانده آتش نشانی منطقه ۱۲ برگزار شد گفت: این جمعه بازار پذیرای ۱۱۰۰ غرفه بود.
وی ادامه داد اگر متوسط حضور غرفه داران در هر غرفه ۲ نفر در نظر گرفته شده باشد ما هر جمعه میزبان ۲۲۰۰ نفر از فروشندگان محترم بودیم.
ندرلو تصریح کرد: این در حالی است که براساس آخرین سرشماری انجام گرفته در هر روز جمعه حدود ۲۰ هزار نفر از این جمعه بازار بازدید میکردند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: یکی از نکاتی که در اخطارهای ارائه شده در خصوص پارکینگ پروانه مطرح شده بود این بود که میان غرفهها هیچ مرز خاصی وجود ندارد تا مانع از گسترش آتش از غرفهای به غرفه دیگر بشود.
وی ادامه داد در کل پاساژ پروانه سیستم کشف اعلام و اطفال اتوماتیک حریق نبود و حتی مسیرهای فرار اضطراری به میزان کافی در این پاساژ وجود نداشت.
ندرلو تصریح کرد: یکی از دغدغههای ما در منطقه ۱۲ جایگزینی فضایی برای فعالیت مجدد کسبه جمعه بازار بود.
وی افزود: مکانهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد هر کدام مشکلاتی دارد و نهایتاً تصمیم گرفته شد تا این جمعه بازار به پارک شهر منتقل شود.
در ادامه این نشست هاتفی مدیر آتش نشانی منطقه گفت: مهمترین وظیفه سازمان آتش نشانی حفظ جان انسانها است.
فرمانده آتش نشانی منطقه تصریح کرد: ما در آتش نشانی دو اقدام انجام میدهیم اولی پیش از وقوع آتش سوزی و بعدی در حین آتش سوزی.
وی افزود: ما قبل از آتش سوزی با بازدیدهای میدانی خودمان تلاش میکنیم تا موارد ناایمنی را اطلاع بدهیم.
هاتفی درخصوص پاساژ پروانه گفت: تا امروز ۲۷ دستورالعمل در خصوص پارکینگ پروانه صادر شده است که در همه اینها اشاره شده که بزرگترین مشکل این پاساژ تغییر کاربری است.
فرمانده آتش نشانی منطقه افزود: اگر خدای نکرده در این پاساژ حریقی رخ میداد به مراتب شاهد فاجعه بزرگترین از پلاسکو بودیم.
وی ادامه داد: ما بارها به شهرداری اعلام کردیم که باید این جمعه بازار از داخل پاساژ جمع آوری شده و به جای دیگری منتقل شود.
ندرلو معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه این جمعه بازار پذیرای ۱۱۰۰ غرفه بود. گفت: اگر متوسط حضور غرفه داران در هر غرفه ۲ نفر در نظر گرفته شده باشد ما هر جمعه میزبان ۲۲۰۰ نفر از فروشندگان محترم بودیم. و با احتساب بازدیدکنندگان در هر روز جمعه حدود ۲۰ هزار نفر از این جمعه بازار بازدید میکنند.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اخطاریههای سازمان آتش نشانی، یکی از نکاتی که در اخطارهای ارائه شده در خصوص پارکینگ پروانه نبود مرز بندی میان غرفه هاست که مانع از گسترش آتش از غرفهای به غرفه دیگر میشود.
وی ادامه داد: در کل پاساژ پروانه سیستم کشف اعلام و اطفال اتوماتیک حریق نبود و حتی مسیرهای فرار اضطراری به میزان کافی در این پاساژ وجود نداشت. یکی از دغدغههای ما در منطقه ۱۲ جایگزینی فضایی برای فعالیت مجدد کسبه جمعه بازار بود.
ندرلو افزود: مکانهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد هر کدام مشکلاتی دارد و نهایتاً تصمیم گرفته شد تا این جمعه بازار به پارک شهر منتقل شود.
در ادامه این نشست هاتفی فرمانده آتش نشانی منطقه گفت: ما قبل از آتش سوزی با بازدیدهای میدانی تلاش میکنیم تا موارد ناایمنی را اطلاع بدهیم. در خصوص پاساژ پروانه هم اعلام کردیم که تا امروز ۲۷ دستورالعمل در خصوص پارکینگ پروانه صادر شده است که در همه اینها اشاره شده که بزرگترین مشکل این پاساژ تغییر کاربری است.
وی افزود: اگر خدای نکرده در این پاساژ حریقی رخ میداد به مراتب شاهد فاجعه بزرگترین از پلاسکو بودیم. ما بارها به شهرداری اعلام کردیم که باید این جمعه بازار از داخل پاساژ جمع آوری شده و به جای دیگری منتقل شود.