به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام جلیل شریفینیا همزمان با شامگاه سه شنبه در آئین شب شهادت امام صادق (ع) به میزبانی مسجد امام زمان (عج) آرادان ضمن بیان اینکه این حضرت حق بزرگی بر گردن ما دارند چرا که ایشان بر یک موقعیتی در زمان خلفای عباسی قرار گرفتند که توانستند تا افق معارف اسلامی را گسترش دهند و اقصی نقاط عالم شاهد تابش انوار علوم الهی بود، موقعیتی که برای بسیاری از ائمه نبود، افزود: امام صادق (ع) بر شیعیان و مسلمانان همان حقی را دارد که شمشیر امیرالمومنین (ع)، نهضت اباعبدالله (ع)، صلح امام حسن (ع) و گریههای سیاسی حضرت زهرا و زینب کبری (س) دارد.
وی با بیان اینکه اگر شمشیر و قیام خونین امام حسین (ع) مکتب راستین اسلام را از انحرافات بیمه کرد بیان امام صادق (ع) و علم ایشان، تبیین آیات و روایات از ایشان اسلام را بیمه کرد، افزود: این حقی بزرگ است لذا اگر بخواهیم به میزان این علم واقف شویم باید به دوره امام هشتم (ع) نگاه و آن را با زمان امام زینالعابدین (ع) مقایسه کنیم، در زمان این امام همام اسرای کوفه هر شهری که میرفتند به آنها اهانت میشد زیرا در انحراف بودند اما وقتی امام رضا (ع) حرکتش را آغاز کرد نتایج مجالس علمی امام صادق (ع) که چهار هزار نفر پای درس ایشان مینشستند، نتایج خودش را نشان میدهد و همه به استقبال امام هشتم میآمدند.
کار کردن ویژگی امام صادق (ع)
امام جمعه آرادان با اشاره به حدیث سلسله الذهب از امام رضا (ع)، گفت: وقتی ایشان به نیشابور رسیدند مردم دور ایشان را میگرفتند و عجز و ناله میکردند و میگفتند که یک حدیث از پیامبر (ص) و جدت بگو که آنجا ایشان حدیث سلسله را بیان فرمودند تا برایشان توحید تشریح شود و بدانند که هرکس موحد باشد در قلعه محکم خدا قرار گرفته و از پلیدیها دور میماند لذا این اثر بزرگ امام صادق (ع) در تاریخ اسلام است.
شریفی نیا با بیان اینکه اگر امام صادق (ع) جلسات درس طولانی و بزرگ را نداشت مردم آگاهی پیدا نمیکردند که هزاران جان تشنه عاشقانه امام رضا (ع) را در بر بگیرند و برای دریافت احادیث نبوی و علوی و رضوی انتظار میکشیدند، گفت: امام صادق (ع) حتی مخالفان هم در جلسات درسشان شرکت میکردند و حتی ابوحنیفه از بزرگان اهل تسنن که اصلاً امام را قبول نداشت دو سال پای درس ایشان نشست و بعد از دو سال بیان کرد که اگر آن دو سال که پای درس امام صادق (ع) نبود هلاک میشدم لذا علم امام تا به این اندازه بود.
وی افزود: امام صادق (ع) همیشه با عملشان نیز در کنار علم، مردم را به اسلام دعوت میکرد برای مثال یکی از خصوصیات بارز ایشان کار کردن بود همان موضوعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در شعارهای سالهای اخیر موضوع کار و اقتصادی را مطرح میکنند. امام صادق (ع) با آن عظمتشان در هوای گرم تابستان عرق ریزان کار میکردند و میفرمود من دوست دارم یک مرد اذیت شود بر اثر تابش آفتاب تا معیشت و اقتصاد زندگیاش را تأمین کند.
دعوت عملی به اسلام از سوی امام صادق (ع)
امام جمعه آرادان با بیان اینکه سعی و تلاش انسان چه در زندگی دنیوی و چه در زندگی اخروی نتیجه میدهد، ابراز کرد: در دنیا و آخرت کسی که کار نکند به جایی نمیرسد و حتی در روایت است که امام صادق (ع) برای تجارتی حلال مقداری پول را به کسی میدهد و در بازگشت سودی ۱۰۰ درصدی به امام پس میدهد که امام پول را نمیگیرد و میگوید شما پیمان بستید تا مردم مسلمان را غارت کنید زیرا سود معادل عرف جامعه نبود حال این شرایط را با زندگی امروز جامعه باید مقایسه کرد.
شریفی نیا با بیان اینکه امروز عدهای غارتگر چه در بین کسانی که مسئولیت داشتند و چه در بین کسانی که افراد عادی بودند، اموال مردم و نظام را چپاول میکنند، بیان کرد: فردی که معاون اجرایی قوه قضائیه بود امروز در دادگاهی ایستاده که برای حمل پرونده باید وسیلهای چرخدار تهیه کرد و یک رقم دزدی وی ۸۰۰ میلیارد تومان است، این نشان از چه میدهد؟
وی با انتقاد از شرایط فعلی جامعه بیان کرد: چرا بررسی و نظارتی در کار نیست؟ چرا باید کار اصلاً به اینجا کشیده شود. بعد از انقلاب هر پنج سال، شش سال یک اختلاس صورت میگرفت و با آن برخورد میشد اما روزگار کنونی از دو شب در هفته فقط در تلویزیون دادگاههای اختلاس را باید مشاهده کند تا اعتماد مردم به نظام کاهش پیدا کند؟ چه کسی باید این دستهای غارتگر و دزد را قطع کند؟
امام جمعه آرادان با بیان اینکه امام صادق (ع) با رفتارهایشان مردم را دعوت میکردند، بیان داشت: روایت آمده که وقتی ایشان در حج بودند در هنگام طواف لبیک اللهم لبیک را نمیگفت و وقتی از ایشان پرسیدند گریان فرمود میترسم از اینکه بگویم لبیک و ندا بیاید حرفت را قبول نداریم یعنی امام صادق (ع) میخواهد به دیگران درس بدهد نه اینکه لبیک گفتن را ترک کند لذا این نشان میدهد که یکی از ویژگیهای بارز ایشان دعوت عملی به اسلام بود.
به گزارش خبرنگار مهر، مداحی، مدیحهسرایی و شعر آئینی از جمله دیگر بخشهای این مراسم بود.