به گزارش خبرگزاری مهر، کمپین معلولان خواستار تخصیص اعتبارات مواد ۷ و ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان توسط رئیس مجلس از سازمان برنامه و بودجه و ملاقات با رئیس مجلس شد.
در بخشی از این نامه خطاب به رئیس مجلس چنین آمده؛ عالیجناب! حال به نظر حضرتعالی با توجه به تورم روزافزون، افسارگسیخته و مشکلات مضاعف معیشتی، درمانی، توانبخشی، مراقبتی، بیکاری، مسکن و غیره، این مبالغ پاسخگوی کدام نیاز و چند روز زندگی عزتمندانه و همراه با کرامت انسانی افراد دارای معلولیت و خانوادههایشان است؟!
از این رو، نظر به مراتب یاد شده و با عنایت به اختیارات نظارتی برآمده از قانون اساسی برای مجلس شورای اسلامی، پیگیری اجرای کامل و مؤثر مواد ۷ و ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه، پرداخت به موقع اعتبارات سازمان بهزیستی، تخصیص و پرداخت بودجه کامل مورد نیاز اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از طریق سازمان برنامه و بودجه از محضرعالی مورد استدعا است.
متن کامل نامهها:
«بسمه تعالی
موضوع نامه؛ درخواست پیگیری تخصیص و تحقق اعتبارات بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان و سازمان بهزیستی توسط ریاست محترم مجلس شورای اسلامی از سازمان برنامه و بودجه
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با اهدا سلام و احترام
به استحضار میرساند مطابق ماده ۷ و ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان باید همه معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل و نیازمند، مستمریای برابر با حداقل دستمزد سالانه و حق پرستاری دریافت نمایند اما سازمان برنامه و بودجه نه تنها از تخصیص بودجه این دو ماده قانونی در دو سال گذشته امتناع کرده بلکه از اجرای ماده ۷۹ قانون توسعه برنامه ششم (افزایش ۲۰ درصدی سالانه مستمری مددجویان) نیز استنکاف میکند.
از ابتدای سال گذشته تاکنون (فروردین ۹۸ -خرداد ۹۹)، مستمری ناچیز مددجویان تحت پوشش بهزیستی از محل هدفمندی یارانهها هیچ افزایشی نداشته است. در سال گذشته مستمری مددجویان فقط از محل بودجه عمومی بهزیستی ۲۰ درصد افزایش داشته که با احتساب بعُد خانوار (تک نفره تا پنج نفره) این رقم بین ده تا بیست هزار تومان است. در حالی که نرخ تورم سال گذشته بیشتر از ۴۱ درصد بوده است!
خاطر نشان میسازیم از حدود ۸۵۰ هزار نفر مستمری بگیر معلول حدود ۳۵۰ هزار نفر از دو محل بودجه عمومی بهزیستی (۶۳۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰۰ تومان) و هدفمندی یارانهها (۱۰۸۵۰۰ تا ۴۱۶۵۰۰ تومان) با احتساب بُعد خانوار (تک نفره تا پنج نفره) دریافت میکنند، حدود ۵۰۰ هزار نفر فقط از محل هدفمندی یارانهها (۱۰۸۵۰۰ تا ۴۱۶۵۰۰ تومان) مستمری دریافت میکنند و حدود ۳۰۰ هزار نفر نیز در نوبت دریافت همین مستمریهای ناچیز هستند.
مجموع مستمری ناچیز حدود ۳۵۰ هزار نفر؛ (ارقام به تومان)
تکنفره ۱۷۲۰۰۰ دونفره ۲۸۷۵۰۰ سهنفره ۳۷۴۵۰۰ چهارنفره ۴۸۳۰۰۰ و پنجنفره ۵۳۶۵۰۰
مستمری ناچیز حدود ۵۰۰ هزار نفر؛ (ارقام به تومان)
تکنفره ۱۰۸۵۰۰ دونفره ۲۱۵۵۰۰ سهنفره ۲۸۹۰۰۰ چهارنفره ۳۸۴۵۰۰ و پنجنفره ۴۱۶۵۰۰
یادآوری دو نکته ضروریست؛
نخست؛ سال گذشته از بودجه مورد نیاز ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان تنها ۱,۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصیافت که در نهایت حدود ۷۰ درصد محقق شد و حدود ۳۰ درصد مابقی توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت نگردید و بیم آن میرود که سال جاری نیز سناریو سنوات گذشته تکرار گردد.
دوم؛ اعتبارات تخصیصیافته به موقع و طبق برنامه پرداخت نمیگردد و همین امر موجب سردرگمی و مشکلات مضاعفی برای جامعه هدف میشود.
عالیجناب!
حال به نظر حضرتعالی با توجه به تورم روزافزون، افسارگسیخته و مشکلات مضاعف معیشتی، درمانی، توانبخشی، مراقبتی، بیکاری، مسکن و غیره، این مبالغ پاسخگوی کدام نیاز و چند روز زندگی عزتمندانه و همراه با کرامت انسانی افراد دارای معلولیت و خانوادههایشان است؟!
از این رو، نظر به مراتب یاد شده و با عنایت به اختیارات نظارتی برآمده از قانون اساسی برای مجلس شورای اسلامی، پیگیری اجرای کامل و مؤثر مواد ۷ و ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه، پرداخت به موقع اعتبارات سازمان بهزیستی، تخصیص و پرداخت بودجه کامل مورد نیاز اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از طریق سازمان برنامه و بودجه از محضرعالی مورد استدعا است.
با سپاس
کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت (کمپین معلولان)
رونوشت: دکتر نوبخت ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه»
متن نامه ملاقات با دکتر قالیباف
«بسمه تعالی
موضوع نامه: درخواست ملاقات فعالان حوزه حقوق افراد دارای معلولیت با ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با اهدا سلام و احترام
همانگونه که حضرتعالی مستحضرید و در دوران مدیریت شهری اهتمام ویژهای نسبت به رفع مشکلات معلولان داشتید: بزرگترین اقلیت اجتماعی، افراد دارای معلولیت میباشند که در انتظار اقدامات پیشرونده مجلس یازدهم هستند تا به جایگاه واقعی خویش در امور مختلف مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نائل آیند.
شایسته است جنابعالی، به عنوان ریاست یکی از سه رکن اساسی کشور (قوه مقننه)،در گام اول با مسائل، مشکلات و اولویتهای کلان این بخش بزرگ از جامعه بیشتر آشنا گردیده، تا از این رهآورد برنامهریزیها، سیاستگذاریها، تصمیمسازیها و نظارتهای لازم این حوزه در بوته چارهاندیشی و اقدام شایسته قرار گیرد.
از این رو، تعیین وقت ملاقات به منظور تعامل دو سویه و بیان دیدگاهها، راهبردها، مشکلات و راهکارهای مختلف پیرامون شهروندان دارای معلولیت از آن ریاست محترم مورد استدعا است.
پیشاپیش از حُسنِ همکاری حضرتعالی، صمیمانه سپاسگزاریم.
با تجدید احترام
کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت (کمپین معلولان)»