علی اصغر صبوحی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بنا بر پیش بینیهای سازمان ملل تعداد افراد سالمند بالای ۶۰ سال در سال ۲۰۲۵ دو برابر و پیش بینیها و پژوهشهای حوزه جمعیتی کشور نیز نشان میدهد کشور ایران این امر به معضلی جدی تبدیل خواهد شد.
وی افزود: شهرستان سمیرم نیز از این امر مستثناء نبوده و با روند کاهش جمعیتی طی سالهای اخیر روبرو بوده است به طوری که در سال ۹۸، حدود ۱۸۰ تولد نسبت به سال قبل کاهش را نشان میدهد که در مقایسه با سالهای قبل کاهش قابل توجهی داشته است.
مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان سمیرم تاکید کرد: از ۱۶ تولد در هزار نفر جمعیت در سال ۹۵ به ۱۱ تولد در هزار نفر از جمعیت در سال ۹۸ رسیده که این امر بر میزان باروری کلی تأثیر گذار بوده و طی سالهای ۹۱ تا ۹۸ میزان باروری کلی را کاهش داده است.
وی ادامه داد: در واقع از ۱.۷ فرزند در سال ۹۵ به ۱.۴ فرزند در سال ۹۸ رسیده که طی ۱۰ سال اخیر از حد جانشینی کمتر بوده است حد جانشینی جمعیت ۱.۲ فرزند به ازای هر زن است که متأسفانه طی سالهای اخیر زوجین تک فرزندی را انتخاب کردهاند.
صبوحی گفت: تحلیلی که میتوان بر کاهش جمعیت شهرستان گذاشت این است میزان مهاجرت به خارج در سمیرم از میزان مهاجرت به داخل پیشی گرفته و افرادی که مهاجرت میکنند در سنین باروری هستند و این امر یکی از عوامل مهم در کاهش جمعیت شمرده میشود.
وی تصریح کرد: در مصاحبهای که با مادران در سنین باروری صورت گرفته عمده ترین دلیل عدم فرزند آوری را مشکلات معیشتی و مسائل مالی بیان کردهاند که دولت باید در این زمینه چاره اندیشی کند.