به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، اولین و آخرین بار سی سال قبل فضاپیمای Voyager ۲ ناسا از کنار این قمر سیاره نپتون گذشت و اطلاعاتی در مورد آن به زمین ارسال کرد. تصاویر فضاپیمای یادشده نشان داد در سطح تریتون ستونهای یخی عظیمی وجود دارد. اما نحوه شکل گیری این ستونها هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد.
محققان ناسا بر این باور هستند که در سطح قمر یادشده فعالیتهای عجیبی در جریان است و از جمله چشمههای آب گرم هنگامیکه نور خورشید رسوبات فرار نیتروژن را تبخیر میکند، در سطح این قمر فوران میکنند. در نتیجه اتمسفر رقیقی از نیتروژن در تریتون شکل میگیرد که با ایجاد ابرهایی در آسمان این سیاره، الگویی شبیه تغییرات فصلی را در تریتون شکل میدهد. ولی با توجه به فاصله بسیار زیاد تریتون از خورشید مشخص نیست فعالیتهای مذکور چگونه تداوم مییابند.
یکی دیگر از شگفتیهای تریتون آن است که مدار آن مخالف مدار سیاره نپتون است. جو شناخته نشده و دمای منفی ۲۳۰ درجه سانتیگراد از جمله دیگر ویژگیهای منحصر به فرد تریتون است.
ناسا امیدوار است بتواند تا اکتبر سال ۲۰۲۵ فضاپیمایی را به سمت این قمر شگفتانگیز نپتون ارسال کند. انتظار میرود تصمیم گیری در این زمینه تا تابستان سال ۲۰۲۱ انجام شود.