به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتوگوی اجتماعی با موضوع «حجاب و عفاف، پوششهای نامتعارف در تابستان» و در ارتباط تلفنی با کبری خزعلی عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی از رادیو گفتوگو پخش شد.
کبری خزعلی درباره پوششهای نامتعارف در فصل تابستان گفت: چهار عامل در تغییر فرهنگ و تمدن بسیار مؤثر است؛ یکی فرهنگ عمومی جامعه است که برگرفته از آموزههای سنتی، دینی، آداب و رسوم و فرهنگ مقبول جامعه است. دوم به تشکیلات حکومتی، سوم آموزشهای رسمی و چهارم به آموزشهای دینی مربوط میشود.
خزعلی افزود: اگر این چهار مقوله دست به دست هم بدهند و در تضاد با یکدیگر نباشند، میتوانند تحولات اساسی ایجاد کنند، وگرنه سردرگمی و دگرگونی و ناهنجاری رقم میزنند، چون متفاوت صحبت میکنند. مشکل ما این است که در فقدان هماهنگی تضاد به جامعه تزریق میشود و گاهی از بچهها الگوهایی میخواهند که در صداوسیما وجود ندارد.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گاهی بچه پیش خودش فکر میکند اگر این لباس را بخرم، پلیس به نوع پوشش من ایرادی نمیگیرد و آیا این الگو مورد تأیید نظام است یا خیر؟.... معتقدم تمام این پرسشها نشانه ضعف در اجراست و هرچه بخواهیم اعم کتب متعدد، داریم.
وی یادآوری کرد: وقتی برنامهها به درستی اجرا نمیشود و مجریان با سلیقه خود با این موضوع برخورد میکنند و دستگاهها نظارتی هستند و اگر نظارتی باشند، جواب درستی نمیگیرند. بارها از راه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش خواستیم و از ۳۰ وظیفه سه تا از آنها انجام نشده است و اگر هم اجرا شود با سلیقهها تغییر میکند.
خزعلی با اشاره به موضوع مد و لباس افزود: ۱۵ سال از تصویب قانون مد و لباس میگذرد، اما هنوز یک قانون برای آن تشکیل نشده و این شبیه بحث ازدواج و دیگر مسائل است و مگر دولت حق دارد اجرا نکند. گاهی مجلس بررسی میکند که فلان بخش مسئولیت خود را به درستی انجام ندادند، اما انجام وظیفه که جرم نیست، اما جرم است و حتماً باید مدنظر قوه قضائیه قرار بگیرد.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر زن، شوهر و والدین مسئولیتهای کوچک خود از قبیل حفاظت از فرزندان را انجام ندهند و رها کنند، مجازات میشوند، اما نمیدانم چطور ممکن است در سطح کشوری ۹۰ درصد مسئولیت را ندیده باشیم.
وی افزود: وقتی دوستان را به جلسات دعوت میکنیم، میپرسند از چه چیز سوال میکنید، آیا میتوانم جزوه آن را ببینم؛ یعنی فرد با وجود سه سال مسئولیت وظایف خود را ندیده و نخوانده و این نشانه غیرمسئولانه برخورد کردن است.
خرعلی ادامه داد: گاهی والدین معترض میشوند که فقط بچه به تربیت در خانواده محصور نمیشود بلکه آموزش و پرورش و از همه بدتر فضای مجازی فکر بچه را زیر و رو کرده است و این بچه انگار متعلق به من و این فرهنگ نیست. مشخص نیست چه کسی مسئول فضای مجازی است که امروز موضوع دیگری را تزریق میکند.
وی در پاسخ به اینکه ناظر در تمام ۱۵ سالی که از عمر قوانین میگذرد، کیست، گفت: ما سه بخش نظارت داریم و میدانید که بخشهای تقنینی با خود مجلس است، بازرسی کل و دیوان عالی کشور بر اساس شکایات موجود کار میکنند و بخش دیگر نیز بر اساس مصوبات شورای عالی و مجمع تشخیص مصلحت است.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: براساس وظایف کاری گزارشی را به مراکز دیوان عالی کشور، تمام دستگاهها و ریاست قوه قضائیه فرستادیم که نتیجه نظارت ما درباره چگونگی انجام کار، ناقص و ناتمام بودن و گزارشهای صوری و غیرواقعی است.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله گزارشهای صوری، مجلس باید از نظر قانون و قوه قضائیه از لحاظ برخورد و حل و فصل وارد شود و مجازات صورت گیرد. بهعنوان مثال، برای توزیع یک مطلب مستهجن در فضای مجازی غیر از نظارت وزارت ارشاد، برای پخش کننده و نظارت کننده مجازات یک تا پنجسال و محرومیتهای اقتصادی تعیین شده است.