به گزارش خبرنگار مهر مجتبی محمدی صبح امروز در نشست خبری که در محل زندان مرکزی بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: خراسان شمالی یکی از استانهای پیشرو در حوزه مجازات جایگزین خصوصاً استفاده از پابند الکترونیک به جای حبس است و در این ماجرا ۶۴ نفر از پابند الکترونیک استفاده کردند.
مدیرکل زندانهای خراسان شمالی از معرفی بیش از ۸۰ نفر برای استفاده از تسهیلات پس از آزادی به بانکها خبر داد و بیان کرد: تمام مددجویان در کلاسهای فنی و حرفهای شرکت میکنند و پس از فراگیری حرفه، موفق به اخذ مدرک میشوند و متناسب با حرفه در درون زندان مشغول فعالیت میشوند.
وی با اشاره به ایجاد اشتغال برای خانوادههای زندانیان در بیرون از زندان افزود: یک زندانی میتواند درون زندان از ماهانه ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان درآمد کسب کند همچنین برای خانواده زندانیان نیز کارگاههایی اجرا شده و برای ۱۸۰ نفر از دختران و همسران زندانیان اشتغال ایجاد شده است.
محمدی جرایم سرقت، اقدام علیه اشخاص و مواد مخدر را سه جرم دارای بیشترین فراوانی در استان عنوان کرد و گفت: ۱۳ درصد زندانیان بیسواد هستند که با تعامل با آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی برای رفع این مسئله برنامههایی داریم.
مدیرکل زندانهای خراسان شمالی ادامه داد: هرچند به دلیل شیوع کرونا مراسم گلریزان در سال جاری برگزار نشد اما با این حال ۸۵۰ میلیون تومان جمعآوری شد که برابر با مقدار سال گذشته بود و با این میزان ۲۹۳ زندانی غیر عمد استان آزاد شدند.
وی افزود: بیشترین کمکهای مردم، گذشت شاکیان محسوب میشود که از این طریق بدهی مجرمان به ارزش ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سال ۹۸ تسویه شد.
محمدی از جوان شدن و کاهش سن مجرمین در استان خبر داد و گفت: بالغبر ۱ و ۶۵ صدم درصد مجرمین زیر ۱۸ سال، ۲۰ درصد ۱۸ تا ۲۵ سال، ۶۲ درصد مجرمین ۲۶ تا ۴۵ درصد هستند که بر اساس تحلیلهای انجامشده مجرمین در حال جوان شدن است.
مدیرکل زندانهای خراسان شمالی تصریح کرد: از هر یکصد هزار نفر جمعیت استان ۲۰۵ نفر زندانی هستند.
وی در انتها از عفو ۵۷۰ نفر در سال گذشته نیز خبر داد و بیان داشت: ۳ هزار و ۸۶۴ نفر از زندانیان نیز در سال گذشته آزاد شدند.