زنجان- معاون قضائی رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان زنجان، گفت: در سال گذشته ۴۱ هزار و ۳۰۱ پرونده به محاکم عمومی و انقلاب وارد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهنام محمدی ظهرسه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در محل دادگستری زنجان، گفت: در سال گذشته ۴۱ هزار و ۳۰۱پ رونده به محاکم عمومی و انقلاب وارد شده که ۲۵ قاضی مستقر در شعب به پرونده‌ها رسیدگی فعالیت می‌کنند.

وی اظهار کرد: از این تعداد پرونده ۴۱ هزار و ۹۸۷ فقره مختومه شدند و این روند عملکرد مثبت این نهاد را نشان می‌دهد.

معاون قضائی رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان زنجان، گفت: افزایش سرعت در رسیدگی به پرونده‌ها، مورد تاکید رئیس قوه قضائیه است و طی سال گذشته میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم قضایی ۷۷ روز بوده است.

محمدی تاکید کرد: طی سال ۹۷ روند میزان ابلاغ الکترونیکی ۷۴ درصد بود و سال گذشته به بیش از ۸۵ درصد رسیده که بیش از ۱۱ درصد رشد دارد.

وی به آمار طلاق اشاره کرد و گفت: با راه اندازی شدن سامانه تصمیم طلاق در استان ۱۴ درصد کاهش دارد و در این میان نیازهای اقتصادی علت عمده تشکیل پرونده در دادگاه‌های خانواده است.

معاون قضائی رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان زنجان، تصریح کرد: ضرب و جرح عمدی در استان زنجان بسیار چشمگیر است و بیشترین فراوانی پرونده‌ها را دارد.

محمدی، ابراز کرد: راه‌اندازی ۵ شعبه تمام الکترونیک، علت‌شناسی اختلافات و استفاده از مشاوره‌های تخصصی برای سازش زوجین و نیز تشکیل کارگروه حمایت از تولید برای جلوگیری ازتعطیلی واحدهای تولیدی از اقدامات مهم دادگستری استان در سال گذشته بود.

وی افزود: برای جلوگیری از شیوع کرونا زندانیان مالی را در زندان نگه نداشتیم و زنجان زندانی مهریه ندارد.

معاون قضائی رئیس‌کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان زنجان، به مجازات‌های جایگزین حبس اشاره کرد و گفت: در شهرستان زنجان هزار و ۲۷۴ مورد جایگزین حبس بوده است.

محمدی تصریح کرد: در بخش حبس تحت سامانه الکترونیک، در سال ۹۷، تعداد ۲۵ پابند الکترونیک به زندانیان نصب نشده و در سال گذشته استفاده از پابند به ۱۳۰ فقره رسیده است.

وی به فراوانی پرونده‌های محاکم شهرستان زنجان اشاره کرد و افزود: اعسار از پرداخت محکوم‌به، مطالبه وجه، مطالبه خسارت تأمین خواسته، مطالبه وجه چک و اجرای وجه چک فراوانی پرونده‌ها است.