ما چند نوع نقد در كشور ايران داريم كه از آن جمله مي توان به نقد رفاقتي، نقد مشاركتي ، نقد شركت سهامي اشاره كرد .

عمران صلاحي شاعر و طنز پرداز بابيان اين مطلب در گفت و گو با خبر نگار ادبي "مهر" تصريح كرد : چه كسي مي گويد منتقد نداريم. ما در هر زمينه اي منتقد داريم . در ايران بسياري از آدمها هستند كه در مورد همه چيزنظر مي دهند و اگر بخواهيد ،  نقد هم مي كنند . 
سراينده مجموعه شعر« گريه درآب» در پاسخ به اين پرسش كه نظر شما به عنوان يك شاعر و طنز پرداز در مورد نقد امروز چيست ، اظهار داشت :  البته نقد حوزه كاري من نقد نيست  و من نمي توانم در مورد آن مانند يك منتقد صحبت كنم .اما آنچه معلوم است، نظر و نقد با هم فرق دارد. ممكن است من بگويم فلان كتاب را خوانده ام و  كتاب خوبي است،اين نظر دادن است . اما در نقد بايد به اثرعميق تر و كارشناسانه ترنگاه كرد.
صلاحي گفت: در جامعه ما بعضي ها رفيق زياد دارند و كتابشان نقد مي شود. اما آنها كه آشنا و دوست ندارند ،  آثارشان چندان نقد و معرفي نمي شود . اما با تمام اين حرفها عده اي در جامعه به روي نقد خوب كار مي كنند ، ونسبت به گذشته نقد ها منطقي تر شده است ، كه انسان را به آينده  اميدوارمي كند . اين روزها هم رسم شده و ازمنتقدان نيز تقدير مي شود كه بسيار خوب است. 
اين شاعر در مورد تاثير نقد بر روي آثارش گفت: اگر منتقدي ضعف ها و قوتها را بگويد بسيار خوب است . نقد حتي مغرضانه هم باشد خوب است. من به منتقد به عنوان  دشمن نگاه نمي كنم واز كساني كه آثار مرا نقد كرده اند سپاسگذارم . نويسنده اگر به كار خود اعتقاد داشته باشد  كار خود را ادامه مي دهد و مي تواند از ميان نقدهايي كه بر روي كارهايش مي شود آنها يي را كه منصفانه است برگزيند و استفاده كند.