سنندج – معاون تربیت بدنی و سلامت مدیرکل آموزش و پرورش کردستان آماده سازی اصولی مدارس برای حفظ سلامتی دانش آموزان و فرهنگیان را اولویت اصلی اجرای پروژه مهر در این استان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، افشین خوشگوار شامگاه شنبه در نشست کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر، اظهار کرد: ایجاد کارگروه سلامت و امور بهداشتی برای اولین بار توسط معاونت تربیت و سلامت استان در نشست پروژه مهر استان پیشنهاد و پس از آن توسط وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک اقدام کشوری ابلاغ و در شیوه نامه پروژه مهر منظور شد.

وی با اشاره به ضرورت توجه به سلامت و امور بهداشتی دانش آموزان و سازمان بخشی آن در مدارس، ارتقا سلامت روحی و روانی دانش آموزان، فرهنگیان و والدین را مهم‌ترین هدف کارگروه عنوان کرد و با اشاره دل نگرانی و دغدغه خانواده‌ها، دانش آموزان و فرهنگیان، گفت: ما موظف هستیم این دل نگرانی و استرس را کاهش داده و مدیریت کنیم و این نیازمند فرهنگ‌سازی، هدایت برنامه‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به عنوان یک اصل می‌باشد که باید در مخاطبان نهادینه شود.

خوشگوار اجرایی شدن اقدامات و برنامه‌های کارگروه سلامت و بهداشت را نیازمند هماهنگی و تعامل درون و برون سازمانی دانست و آماده سازی عمومی مدارس از نظر بهداشتی و ایجاد پیوست تخصصی کرونایی در برنامه‌ها را مبنای فعالیت کارگروه بر شمرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با تاکید بر ضرورت ایجاد حساسیت در کلیه سطوح، فرهنگ سازی و نهادینه کردن اقدامات، ایجاد اعتقاد و باورمندی در همه ارکان آموزش و پرورش، آموزش، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی را از اولویت‌های کارگروه عنوان کرد.

وی افزود: در همین راستا دوره‌های آموزشی مختص مدیران مدارس، فرهنگیان، سرایداران و دانش آموزان پیش بینی و در طول سال برگزار خواهد شد.

خوشگوار در بخش دیگری از سخنان خود تهیه الزامات و امکانات سخت افزاری، وسایل و تجهیزات مورد نیاز در قالب پکیج با اولویت مدارس حاشیه شهر و مناطق روستایی از جمله تحویل جعبه کمک‌های اولیه و … به مدارس از دیگر اقدامات کارگروه عنوان کرد و گفت: در کنار آن پیوست کرونایی شامل ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی و.... با همراهی خانواده‌ها و مدارس تهیه و در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.

مسئول کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر کردستان گفت: با توجه به اهمیت موضوع، برنامه‌ها و اقدامات کارگروه به عنوان یک دستور کار در نشست شورای آموزش و پرورش استان طرح و از کمک‌های درون و برون سازمانی در راستای تجهیز سرویس‌های بهداشتی مدارس … بهره‌گیری خواهد شد.

وی با اشاره به فعالیت تعداد ۱۹۳ نفر از مراقبین سلامت در مدارس و کمبود تعداد ۸۵ مراقب سلامت دیگر گفت: برنامه‌های بهداشتی مدارس روستایی با همکاری بهورزان و خانه‌های بهداشت روستایی پیگیری می‌شود و اختیارات مراقبین مدارس باید افزایش یابد.

خوشگوار با بیان اینکه سلامت به عنوان یک بحث کلان به همه حوزه‌ها مرتبط است، گفت: مدیران مدارس اصلی‌ترین نقش را در این حوزه بر عهده دارند و در بازدیدها و مکاتبات ابلاغی، پیوست سلامت باید وجود داشته باشد.

وی افزود: با توجه به شرایط ویژه امسال، هیچ برنامه‌ای بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سرانجام نخواهد رسید و باید از همه ظرفیت و توانمندی در این راستا استفاده شود و در همین راستا از همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان استفاده خواهد شد.

معاون تربیت بدنی و سلامت نقش نظارت را در اجرای برنامه‌ها مهم دانست و با تاکید بر نظارت و ارزیابی فعالیت‌ها و حضور نماینده کار گروه سلامت و امور بهداشتی در سایر کارگروه‌ها، از تشکیل کارگروه متناظر در سطح شهرستان‌ها و مناطق خبر داد و گفت: خروجی کار باید چراغ راه فعالیت‌های استان باشد.

معاون تربیت بدنی و سلامت استان، حفظ و ارتقا سلامت دانش آموزان را شعار محوری کارگروه سلامت و امور بهداشتی عنوان کرد و با بیان اینکه سلامت دانش آموزان با هیچ موضوعی قابل معامله نیست، گفت: این مطالبه گری ماست و با جدیت پیگیر آن هستیم.