حجت‌الاسلام ارزانی با اشاره به سیره ائمه اطهار(ع) و گفتار و عمل آن بزرگواران در زندگی ظاهر کرد: عادت ائمه اطهار (ع) احسان است و نمی‌توان آنها را از احسان جدا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین وبینار تخصصی دهه کرامت، با حضور آیت الله دستغیب، تولیت حرم مطهر شاهچراغ و حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس شورای هماهنگی دهه کرامت، ۷ تیر برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین ارزانی در این وبینار، سخنان خود را با قرائت این فراز از زیارت جامعه کبیره آغاز کرد: «وَ فِعلِکَم الخَیر وَ عَادَتِکُم الاِحسان وَ سَجیَّتِکُمُ الکَرَم وَ شَانِکُم الحَق وَ الصِدقِ وَ الرِفقِ».
وی در ادامه اظهار کرد: دهه کرامت دهه‌ای است که برای همه شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) در نقاط مختلف جهان، ایام ویژه‌ای محسوب می‌شود چرا که با ولادت حضرت معصومه (س) در روز اول ذی‌القعده آغاز و تا روز ۱۱ ذی‌القعده مصادف با ولادت امام رضا (ع) ادامه دارد.
رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت افزود: طی این ۱۰ روز اتفاقات مبارکی در ایران اسلامی و بسیاری از کشورهای شیعه و ممالکی که علاقه‌مندان و محبان اهل بیت در آن حضور دارند می‌افتد؛ اما سوال آن است که چرا اهل بیت (ع) این چنین جایگاه ویژه ای را دارند؟ در این میان اساساً یکی از مهمترین مسائلی که جا دارد به آن پرداخته شود رفتار و سیره سجیه اهل بیت (ع) است. در زیارت جامعه کبیره اشاره شده است که «وَ فِعلِکَم الخَیر».
حجت الاسلام والمسلمین ارزانی گفت: ممکن است بگوییم شخصی انسان خَیِری است، ممکن است برخی اوقات یا به کرات کار خیر را انجام دهد، اما در رابطه با اهل بیت (ع) چنین نیست چرا که آنها تنها خیر نیستند بلکه وجودشان خیر است و غیر از خیر از آن بزرگواران ساطع نمی‌شود.
مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: عادت اهل بیت (ع) کرم و بخشش است، عادت آنها احسان است. گاهی شخصی به دیکران کمک می‌کند، ممکن است اهل نیکوکاری باشد اما عادت ائمه اطهار (ع) احسان است و نمی‌توان آنها را از احسان جدا کرد. به احسان گره خورده اند. سجیه ائمه اطهار (ع) و رفتار قالب آن بزرگواران کرامت است، با کرامت عجین هستند و خلق و خویشان کرامت است.
حجت الاسلام ارزانی با طرح این پرسش که کریم چه کسی است، اظهار کرد: کریم شخصی است که نه تنها خوبی را برای دیگران می‌خواهد، که بسیاری از اوقات خودش از نعمات به خاطر دیگران صرف نظر می‌کند، برای آنها از آنچه که دوست دارد ایثار می‌کند؛ آن تعبیری که در سوره «انسان» آمده است مصداقی بر احسان حضرت فاطمه (س)، حضرت امیر (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) است که با وجود آنکه روزه بودند اما وقتی مسکین به آنان مراجعه کرد با آنکه خودشان گرسنه بودند اما طعام خود را انفاق کردند، این رفتار همان کرامت است.
وی ادامه داد: ائمه اطهار (ع) اهل کرامت هستند، این دهه نیز به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است، در زیارت جامعه کبیره می‌خوانیم: «وَ شَانِکُم الحَق وَ الصِدقِ وَ الرِفقِ»؛ یعنی شأن شما اهل بیت (ع) حق است. شأن آنها حقیقت و البته صدق و رفق است، رفتار و گفتار آنها بر اساس صداقت و مهربانی است، اگر انسان کامل بخواهد خود را به عنوان خلیفه الله روی زمین بر انسان‌های دیگر عرضه کند باید این گونه رفتاری داشته باشد؛ از این جهت است که خداوند فرمود: «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ».