به گزارش خبرنگار مهر، منصور آرامی بعدازظهر یکشنبه در یکصد و هشتاد و دومین جلسه شورای شهر بندرعباس که با موضوع هم اندیشی با نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و آغاز دهه کرامت، بیان داشت: ان شالله حرکت قوه قضائیه که در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی شکل گرفته است و مورد تأیید مقام معظم رهبری است موجب سالم سازی فضای اقتصادی کشور شود.
وی در پاسخ به انتقاد اعضای شورای شهر بندرعباس در مورد نبود قوانین شهری لازم برای مدیریت شهرها، عنوان کرد: بنده جزو کسانی هستم که در مجلس از قانون شوراها دفاع کرده ام. به نظرم علیرغم اینکه این قانون نقصانی هم داشته باشد اما کار بسیار خوبی است ظرفیتی که در قانون اساسی به آن توجه شده بود در عمل هم اجرایی شد. شاید کسانی هم در کشور باشند که شوراها را قبول نداشته باشند و به دنبال تعدیل و کاهش اختیارات شوراها باشند. اعتقاد دارم برای تقویت شهرها و پارلمانهای شهری شوراها باید تقویت شوند.
آرامی اظهارداشت: برای اداره شهرها و در هر حوزهای که مورد نظر باشد به اندازه کافی قانون وجود دارد. در تمامی شهرها از همین قوانین استفاده میکنند، اعتقاد دارم برای حل مشکلات شهری تا کنون ننشسته ایم از ظرفیتهای موجود قانونی برای بهتر اداره کردن شهرها استفاده کنیم. مشکل اصلی عدم استفاده مناسب از قوانین است.
وی افزود: به طور مثال برای نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در قانون برنامه پنجم، ششم و هفتم هم که به تصویب میرسد قوانین خوبی مصوب شده است. مجموعه شوراها مطابق با همین قوانین در سراسر کشور فعالیت میکنند. به نظرم میرسد کاری که کمتر انجام شده استفاده از قوانین موجود است. در کشور بیشتر از ازدیاد قوانین رنج می بریم از بودن قوانین بهرهای نبرده ایم. در ظرفیت قانون گذاری و نیروی انسانی قوانین وجود دارد که بلااستفاده مانده است.
این نماینده مردم حوزه انتخابیه بندرعباس، تاکید کرد: کمیته یا تیمی در شورای شهر بندرعباس تشکیل شود و با استخراج قوانین بدرد بخور برای توسعه و آبادانی شهر استفاده کرد و نیروهای توانمند حقوقی و سایر حوزهها بهره بیشتری گرفت. در ظرفیت مناطق آزاد، مجلس و سایر ارگانها و نهادها استفاده بهتری میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای دیدار با وزرا و دولتمردان برای مدیریت شهری باید برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشیم. اگر برنامه مناسبی برای شهر بندرعباس دارید ارائه کنید تا نمایندگان مردم در مجلس این برنامهها را در سطح ملی پیگیری کنند.
آرامی تصریح کرد: قبح فساد نباید در دستگاهها و سیستم ریخته شود. مقام معظم رهبری هم روز گذشته تأکیدات خوبی در حوزه مبارزه و مقابله و پیشگیری با فساد را مطرح کردند. ما نباید نسبت به فساد بی تفاوت باشیم کوچکترین مفسده مطمئن باشید بزرگترین فسادها را در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: به عنوان یک نماینده بی تعارف می گویم فساد در کشور، استان و شهرها زیاد است. برای جلوگیری از فساد همه باید دست به دست هم بدهیم. اگر تعارف و کوتاهی کنیم آیندگان ما را نمیبخشند. امید مردم کم شده است.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس افزود: اگر دستگاه اجرایی برای مقابله با فساد برنامه داشته باشد کار قوه قضائیه هم کاهش خواهد یافت و امیدواری در مردم بیشتر خواهد شد. نباید تبعیض ناروا در سازمانها و ارگانها داشته باشیم و باید به مردم احساس امید داد.
به گفته آرامی، متأسفانه دسترسی شفاف به عملکرد مالی دستگاهها، نهادها و صنایع نداریم. در کشور کتمان و عدم شفاف سازی یک معضل جدی است.
وی ابراز داشت: در مورد شیوع کرونا دغدغه و نگرانی داریم. از زمانی که رئیس جمهور هرمزگان را استان سفید اعلام کرد با موج جدید کرونا در استان روبرو شدیم، به رئیس جمهور و وزیر بهداشت نامه نوشتیم. اما آن چیزی که دانشگاه علوم پزشکی از ما مطالبه کرد در حوزه اختیارات، اعتبارات و تجهیزات در سازمان برنامه و بودوجه کشور تصویب کردیم.
آرامی بیان داشت: در بحث اختیارات، رئیس جمهور تفیض اختیار به ۶ استاندار را مصوب کرد. علوم پزشکی هرمزگان و استاندار باید در مورد شرایط فعلی تصمیم گیری کنند. لازم است تا دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان باید با سنجش شرایط عمومی استان تصمیمات مناسب را جهت تصویب در ستاد استانی کرونا تهیه و ارائه کند تا در صورت نیاز بین یک هفته تا دو هفته یا بیشتر تصمیم گیری شود.