به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، استارلاینر نیز مانند کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس برای انتقال فضانوردان از خاک آمریکا به ایستگاه فضایی بین المللی ساخته شده بود اما به دلیل وجود اختلالاتی به موقع آماده نشد.
دلیل اصلی تاخیر در عملیات کپسول بوئینگ، عدم موفقیت پرواز آزمایشی استارلاینر در دسامبر ۲۰۱۹ بود. در این عملیات اختلالی در نرم افزار سبب شد استارلاینر به مدار تعیین شده نرسد و روی زمین فرود بیاید، در نتیجه پرواز موفقیت آمیز نبود.
بوئینگ همزمان مشغول برطرف کردن مشکلات شد و از سوی دیگر روی ایمنی سیستم چتر نجات کپسول تمرکز کرد. این شرکت هفته گذشته سیستم مذکور را در بندر فضایی وایت سندز در نیومکزیکو آزمایش کرد. این کپسول از ارتفاع به سمت زمین پرتاب شد و چترهای نجات آن به طور موفقیت آمیز باز شدند.
محققان بوئینگ برای بررسی حداکثر ظرفیت تحمل کپسول، شرایطی را مهیا کردند تا یکی از ۳ چتر نجات هنگام سقوط باز نشوند. با وجود این اختلال مهندسی شده، کپسول بازهم به طور موفقیت آمیز روی زمین فرود آمد.
قرار است اطلاعات این آزمایش تحلیل و بررسی شود تا قبل از پرتاب استارلاینر همراه فضانوردان، قابلیت های سیستم ارتقا یابد. نخستین آزمایش سرنشین کپسول بوئینگ سال آینده میلادی و پس از انجام یک تست بی سرنشین انجام می شود.
بوئینگ هم در کنار اسپیس ایکس در برنامه پروازهای تجاری ناسا همکاری می کند. این برنامه تاکنون موفقیت آمیز بوده و کپسول اسپیس ایکس چندی قبل فضانوردان را به طور آزمایشی به ایستگاه فضایی بین المللی برد.