به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین دهقانی سفیر ایران در اتحادیه اروپا و بلژیک، به نمایندگی از کشورمان ضمن حضور در کنفرانس چهارم بروکسل برای آینده سوریه و منطقه در سخنرانی خود در واکنشی قاطع به سخنان وزیر خارجه عربستان سعودی، تاکید کرد: وزیر خارجه عربستان سعودی که حکومت متبوعش بانک مرکزی تروریسم و بانی اصلی افراط گرایی در منطقه و ورای آن است، در تلاش برای فرار از اتهاماتی که که به خاطر جنایات این کشور در سوریه با آن روبروست، به اتهامزنی به ایران روی آورده است.
وی افزود: همه میدانند که در یک دهه گذشته ایران در خط اول جبهه مبارزه با داعش و تروریسم تکفیری در سوریه و منطقه قرار دارد.
سفیر کشورمان در اتحادیه اروپا با اشاره به شیوع کرونا، اظهار داشت: جامعه بین المللی مسئولیتی مضاعف در برابر مردم سوریه دارد.
دهقانی افزود: جمهوری اسلامی ایران از همه تدابیری که برای کاهش آلام و رنج مردم سوریه اتخاذ شده، استقبال میکند. همچنان که ایران از درخواست دبیرکل ملل متحد برای آتش بس جهانی به طور عام، و به ویژه توقف درگیریها در سوریه استقبال و از آن حمایت میکند.
وی با اشاره به تلاشهای کشورمان در یک دهه گذشته در این راستا، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بهویژه در دوران گسترش کرونا تلاش کرده است به نیازهای بشردوستانه مردم سوریه رسیدگی و از مصائب آنها بکاهد و این کار را ادامه خواهد داد.
سفیر ایران در بلژیک با تقبیحِ تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا از جمله علیه سوریه و تمدید این تحریمها، تاکید کرد: این تحریمها روند مبارزه با کرونا را دشوارتر کرده و فشار اصلی آن را مردم عادی تحمل میکنند.
دهقانی مشخصاً به اعمال قانون تحریم سزار علیه سوریه اشاره کرد و آن را خلاف حقوق بین الملل و اصول بنیادین اخلاقی و انسانی توصیف کرد و افزود: تنها نتیجه این تحریمها وخامت بیش از پیش رنج و مصیبت مردم سوریه است.
وی یادآور شد: ما بر این باوریم که تحمیل چنین تحریمهایی در حکم مبادرت به تروریسم اقتصادی است که زندگی بسیاری از انسانهای بیگناه را به تباهی میکشاند.
سفیر ایران در بلژیک در ادامه سخنان خود به کمکهای جهانی برای بازسازی سوریه اشاره کرد و گفت: این نوع کمکها نباید دستمایهای برای اخذ امتیازات سیاسی باشد و جامعه جهانی میبایست حداقلهای ضروری مربوط به بازسازی و بازگشت امن آوارگان سوری به موطن خود را فراهم کند.
دهقانی با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای فرایند آستانه و تلاشهای کشورمان برای پایان دادن به درگیری نظامی در سوریه، اظهار داشت: ایران همواره برای توقف عملیات نظامی و نیل به راه حلی سیاسی کوشیده و به تشکیل کمیته قانون اساسی به عنوان مبنایی برای گفتگوهای سوری-سوری کمک کرده است.
وی سخنرانی خود را با اشاره به این نکته پایان داد که هرگونه موفقیت در روند سیاسی منوط به احترام برای حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و خروج نیروهای خارجی است که به صورت غیرقانونی در این کشور حضور دارند.