پیشوا- گویا سریال حذف نام شهدا از معابر به بیماری واگیرداری تبدیل شده است، پروژه حذف هویت و نام شهدا به پیشوا شهری در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی پایتخت هم رسید.

خبرگزاری مهر _ مهدی مقاری: از حذف نام شهدا در برخی معابر شهرهای کرمان مثل جیرفت، کوهبنان و سیرجان گرفته که در کوهبنان نام شهیدی از یکی کوچه‌های شهر برداشته و نام مارکوپولو نهاده شد! در جیرفت نیز در اتفاقی عجیب و هماهنگ عنوان شهید از تعداد زیادی از کوچه‌های شهر حذف شد، در تهران و تبریز هم چنین شرایط نامیمونی پدید آمد.

اما اکنون این اقدام سریالی حذف فرهنگ شهادت و عبور از شهدا با درج نام‌هایی که از قریب سه دهه قبل به کار برده می شده است و حتی نسل جدید برای آن نام‌ها تعریفی در ذهن خود ندارد در شهری که مقام معظم رهبری آن را «اساساً مرکز شهادت» می‌دانند به بهانه ترمیم و سامان دهی تابلوی کوچه‌ها در اقدامی هدفمند در کنار نام مبارک شهدا نام‌های قدیمی را نگاشته‌اند تا به نرمی با همزاد سازی، نام مبارک شهدا به فراموشی سپرده شود.

درست است که برخی مسئولان اساساً هیچ الگویی از مدیریت ارزشی و شهدا در امور خود ندارند و به نظر می‌رسد حداقل به نام شهدا حرمت دهند و ابتکارات خودشان را در جاهای دیگر به کار برده و نام و یاد ارزشمند شهدا را وجه المصالحه روشنفکری و بروز آوری شهر نکنند.

به راستی اگر لحظه‌ای تأمل کنیم واقعاً چه دلیلی دارد که پس از سه دهه از مزین شدن کوچه‌ها به نام شهدا اکنون با طرحی غربی و حساب شده نام شهدا را کمرنگ کنند و آن هم به بهانه سامان دهی، معابری که سال‌های سال به نام شهدا شناخته می‌شوند، اسم دیگری کنار نام با هویت و مسمای شهیدان قرار گیرد.

این اقدام شهرداری پیشوا یعنی کمرنگ کردن نام شهیدان از معابر را می‌شود در پروژه «حذف هویت» تعریف کرد و باید با این نگاه و تفکر به مقابله پرداخت؛ البته نباید از تغییرات صورت گرفته در اسامی معابر و نامگذاری به عناوین جدید، گذشت که این موضوع نمی‌تواند از بی تدبیری مطرح شده مورد بحث بکاهد که هیچ رخدادی از نگاه تیزبین مردم پنهان نمی‌ماند.

حذف کامل نام شهید از معابر، برنامه‌ای هدفمند و هوشمندانه در مسیر حذف نام آوران عزت و آزادگی و بی هویت کردن شهری است که رهبر فرزانه انقلاب به آن، عنایتی ویژه دارند که اگر شهدا نبودند و رشادت خرج نمی‌کردند، میزی که مدیران، پشت آن تکیه زده‌اند معلوم نبود در دست چه کسانی بود و آقایان، الان، کجا بودند؟

در گام دوم انقلاب اسلامی، باید مراقب نفوذ لیبرال‌ها در عرصه‌های مدیریت شهری بود و حضورشان را جدی گرفت و برای تقابل با دیدگاه آنان، تدبیر اندیشید. پروژه نفوذ صرفاً، به شهادت رساندن رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس دستگاه قضا و… نیست، بلکه فاصله انداختن با فرهنگ شهادت بخشی مهم و مؤثر از پروژه‌های نفوذ است.

الغرض، مدیران شهری پیشوا که برخی از آنها منتسب به خاندان معظم شهدا هستند چه پاسخی به خانواده شهیدان دارند و تاوان این کج سلیقگی را چگونه خواهند داد که به راستی، آب به آسیاب دشمن ریخته‌اند و به جای فرهنگ سازی در عرصه ایثار و شهادت، این بار خود شهیدان را قربانی کرده‌اند.

چه کسانی با چه هدفی به دنبال اجرای پروژه شهید زدایی در جای جای کشور هستند که نمونه آن را به صورت ظاهری در حذف نام شهدا یا کمرنگ کردن آن از معابر و در باطن از بین بردن فرهنگ ایثار و شهادت دیده می‌شود.

حذف نام شهدا از معابر شهری، توطئه بزرگی است که باید مسئولان با هوشیاری جلوی آن را بگیرند. دلیل این دشمنی با نام شهیدان مشخص نیست اما آنچه معلوم است این اقدامات توطئه بزرگی است که رهبر انقلاب در مورد آن هشدار داده و باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

* فعال اجتماعی و رسانه ای