به گزارش خبرنگار مهر، متخصصان زنان و زایمان ضمن هشدار در خصوص استفاده از روش سزارین، به مواردی همچون کاهش قند خون، نارسایی تنفسی و عفونت اشاره می کنند و می افزایند: گاه تشدید این عوارض مرگ نوزاد را نیز به همراه داشته است.
در حالی که آمار انجمن جراحی زنان و زایمان ایران، حاکی از این واقعیت است که بین 50 تا 60 درصد از زایمانها در کشور به شیوه سزارین انجام می شود.
از سوی دیگر، بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده در دنیا که در بین دو گروه از نوزادانی که به روشهای طبیعی و سزارین متولد شده اند، نشان داده که با افزایش سزارین آسیبهای زایمان نظیر میزان فلج ها به ویژه فلج مغزی، کاهش نیافته است. ضمن اینکه پزشکان متخصص، عفونت داخل رحم در مادران و عوارض ناشی از بیهوشی را نیز از مشکلات عمل سزارین می دانند.
به گفته پزشکان متخصص، به دلیل اینکه بیش از 80 درصد سزارین ها از سوی مادران در حاملگی اول صورت می گیرد، امکان زایمان طبیعی نیز در این مادران در حاملگی بعدی کاهش یافته و در برخی موارد نیز مادران به دلیل عفونت داخلی رحم قادر به حاملگی بعدی نیستند.
در حالی که پزشکان جراح زنان و زایمان به مادران باردار توصیه می کنند به دلیل مزیتهای زایمان طبیعی که در آن نه تنها مادران بلکه نوزادان نیز از 80 درصد بیماری ناشی از عفونتها، تنگی نفس و کاهش قند خون در امان می مانند، به زایمان طبیعی تن دهند.
خروج لخته های خون از بدن نوزاد و مادر، سهل شدن حاملگی در بارداری دوم و کاهش میزان مرگ نوزاد و مادر، از جمله مزیت های زایمان طبیعی، از سوی پزشکان عنوان می شود. اما متخصصان زنان و زایمان، دلیل رغبت مادران برای زایمان به روش سزارین و غیرطبیعی را ناشی از ترس از زایمان طبیعی، فرار از درد زایمان طبیعی و در برخی موارد نیز حفظ فیزیک بدنی می دانند.
همچنین پزشکان، دلیل ترغیب مادران به زایمان غیرطبیعی را از سوی پزشکان، در به ظاهر کم دردسر بودن اینگونه زایمان و در برخی موارد نیز اخذ دستمزد بیشتر در کمترین زمان ممکن می دانند. بر اساس آمار، در حالی که بین 50 تا 60 درصد زایمانها در کشورمان به عنوان کشور در حال توسعه به صورت سزارین بوده این آمار در کشورهای توسعه یافته به کمتر از 20 درصد می رسد.
پزشکان متخصص دلیل کاهش میزان زایمان به صورت سزارین را در کشورهای توسعه یافته ناشی از آگاهی رسانی عوارض سزارین که می تواند تهدید جانی برای نوزاد و مادر را به دنبال داشته باشد، می دانند.
بالا بودن خطر ابتلا به مرگ نوزاد و مادر در هنگام عمل جراحی، ایجاد عفونت در رحم، خونریزی و لخته شدن خون در بدن نیز از عوارض سزارین در زنان باردار اعلام شده است، این در حالی است که در زایمان طبیعی علاوه بر خروج خون و سایر احشاء از بدن، درصد سلامتی مادر پس از زایمان بیشتر از سزارین است.
تنگی نفس، کاهش قند خون، عفونت داخلی، عدم اقبال نوزاد به شیر مادر در بدو تولد که منجر به ترک نوزاد از شیر شده، نارس متولد شدن نوزاد به دلیل برآورد نا صحیح از زمان رشد جنین در رحم نیز از دیگر عوارض سزارین بر روی نوزاد است.