خرم‌آباد- معاون استاندار لرستان با اشاره به اینکه در هر مراسم عزا و عروسی به طور متوسط بین ۴۰ تا ۵۰ نفر به کرونا مبتلا می‌شوند، گفت: اگر مردم رعایت نکنند فاجعه قابل کنترل نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود ثمینی در سخنانی با اشاره به وضعیت استان لرستان به لحاظ شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: موج اول کرونا و تا دو ماهه اول سال، با همکاری بسیار خوب مردم کنترل شد و آمار مرگ و میر و همچنین مبتلایان به کرونا کاهش پیدا کرد.

ابتلای ۴۰ تا ۵۰ نفر به طور متوسط در هر مراسم عزا و عروسی

وی با بیان اینکه در فاز بعدی فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی در استان ابتدا به طور مناسب در استان آغاز شد، عنوان کرد: کم کم مردم با رفت و آمدی که در اجتماع انجام دادند احساس کردند که شرایط عادی شده، غافل از اینکه این ویروس و بیماری کاملاً ناشناخته است.

معاون استاندار لرستان با تاکید بر اینکه مردم باید توجه داشته باشند که باید سازگاری با کرونا داشته باشیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی با آن زندگی کنیم، عنوان کرد: متأسفانه در خیز دوم، متوجه شدیم که برگزاری مراسم‌های عزا و عروسی در استان عادی سازی شده و این در حالیست که موارد بهداشتی در آنها رعایت نمی‌شود.

ثمینی با تاکید بر اینکه با توجه به بررسی‌های صورت گرفته از هر برنامه عزا و عروسی به طور متوسط بین ۴۰ تا ۵۰ نفر آلوده به این بیماری از مراسم خارج شده‌اند و این در حالیست که خودشان متوجه نشده‌اند، تصریح کرد: علائم این بیماری در افراد تغییر کرده است و همین امر موجب اپیدمی شدن ویروس شد و متأسفانه خیز دوم مرحله اول کرونا در استان شروع شد.

وی، ادامه داد: در هفته گذشته استان به سمت قرمز شدن شرایط پیش رفت و با خطر جدی مواجه شدیم.

مردم رعایت نکنند فاجعه قابل کنترل نخواهد بود

معاون استاندار لرستان با تاکید بر اینکه بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه کنند اگر نیاز باشد بستری می‌شوند و نیازمند به تجهیزات پزشکی، کادر درمانی و… هستیم، گفت: این بیماری در استان اپیدمی شده و اگر رو به افزایش باشد با کمبود تجهیزات، تخت‌های بیمارستانی و… مواجه می‌شویم.

ثمینی با اشاره به اینکه اگر مراجعات افزایش پیدا کند امکانات و تجهیزات ما پاسخگو نیست، افزود: ارتش و سپاه در این رابطه به کمک آمده‌اند، اما مراکز این نهادها خالی از تجهیزات پزشکی است و اگر مبتلایان رو به افزایش باشند یقیناً امکانات، پزشکان و کادر درمانی ما پاسخگو نخواهند بود.

وی با تاکید بر اینکه مردم فهیم لرستان که واقعاً مردم همراهی هستند، باید بدانند که اوضاع خطرناک است و میزان مرگ و میر ما با این روند افزایش پیدا خواهد کرد، بیان داشت: اگر مردم رعایت نکنند فاجعه قابل کنترل نخواهد بود.

تعارفات را در این شرایط بحرانی کنار بگذاریم

معاون استاندار لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما الان هنوز نگران پیک اول بیماری در استان هستیم، گفت: معمولاً اگر ۶۰ درصد جمعیت به این بیماری مبتلا شوند پیک اول بیماری است، در حال حاضر ما در یک سوم پیک اول هم قرار نگرفته‌ایم و اگر خدایی ناکرده به سمت پیک اول یک مرتبه برویم امکانات ما اصلاً پاسخگو نخواهد بود.

ثمینی با تاکید بر برگزاری مراسم‌ها ختم به صورت محدود و تنها با حضور صاحبان عزا در استان، گفت: توصیه مؤکد ما این است که تعارفات را در این شرایط بحرانی کنار بگذاریم، امروز سلامت جامعه، خانواده‌ها، فرزندان، میان سالان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در خطر است، مردم برای ابراز همدردی با صاحبان عزا، از طریق تماس تلفنی، پیامک و … اقدام کنند و صاحبان عزا نیز از اطرافیان درخواست کنند و اطلاعیه بدهند که در این مراسم‌ها حضور پیدا نکنند.

وی، تاکید کرد: این موضوع نیز باید در مراسم‌های عروسی مورد توجه قرار بگیرد.

تعطیلی تالارهای پذیرایی به مدت ۱۰ روز

معاون استاندار لرستان با تاکید بر اینکه در جلسه اخیر مدیریت بیماری کرونا به اقتضای شرایط استان و همچنین مصوبات ستاد ملی کرونا تصمیمات مهمی در لرستان اتخاذ شد، گفت: برای سلامت جامعه و مردم قاعدتاً مسئولان برای کسانی که رعایت نمی‌کنند مجبور می‌شوند که تصمیماتی را بگیرند.

ثمینی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک در اجتماعات کاملاً اجباری شده است، افزود: همچنین با توجه به شدت گرفتن بیماری در استان، در جلسه اخیر ستاد کرونا و از ۱۵ تیر ماه برگزاری هر گونه مراسم ختم، عروسی و… در استان ممنوع شده است.

وی با بیان اینکه تالارهای پذیرایی به مدت ۱۰ روز تعطیل شده‌اند، عنوان کرد: همچنین تمام کارکنان در محل کار باید از ماسک استفاده کنند، مراجعین به دستگاه‌ها نیز باید به طور حتم از ماسک استفاده کنند، اماکن عمومی، وسایل نقلیه عمومی، ترمینال‌ها و… باید هم ضدعفونی شوند و استفاده از ماسک در آنها اجباری است.

اعمال قانون اصناف متخلف

معاون استاندار لرستان با اشاره به تشکیل تیم‌های بازرسی در این رابطه، گفت: اگر این موارد در هر دستگاه رعایت نشود مسئولیت آن بر عهده مدیر آن دستگاه خواهد بود و مدیر به هیئت تخلفات اداری و دستگاه قضائی معرفی خواهد شد.

ثمینی، تصریح کرد: مدیران مکلف شده‌اند با مرخصی مادران باردار، دارای فرزند شش سال به پایین، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و… موافقت کنند، گفت: تالارها، قهوه خانه‌ها، رستوران‌ها و سایر مراکز مشابه از ۱۵ تیر ماه به مدت ۱۰ روز تعطیل شده‌اند.

وی که در بخش گفتگوی خبری شبکه افلاک لرستان سخن می‌گفت، تصریح کرد: اگر اصناف و برخی از صنوف این موضوعات را رعایت نکنند از سوی بازرسان اعمال قانون خواهند شد.