تبریز- مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به آخرین وضعیت انتقال آب ارس به تبریز گفت: پیگیر تامین مالی و جذب سرمایه گذار برای این پروژه هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف غفارزاده عصر پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به پروژه انتقال آب ارس به تبریز به عنوان یکی از پروژه‌های عظیم شمالغرب کشور گفت: برای این پروژه ۶۸۰ میلیون یورو پیش بینی اعتبار شده که با برآورد امروز حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان می‌شود.

وی، این پروژه را یکی از ضروریات مهم برای استان دانست و گفت: اگر در چند سال پیش رو نتوانیم انتقال آب را انجام دهیم تأمین آب شرب با مشکل مواجه خواهد شد چرا که ۲۲ شهر و ۱۶۹ روستا می‌تواند تحت پوشش این خط انتقال آب قرار گیرد.

غفارزاده ادامه داد: این پروژه علاوه بر تأمین آب شرب تبریز می‌تواند برای احیای دریاچه ارومیه هم تأثیرگذار باشد به گونه‌ای که پساب آن به دریاچه عودت داده خواهد شد. همچنین تأمین آب صنایع و حقابه زیست محیطی نیز از دیگر اثرات اجرای این طرح خواهد بود.

پیشرفت ۹۵ درصدی ۳۵ کیلومتر ابتدایی خط

وی طول این پروژه را ۱۴۵ کیلومتر دانسته و گفت: خط انتقال آب ارس به تبریز دارای هفت ایستگاه پمپاژ و یک تصفیه خانه بزرگ است که از این مجموعه ۳۵ کیلومتر از ابتدای خط انجام شده و دارای پیشرفت ۹۵ درصدی است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی ادامه داد: پیگیر تأمین مالی این پروژه هستیم تا در اولین فرصت، با استفاده از جذب سرمایه گذار برای طرح و یا از استفاده از خط اعتباری ویژه برای پروژه، شروع به آغاز کار کنیم.

کاهش حقابه تبریز از زرینه رود درست نیست

غفارزاده با اشاره به برخی شایعات مطرح شده در خصوص کاهش حقابه زرینه رود گفت: کاهش حقابه زرینه رود را به هیچ وجه قبول نداریم. در سه ماهه نخست سال ۹۸، ۱۸ میلیون و ۹۹۰ هزار مترمکعب آب به آب و فاضلاب استان تحویل داده‌ایم که امسال این مقدار به ۲۲ میلیون و ۳۹۰ هزار مترمکعب رسیده است.

وی ادامه داد: نه تنها در این خصوص با کاهش مواجه نیستیم بلکه آب بیشتری نسبت به سال گذشته برداشت کرده‌ایم و حالا با وجود ۱۸ درصد افزایش تأمین، ۳۰ درصد افزایش مصرف را در تبریز شاهد هستیم که سبب یکسری مشکلات در این شهر شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی ‏با اشاره به وضعیت لوله‌های خط انتقال زرینه رود به تبریز گفت: این لوله‌ها ۲۵ سال پیش کار شده که تقریباً عمر مفید خود را از دست داده بودند که همین موضوع گاه سبب ترکیدگی و قطعی آب در این شهر می‌شد.

تعویض و نوسازی لوله‌های خط انتقال آب از زرینه رود

وی ادامه داد: کل مسیر خط انتقال ۱۸۰ کیلومتر است که ۱۲۵ کیلومتر آن لوله بتنی و بقیه فلزی بود که در اولویت اول در تلاش برای تعویض قسمت بتنی بودیم که سال قبل ۸۵ کیلومتر از این لوله را تعویض و به جای آن، لوله فولادی گذاشتیم.

غفارزاده افزود: سختی و عظمت این کار بسیار بالا بود که بیش از ۱۲۰ میلیون یورو با احتساب پول امروز، دو هزار میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

ایجاد مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی آب در تبریز

وی با اشاره به ایجاد مخزن صد هزار مترمکعبی در تبریز نیز گفت: با وجود این مخزن، سطح مخازن تبریز صد هزار مترمکعب افزایش می‌یابد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی ‏ادامه داد: افزایش میزان این مخازن سبب کاهش ضریب اطمینان قطعی آب و کاهش ساعات قطعی می‌شود که هم اکنون میزان پیشرفت کار حدود ۵۰ درصد است.