تله‌کنفرانس کمیسیون ورزشکاران IOC با حضور نماینده ایران و بررسی موضوعات مربوط به بازیهای المپیک ۲۰۲۰ برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک (IOC) پنجشنبه گذشته اقدام به برگزاری تله کنفرانسی با عنوان «تله کنفرانس شبکه جهانی کمیسیون‌های ورزشکاران» کرد که با حضور نایب رئیس کمیسیون ورزشکاران IOC به نمایندگانی از «کریستی کاونتری» رئیس کمیسیون و «کیت مک - کونل» مدیر دپارتمان ورزش کمیته بین المللی المپیک برگزار شد.

«پییر دوکری» مدیر امور اجرایی بازی های المپیک، «جیمز مکلوئد» مدیر همبستگی المپیک و روابط کمیته های ملی المپیک همراه باکاوه مهرابی رئیس بخش روابط و تعاملات ورزشکاران، افسر حفاظت کمیته بین المللی المپیک و نماینده کمیسیون ورزشکاران آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) دیگر اعضای حاضر در این تلکنفرانس بودند.

هادی ساعی عضو کمیسیون ورزشکاران ایران و تنها نماینده این کمیسیون در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک ایران هم تنها نماینده ایران در این تلکنفرانس دو ساعته بود.

محورهای موردبحث

شیوع ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بازی های المپیک توکیو، تشریح قانون ۵۰ منشور المپیک و تاکید بر دستورالعمل اجرای این قانون و همچنین خودکشی ورزشکار سه گانه کره جنوبی از مهمترین محورهای مورد بحث در تلکنفرانس کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک بود.

کرونا و بازی های المپیک ۲۰۲۰ توکیو

به گفته هادی ساعی، در نشست دو ساعته تلکنفرانس شبکه جهانی کمیسیون ورزشکاران، مدیر دپارتمان ورزش کمیته بین المللی المپیک و مدیر امور اجرایی بازی های المپیک گزارشی از آخرین وضعیت نظام کسب سهمیه برگزاری مسابقات انتخابی و ... برای المپیک توکیو ارائه کردند.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه و موضوعات مطرح شده در رابطه با آن توضیح داد و گفت: در تلکنفرانس برگزار شده با یادآوری اینکه تاکنون ۵۷ درصد سهمیه ها تخصیص داده شده، تاکید شد که از ماه مارس ۲۰۲۰ تاکنون هیچ رویدادی برای توزیع سهمیه برگزار نشده است. ضمن اینکه با توجه به نامشخص بودن میزبان رقابت های انتخابی باقی مانده، در دستورالعمل های جدید و به روز شده کسب سهمیه در هر رشته برخی اطلاعات نامشخص است.

عضو کمیسیون ورزشکاران ایران خاطرنشان کرد: کمیته بین المللی المپیک با تمرکز بر این اصل که ورزشکاران باید در مرکز توجه برنامه ریزی باشند و با رویکرد فراهم کردن شرایط برابر برای تمام ورزشکانی که هنوز موفق به کسب سهمیه نشده اند، در تلاش است تا با همکاری فدراسیون های بین المللی نظام کسب سهمیه هر رشته را به صورت کارآمد و با توجه به موانع موجود مانند عدم امکان انجام سفر به واسطه ویروس کرونا و محدودیت های پروازی اصلاح و نهایی کند.

تاکید بر برگزاری بازی های توکیو با عنوان المپیک ۲۰۲۰

در جریان تلکنفرانس شبکه جهانی کمیسیون های ورزشکاران IOC، رئیس کمیسیون ورزشکاران نیجریه در خصوص خبر مربوط به تغییر و اعلام قطعی ماده های ورزشی بازی‌های المپیک تا پایان سال میلادی و نگرانی ورزشکاران پرسشی را مطرح کرد.

مدیر دپارتمان ورزش کمیته بین المللی المپیک نیز در پاسخ به این پرسش تاکید کرد: قرار نیست هیچ تغییری در برنامه رشته ها و ماده های ورزشی ایجاد شود. بازی های المپیک توکیو سال ۲۰۲۱ برگزار می شود اما IOC و کمیته برگزاری بازی ها عنوان بازی های ۲۰۲۰ را حفظ کرده اند، این به آن معناست که تغییراتی در جزییات فنی ایجاد نمی شود. خبری که توسط برخی رسانه ها به اشتباه پوشش داده شد مربوط به برنامه ماده های ورزشی پاریس ۲۰۲۴ است که تا دسامبر ۲۰۲۰ نهایی خواهد شد.

برگزاری سمینارهای مجازی کووید ۱۹ برای ورزشکاران

ساعی همچنین با بیان اینکه بخشی از تلکنفرانس به موضوع مرتبط با برگزاری سمینار مجازی برای ورزشکاران در رابطه با ویروس کرونا اختصاص داشت، خاطرنشان کرد: در این نشست یادآوری شد که کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک تاکنون دو سمینار مجازی برای ورزشکاران برگزار کرده و قصد دارد، دو یا سه سمینار دیگر با همین موضوع برگزار کند. بر همین اساس از  نمایندگان کمیسیون های ورزشکاران درخواست شد تا حضور حداکثری ورزشکاران را در این سمینارهای مجازی فراهم کند.

تاکید بر قانونِ ویژه مبارزه با تبعیض نژادی

به گزارش خبرنگار مهر، قانون ۵۰ منشور المپیک تاکید دارد که «برگزاری هیچ گونه تظاهرات یا تبلیغات سیاسی، مذهبی یا نژادی در هیچ یک از محوطه ها، اماکن یا سایر فضاهای المپیک  مجاز نمی باشد»، تشریح این قانون و دستورالعمل اجرای آن بخش قابل توجهی از تلکنفرانس شبکه های جهانی کمیسیون های ورزشکاران را به خود اختصاص داد. 

هادی ساعی در رابطه با این دستورالعمل و موارد مطرح شده در رابطه با آن گفت: کمیسیون ورزشکاران IOC در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی دستورالعمل اجرای قانون ۵۰ را تدوین کرد. این سند مصوب هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک که در اختیار کمیته های ملی المپیک قرار گرفته است چارچوب شفاف و واضحی را برای اجرای قانون ۵۰ در جهت حفاظت بی طرفی ورزش و بازی های المپیک و حصول اطمینان از تمرکز بازی های المپیک بر عملکرد ورزشکاران، ورزش و وحدت و هماهنگی بین المللی و همچنین فرصت های موجود برای ورزشکاران در مورد امکان و نحوه ابراز نظرات خود فراهم می نماید.

وی ادامه داد: با توجه به اعتراضات شدید تبعیض نژادی و به دنبال اتفاقات اخیر در آمریکا و اعتراضات ورزشکاران در سراسر جهان، کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک با ورزشکاران گفتگو خواهد کرد تا ضمن حفظ منشور المپیک از حق آزادی بیان برخوردار باشند.

عضو کمیسیون ورزشکاران ایران با اشاره به دیگر موضوعات موردبحث در رابطه با قانون ۵۰ منشور المپیک تاکید کرد: ماموریت بازی های المپیک گرد هم آوردن کل جهان در یک رویداد و درک و احترام به دیدگاه های مختلف است. این یک اصل اساسی است که ورزش بی طرف بوده و باید از دخالت های سیاسی، مذهبی و هر نوع تبعیض ازجمله نژادی به دور باشد. بازی های المپیک محل ظهور عملکرد ورزشکاران و ارزش های المپیک است، احترام به سایر ورزشکاران و احترام به لحاظ پیروزی، شکوه و عظمت آنان یک اصل است و باحرکات و رفتارهای اعتراض آمیز در زمین بازی، دهکده المپیک یا در طی مراسم رسمی عزت و تقدس این لحظات نباید از بین برود.

ساعی خاطرنشان کرد: در همین ارتباط و پیرو جلسات برگزار شده با کمیسیون های ورزشکاران، گزارش کمیسیون ورزشکاران در چهار محور به هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک ارسال شده است. افزایش آگاهی ورزشکاران نسبت به قانون ۵۰ از طریق آموزش در دستور کار کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک می باشد و فرم نظرسنجی تا پایان تابستان در اختیار کمیسیون های ورزشکاران کمیته های ملی المپیک قرار می گیرد.

خودکشی ورزشکار دختر سه گانه کره جنوبی

اخیرا آزار و اذیت های متعدد از سوی مربی و بدنساز دختر ورزشکار ۲۲ ساله کره ای به خودکشی وی ختم شد. در این تلکنفرانس برگزار شده توسط کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک به این موضوع هم پرداخته شد  و با تاکید بر اینکه علیرغم شکایت و گزارش این دختر در مقاطع زمانی مختلف، هیچ اقدام پیشگیرانه و انضباطی توسط کمیته ملی المپیک و وزیر ورزش آن کشور انجام نشده بود، عنوان شد که رسیدگی به این موضوع در دستور کار فوری بخش حفاظت از ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک و اتحادیه سه گانه می باشد.