دکتر محمدرضا محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس افزود : عامل اساسی وزش این قبیل طوفان ها افزایش دما و تبخیر آب در این منطقه انتهایی دریای عمان و اقیانوس هند است که رطوبت آن به لایههای بالایی جو منتقل شده و تحت تاثیر نیروهای گریز از مرکز منجر به وزش باد شدید در سطح دریا میشود.
وی خاطرنشان کرد : زمانی که رطوبت هوا با نفوذ در جو تحت تاثیر نیروهای گریز از مرکز و جانب مرکز قرارمی گیرد، کوریولیس آن حالت چرخشی گرفته و به بالای ابرها منتقل می شود و با ایجاد یک سیستم چرخنده فعال ابرهای باران زا، وزش بادهای شدید آغاز میشود.
محمدی یادآور شد : شدت این طوفان در سوابق قبلی و دفعات گذشته به حدی بوده است که بسیاری از تاسیسات ساحلی را تخریب و تردد شناورهای کوچک و بزرگ را در دریا به شدت با مشکل مواجه کرده بود .
به گفته وی سرعت این طوفان بر اساس آخرین اطلاعات دریافت شده ماهواره ای 110 کیلومتر بوده که ممکن است گاه بیش از این میزان نیز باشد .
مدرس زمین شناسی دانشگاه هرمزگان اظهار داشت : انتظار می رود این طوفان از نزدیکی شهرهای شرقی استان هرمزگان عبور و وارد کشور شود و امید است وجود برخی کوه های زاگرس میانی بتواند از شدت این طوفان در جنوب کشور بکاهد .
بنابر پیش بینی های صورت گرفته ممکن است طوفان گونو با سرعتی بالغ بر 110 کیلومتر از سواحل شرقی هرمزگان وارد کشور شود .