بجنورد- نماینده اسفراین در مجلس با اشاره به روی زمین ماندن ۲ پروژه تولیدی حاصل از سفر رهبر انقلاب به خراسان شمالی گفت: ۱۰ سال است بودجه این پروژه‌ها در بانک راکد است.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها؛ شهرستان اسفراین با زیر ساخت‌های مناسب در حوزه صنعت و کشاورزی آنچنان که باید و شاید هنوز نتوانسته است در حوزه اقتصاد توانمند شود و جوانان بسیاری در این شهرستان بیکار هستند؛ که قطعاً در این راه چالش‌های بسیاری پیش رو می‌باشد.

از آنجایی که سال‌های متمادی گذشته، توسط مقام‌معظم رهبری نامگذاری‌ها به حوزه تولید و اشتغال مربوط شده و در سال جاری نیز این نامگذاری در این حوزه تکرار شده است، به طور قطع می‌توان گفت که دغدغه جدی ایشان در سال جهش تولید، مسئولیت سنگینی را بر دوش متولیان امر خواهد گذاشت.

عوامل تکراری از جمله تحریم‌های آمریکا و نوسانات شدید ارزی دیگر نمی‌تواند برای به ثمر ننشستن وظایف مسئولان بهانه‌ای باشد؛ چرا که قطعاً با تولید و ایجاد اشتغال می‌توان بر همین تحریم‌ها به راحتی غلبه کرد.

چندی پیش مقام‌معظم رهبری در دیداری مجازی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طور شفاف توجه مجلسیان را به حوزه اقتصاد و معیشت مردم جلب کرد. ایشان در این دیدار از نمایندگان مردم خواست به طور جدی همراه با تعامل و تعادل پیگیر اقتصاد و معیشت مردم باشند و در این امر را اولویت کارهای خود قرار دهند.

اصلاح سد «بیدواز» بهترین اقدام در ایجاد اشتغال

در این رابطه امان الله حسین پور، منتخب مردم شهرستان اسفراین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر اظهار کرد: مقام معظم رهبری به سه دلیلِ مجلس انقلابی، حضور جوانان باانگیزه و مدیران باسابقه و همچنین حضور نمایندگان ادوار گذشتهِ باتجربه، مجلس یازدهم را مجلسی توانمند دانست.

حسین پور اظهار کرد: در حوزه انتخابیه خودمان ظرفیت‌های خوبی در امر اشتغال جوانان شهرستان مغفول مانده است که در حوزه‌های مهم صنعت و کشاورزی می‌توانیم فرصت‌های از دست رفته را احیا کنیم.

نماینده مردم شهرستان اسفراین با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد از مردم شهرستان اسفراین پیشه کشاورزی دارند گفت: متأسفانه کشاورزان اسفراینی با مشکل تأمین آب کشاورزی مواجه اند و از آنجایی که آب‌های سطحی ورودی به سد بیدواز را هم به هیچ عنوان نتوانسته‌ایم بهره برداری مناسبی کنیم؛ مهم‌ترین اقدام برای رونق تولید و اشتغال اصلاح سد بیدواز است.

لزوم راه اندازی طرح‌های راکد

وی افزود: متأسفانه دو سالِ تَرسالی را از دست داده‌ایم و حدود ۴۰ میلیون متر مکعب بارندگی را که این سد قابلیت ذخیره داشت از بین رفت.

حسین پور تصریح کرد: اعتبارات علاج بخشی سد بیدواز تأمین شده است و در تلاش هستیم سریعاً جذب و تا پایان سال جاری بخشی از آن رفع شود که این قطعاً به امر اشتغال جوانان کمک شایانی خواهد کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از گفتگو به دو صنعت راکد و مغفول در اسفراین اشاره داشت و گفت: راکد ماندن و دیده نشدن دو کارخانه CNJ و لاستیک سازی که خود اینها می‌توانست بیش از ۵۰۰ شغل را ایجاد کند باید مورد بررسی قرار بگیرد.

وی در این رابطه اظهار کرد: در سفر مقام معظم رهبری به استان قراردادی ۱۵ میلیارد تومانی برای ایجاد کارخانه در حوزه CNJ بین شرکت سایپا و سازمان نوسازی منعقد شده بود که در همان زمان سوله‌ها و زمین‌هایی برای ایجاد آن اختصاص پیدا کرده بود که متأسفانه هیچ پیگیری از سمت سایپا و نوسازی انجام نشد و حدود ۱۰ سال است که این پول در حساب راکد مانده است.

حسین پور اضافه کرد: با پایین آمدن ارزش پول و تورم هم اکنون مجموع دارایی نقدی و غیر نقدی این مجموعه به حدود ۵۰ میلیارد تومان رسیده است که اگر همان زمان راه اندازی شده بود می‌توانست مجموعه عظیمی را با اشتغالزایی حدود ۳۰۰ نفر ایجاد کند اما همین مجموعه در حال حاضر برای راه اندازی نیاز به اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان دارد.

نماینده حوزه انتخابیه شهرستان اسفراین در پایان به مجموعه لاستیک سازی نیز اشاره داشت و گفت: متأسفانه راه اندازی این مجموعه هم به دلایلی متوقف شده که با تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده در تلاش هستیم مشکل را هر چه زودتر حل کنیم.

بر اساس این گزارش، چند صنعت از دست رفته در اسفراین داریم که امیدواریم با نگاه جدی و پیگیرانه مسئولان عالی رتبه شهرستان در سال جهش تولید به اشتغال بیش از چند صد نفری در شهرستان دست پیدا کنیم.