مشهد ـ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: پرورش شترمرغ در حال حاضر پرسودترین فعالیت بخش کشاورزی و دامی در کشور به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی مشهد، امید طهماسبی‌زاده با بیان اینکه پرورش شترمرغ در حال حاضر پرسودترین فعالیت بخش کشاورزی و دامی در کشور به شمار می‌رود، اظهار کرد: شترمرغ تولیدات مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان به تولید گوشت، تخم شترمرغ، چربی، پوست و پر اشاره کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: دوره پرواربندی کوتاه، این حیوان را از منظر اقتصادی جهت پرورش تولید گوشت به صرفه می‌کند.

وی با بیان اینکه ۹ واحد دارای پروانه بهره برداری با ظرفیت ۴ هزار و ۹۳۰ قطعه مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: شترمرغ در فصل بهار تخم‌گذاری می‌کند و تقریباً در سال بین ۳۰ تا ۶۰ عدد تخم می‌گذارد که وزن هر تخم تقریباً ۱.۵ کیلوگرم است.

طهماسبی‌زاده ادامه داد: فضای مورد نیاز برای پرورش شتر مرغ زیاد است چون حیوان مسافتی در روز باید بدود و به طور متوسط برای گله سه تایی شترمرغ، بالغ بر یک‌هزار و ۵۰۰ متر مربع فضا نیاز است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با اشاره به اینکه مصرف آب و غذای این پرنده کم است، گفت: دوره پرورش شترمرغ تقریباً ۸ تا ۱۱ ماه طول می‌کشد که متوسط وزن به ۱۰۰ تا ۱۱۰ کیلوگرم می‌رسد؛ این پرنده با ضریب تبدیل ۳٫۲ با جیره استاندارد حدود ۳۰۰ کیلوگرم خوراک مصرف می‌کند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد، متقاضیان برای شروع کار می‌توانند با مراجعه به سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مجوزهای لازم را اخذ و بعد از گرفتن پروانه جهت اخذ تسهیلات بانکی به جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

وی با بیان این مطلب که گوشت شترمرغ جز گوشت‌های قرمز محسوب می‌شود، تصریح کرد: اگر چه گوشت شترمرغ شبیه گوشت گوساله است اما از نظر کیفیت به مراتب از آن بهتر بوده و از جمله مزایای گوشت شترمرغ این است که از کلسترول کمتری نسبت به گوشت گوساله برخوردار است.

طهماسبی‌زاده عنوان کرد: از پوست شترمرغ نیز یکی از مرغوب‌ترین چرم‌هایی که در حال حاضر در بازار موجود است تولید می‌شود که به دلیل خواصی چون ترک نخوردن و ماندگاری بالا یکی از بهترین نوع چرم محسوب شده و قیمت بالایی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد از جمله اقداماتی که برای حمایت از صنعت پرورش شترمرغ در شهرستان مشهد انجام شده را تشکیل تعاونی سایر ماکیان با هدف حمایت و ارائه خدمات بهتر و بیشتر به پرورش‌دهندگان شترمرغ، پیگیری و تأمین تسهیلات جهت نیازهای ماهانه و سالانه و تأمین منابع مالی جهت احداث واحد جدید پرورش شترمرغ برشمرد.

طهماسبی‌زاده با اشاره به اینکه طبق نظر کارشناسان پس از صنعت نفت و صنعت توریسم، پرورش شترمرغ پربازده‌ترین صنعت در بخش کشاورزی محسوب می‌شود، گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام شده شاهد ثبات تولید و احداث واحدهای جدید پرورش شترمرغ در شهرستان باشیم.