به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان هواپیمایی کشوری، این سازمان در اطلاعیهای از ورود گروه اعزامی ایرانی امروز ۳۰ تیر ماه ۱۳۹۹ به همراه جعبههای سیاه پرواز PS۷۵۲ سانحه دیده اوکراینی به لابراتوار دفتر بررسی و تحلیل ایمنی هواپیمایی کشوری فرانسه BEA خبر داد.
بر اساس این گزارش، جلسه هماهنگی در حال برگزاری است و کار بازیابی و دریافت اطلاعات جعبههای سیاه از امروز آغاز خواهد شد.
جعبههای سیاه هواپیمای مذکور پس از وقوع سانحه بلافاصله تحویل سازمان هواپیمایی کشوری شده و در محل امنی در همین سازمان تحت تدابیر فنی و امنیتی مناسب طبق مقررات نگهداری شد.
جعبههای سیاه روز جمعه ۲۷ تیرماه سال جاری با رعایت پروتکلهای فنی و امنیتی و همراهی پلیس فرودگاهها در معیت تیم تخصصی از محل این سازمان به فرودگاه امام خمینی منتقل و رهسپار پاریس شد.
پس از ورود به پاریس هم با هماهنگی سفارت ایران در پاریس، پلیس فرانسه مسئولیت محافظت از جعبهها را تا محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس و پس از آن به لابراتوار بر عهده گرفت.
مطابق مقررات بین المللی و قوانین داخلی سازمان هواپیمایی کشوری ایران، مسئولیت بررسی سانحه مذکور را برعهده دارد.
با توجه به اینکه مقامات قضائی نیز در حال رسیدگی به پرونده هستند، مقام محترم قضائی نیز مطابق استانداردهای ضمیمه ۱۳ پیمان شیکاگو در فرآیند بازخوانی حضور دارد و بازخوانی جعبههای سیاه با هدایت مسئول بررسی سانحه و در لابراتوار فرانسه صورت میگیرد.
در اجرای مقررات بین المللی، کشور طراح و سازنده ی هواپیما و همچنین اوکراین به عنوان کشور محل ثبت و بهره بردار هواپیما از طریق معرفی نماینده رسمی در مراحل بررسی سانحه شرکت میکنند، با توجه به اینکه بازخوانی در لابراتوار کشور فرانسه انجام میشود، کشور فرانسه نیز با معرفی نمایندهای در تحقیقات مرتبط شرکت میکند.
سایر کشورها که به دلایلی نظیر جان باختن اتباع خود ذی نفع موضوع رسیدگی به سانحه هستند نیز میتوانند نسبت به معرفی کارشناسانی در جریان روند بررسی سانحه قرار گیرند و از طریق مسئول بررسی سانحه به دادهها و گزارش نهایی بررسی سانحه نیز دسترسی داشته باشند.
بر اساس مقررات بین المللی کشورهای کانادا، سوئد، آلمان و انگلستان درخواست خود را مبنی بر حضور نماینده در فرآیند بازخوانی ارائه کردند که با موافقت مسئول بررسی سانحه، نمایندگان کانادا، سوئد و انگلستان جهت مشاهده فرآیند بازخوانی در فرانسه حضور دارند.
هدف از انجام این تحقیقات، ارتقای سطح ایمنی هوانوردی از طریق شناسایی و رفع زمینهها و علل رخداد آن بوده و مستقل از رسیدگیهای قضائی در دست انجام است.