به گزارش خبرنگار مهر، بهمن مرادنیا شامگاه دوشنبه در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان کردستان، اظهار داشت: باید ضمن انجام کار کارشناسی دقیق راجع به اینکه معادن تا چه حد موجب افزایش آلودگی منابع آب میشوند، به مردم نیز اطلاع رسانی درست شود چرا که عدهای به دنبال سو استفاده و جوسازیهای منطقهای هستند.
وی افزود: برای واگذاری و استخراج معادن، مطالعات زیست محیطی انجام میشود و از سوی دیگر نمیتوانیم تأثیر اقتصادی و منافع و مزایای فعالیتهای معدنی برای استان را نادیده بگیریم.
استاندار کردستان در این جلسه از فرمانداران، بخشداران و دهیاران خواست نسبت به دریاچه پشت سدها که منابع آب شرب شهرهاست بی تفاوت نباشند و برای ممانعت از تردد و چرای دام در اطراف سدها که موجب ورود آلودگی به آب میشود، اقدام کنند.
مرادنیا به مشکلات مردم برای بهره برداری از سدهای مشترک میان کردستان و استانهای همجوار که مدیریت آن با استان نیست، اشاره کرد و از مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان خواست اخذ اختیارات کردستان در این زمینه را به جد پیگیری کند.
وی در خصوص بحث تأمین آب مورد نیاز شهرداری سنندج برای آبیاری فضاهای سبز نیز، بیان کرد: چشمهها و قناتهای سنندج باید ساماندهی شود و قبل از ورود به فاضلاب مورد بهره برداری قرار گیرد.
استاندار کردستان ادامه داد: با توجه به پرهزینه بودن تأمین آب شرب، هیچ عقل سلیمی اجازه نمیدهد از آن برای آبیاری فضای سبز استفاده شود و با توجه به برنامه ریزی برای توسعه فضای سبز شهری، شهرداری بیش از ۳۰۰ لیتر پیش بینی فعلی نیاز خواهد داشت بنابراین باید برای استفاده از آب خام یا پساب برنامه ریزی کند.
مرادنیا همچنین با توجه به آبگرفتگی باند فرودگاه سنندج به دلیل بارندگیهای شدید سال گذشته، یادآور شد: باید مسیر قشلاق - گریزه منتهی به فرودگاه سنندج لایه روبی شود.