به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری موسسه دارالاکرام درباره اجرای طرح «آبا» با حضور خبرنگاران و نمایندگان وزارت آموزش و پرورش روز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۹ در فضای مجازی برگزار شد. مصطفی میراحمدی زاده مدیر عامل موسسه خیریه دارالاکرام در ابتدای جلسه از رویکرد وزارت آموزش و پروش نسبت به مشارکت دهی سازمانهای مردم نهاد در حل مسائل و معضلات آموزشی کشور به ویژه در حوزه عدالت آموزشی به عنوان یک حق فردی و ضرورت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد و درباره ظرفیتهای مفید این نگاه و لزوم بهره بردن از آنها برای دستیابی به اهداف مندرج در اسناد بالا دستی کشور توضیحاتی را ارائه داد.
در ادامه گزارشی از نحوه همکاری و چگونگی اجرای این طرح توسط موسسه خیریه دارالاکرام ارائه شد که مطابق این گزارش، موسسه خیریه دارالاکرام طی تفاهمنامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش، تهیه تلویزیون ال ای دی، لپ تاپ یا تبلت و سایر تجهیزات کلاسهای روستایی مورد نظر اعم از میز و صندلی و مستمری مربی یا مشاور تحصیلی کلاس و در مراحل بعدی حتی تامین سایر نیازهای معیشتی، درمانی و بستههای خوراک و پوشاک این دانش آموزان کم برخوردار را بر عهده خواهد گرفت.
وی توضیح داد که اگرچه این طرح در آغاز راه با تجهیز حداقلی یک فضای کوچک به عنوان کلاس حداقل عدالت آموزشی کمّی را مد نظر دارد، اما باید به آن به عنوان یک راه حل جدی، ضروری و واقع بینانه برای ورود مراحل بعدی و توزیع عدالت آموزشی کیفی نگاه کرد. میراحمدی تسریع در اجرا، شفافیت، کاهش هزینه¬ها و انعطاف پذیری را از ظرفیتهای مهم این طرح دانست و به مثالهایی از چالشها و مشکلات در این زمینه اشاره کرد.
در بخش دیگر این نشست، ابراهیم خانی، مسئول روابط عمومی دارالاکرام، جزئیات اجرایی طرح آبا را اعلام کرد. به گفته وی هزینههای یک ساله این طرح که شامل تجهیزات الکترونیکی، بورسیه دانش آموزان و حقوق معلم یا مربی حداکثر مبلغی معادل ۸۶ میلیون تومان است که نیمی از آن به عنوان هزینه ماندگار محسوب میشود و سالهای بعد نیز قابل استفاده است اما نیمی دیگر هزینههای مصرفی و سالانه است که شامل مواردی همچون بورسیه، لوازم التحریر، مستمری تسهیلگر کلاس و سایر ملزومات کلاسهای ۲۰ تا ۳۰ نفری میشود.
نبود زیر ساختهای لازم از جمله اینترنت در مناطق محروم، پرسشی بود که توسط یکی از خبرنگاران مطرح شد و مسئولین دارالاکرام ضمن تایید آن به پیشبینیهای مشخص شده در این طرح؛ مانند بستههای آفلاین آموزشی و ارتباطات حضوری و مستمر همیاران برای رفع و جبران کمبودها و موانع موجود در مسیر این طرح اشاره کردند. همچنین میراحمدی زاده از همراهی و تعامل فعال وزیر محترم ارتباطات با طرح آبا خبر داد و ابراز امیدواری کرد که آغاز و اجرایی شدن چنین طرحهایی عاملی برای برطرف شدن موانع و تامین بسترهای ضروری در مناطق محروم باشد.
میراحمدی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه اعطای مدرک به دانش آموزان نیز گفت: کلیه مراحل این طرح به صورت رسمی زیر نظر وزارت آموزش و پرورش اجرا خواهد شد و مدارک دانش آموزان این مدارس هیچ تفاوتی با سایر دانش آموزان نخواهد داشت.
موضوع دانش آموزان بدون شناسنامه یا بدون هویت رسمی، چگونگی انتخاب معلمان یا تسهیلگران، نحوه برگزاری آزمون و امتحانات، آمار و ارقام و چشماندازهای تعیین شده برای طرح آبا نیز از دیگر پرسشهای خبرنگاران در این نشست خبری بود. این نشست با تشکر و قدردانی مدیرعامل موسسه خیریه دارالاکرام از نمایندگان آموزش و پرورش و خبرنگارانی که به صورت حضوری یا آنلاین در این نشست خبری شرکت کردند به پایان رسید.