به گزارش خبرنگار مهر، «هفته گرافیک» هر سال در اردیبهشت ماه و همزمان با روز جهانی دیزاین با برگزاری برنامههای مختلف در خانه هنرمندان ایران برپا میشد اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و شرایط قرنطینه، برنامههای این هفته برگزار نشد. هر ساله شورای جهانی دیزاین (ایکو- دی) در جریان برپایی روز جهانی دیزاین، ۲۷ آوریل (مصادف با ۸ اردیبهشت)، جهت همبستگی تمامی طراحان دنیا و تأثیرگذاری بیشتر، موضوعی واحد را به تمام طراحان دنیا اعلام میکند؛ امسال شعار جهانی این شورا «حرفهای باش» است. به همین جهت و با توجه به نامگذاری خیابانی به نام استاد مرتضی ممیز از سوی شورای شهر و ۱۵ سال پس از فقدان این هنرمند، نمایشگاه پوستری با عنوان «مرتضی ممیز؛ هنر به مثابه حرفه» برگزار خواهد شد.
اونیش امینالهی دبیر نمایشگاه پوستر «مرتضی ممیز هنر به مثابه حرفه» درباره زمان برپایی این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: هنوز زمان دقیق برپایی این نمایشگاه به دلیل شیوع مجدد کرونا و تعطیلی مجدد گالریها و خانه هنرمندان ایران مشخص نیست؛ اما پیش بینی کردیم علاوه بر اینکه نمایشگاه در خانه هنرمندان ایران خواهیم داشت، نمایشگاهی خیابانی نیز همزمان برگزار کنیم که مردم در فضای باز و بدون سقف به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی، از آثار بازدید کنند.
بیانیه هیأت انتخاب این نمایشگاه که متشکل از کوروش پارسانژاد، مهدی سعیدی، مجید عباسی، کیانوش غریبپور و مهدی مهدیان هستند، عبارت است از:
«مرتضی ممیز به گواهی تاریخ، نماد بارز حرفهایگری در طراحی گرافیک است. تجلیل از او توامان، محترم دانستن حرفهای زیستن است.
از طراحان گرافیک ایران دعوت شد تا برای این تقارن تاریخی، پوستر بسازند. کاری بهنظر ساده، اما عمیقاً سخت. پیدا کردن مصداقهای تصویری حرفهای بودن و جستوجوی لحنی تازه درباره مرتضی ممیز، چشمانداز زیبایی است که بازنماییاش سخت است.
در داوری آثار رسیده به دبیرخانه به روشنی دیدیم که موضوعی بهظاهر ممکن، در عمل چقدر طراحان را بهسختی انداخته است. مثل هر رویداد و فراخوان دیگری، کارهای ناشی از سوءبرداشت، یا سادهگرفتن موضوع، فراوان بود. بسیاری هم تکراری و بسیار شبیه آنچه در دو دهه اخیر با موضوع ممیز، دیدهایم.
اینها همه قابل درک است. چرا که امروز نه به دوران شکوه حیات مرتضی ممیز نزدیکیم، نه چندان از آن گذشتهایم که از ورای تاریخ نظارهاش کنیم.
پس به احترام طراحانی که در شرایط سخت همهگیری یک بیماری جانفرسا و شرایط نهچندان شاداب روزگار، آثارشان را به دبیرخانه فرستادند؛ تلاش کردیم در داوریمان، تا میشود حرفهای باشیم؛ آنطور که هم از معیارهایمان کوتاه نیاییم، هم شرایط کار، آموزش گرافیک و گفتمان مسلط روزگار را درک کنیم.
در نهایت پس از چند نوبت داوری حضوری و غیرحضوری، فهرستی از ۲۵ پوستر از میان ۳۵۰ اثر رسیده به دبیرخانه، فراهم آمد که امیدواریم بهقدر ممکن، دیدنی باشد.
با آرزوی روزهای خوش برای فرهنگ، هنر و حرفهای زیستن.»
به گزارش مهر، حسین ابراهیمی، سید محمد آثاری یزدی، فاطمه اسدیان، علی آقایی، سعید امیری، فاطمه بذر افشان، حمید حمیدی، علیرضا خراسانی زاد، حسین زارعی، حمید رضا سلیمانی، مسعود شاکری، حسین شیرازی، پریسا عزیزی، علیرضا عسگری فر، گلبرگ کیانی، مهدی گودرزی، نوید مختاری، علیرضا معظمی گودرزی، اکبر موحد، امیر نجفی، مرتضی وفادار، حسین یوزباشی، هنرمندانی هستند که آثارشان به نمایشگاه پوستر «مرتضی ممیز؛ هنر به مثابه حرفه» راه یافته است.