سیدمجتبی موسوی عضو هیأت انتخاب مسابقه طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران راهآهن جمهوری اسلامی ایران درباره این رویداد و تأثیر برگزاری آن در جامعه به خبرنگار مهر گفت: موفقیت چنین طرحهایی در گرو اهمیتی است که دارد. توجه به این جریانات فرهنگی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در زمینههای مختلف جامعه مورد دقت و توجه قرار بگیرد. مسئولان فرهنگی شرکت راهآهن نیز به این نتیجه رسیدند که المان و نمادی را با توجه به جریان فرهنگی ایثار و شهادت طراحی و اجرا کنند، اگرچه که باید خیلی زودتر به این موضوع توجه میکردند.
وی درباره چشمانداز موفقیت این طرح در حوزه فرهنگی بیان کرد: بیشتر از آنکه بخواهیم به موفقیت و نتیجه نهایی این نوع اقدامات فکر کنیم، این نکته حائز اهمیت است که این دیدگاه و موضوعات، مسائل مهم اجتماعی و تاریخی یک ملت هستند که باید از طریق ابزارهای مختلف موجود در جامعه به آن پرداخته شود و یکی از این ابزارها، حوزه فرهنگ و هنر و بهویژه هنر مجسمهسازی است.
این هنرمند مجسمهساز در مورد لزوم توجه به اجرای چنین اقدامات فرهنگی با توجه به فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: اگر نگاه مدیریتی مدیران ما بر مسائل فرهنگی استوار باشد و فرهنگ را در تمام شئون جامعه اصل و رکن اساسی قرار دهیم و به مقوله فرهنگ و هنر در تمام زمینهها بپردازیم، پس طبیعی است که موضوعاتی چون فرهنگ ایثار و شهادت هم در این دایره قرار میگیرد و خیلی زودتر و بیشتر از اینها به آن پرداخته میشود.
وی در ادامه گفت: ما باید به تمامی مسائل جامعه از دیدگاه فرهنگ و هنر نگاه کنیم، البته فرهنگ خود شامل زیرمجموعههای بسیاری است متأسفانه در خیلی از این بخشها هم با کمکاریهایی مواجه هستیم که اگر از هرجا شروع کنیم، باز هم خوب و مثبت است. امیدوارم که این نگاه فرهنگی در جامعه حاکم و اهمیت آن در جامعه و برای همگان روشن شود تا از قدرت فرهنگ و هنر و امکانات آن برای رشد و پیشرفت جامعه و مقولات اجتماعی استفاده کنیم.
موسوی با بیان اینکه اجرای این طرحها نشاندهنده اهمیت این جریان و چشماندازی برای تثبیت این مسائل ارزشی و فرهنگی در جامعه بهعنوان میراث فرهنگی و معنوی برای دیگر نسلها است، توضیح داد: مردم ایران در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت با تمام وجودشان این موضوع را لمس کردهاند، آنها، این اتفاقات را فراموش نکردهاند و قطعاً با طراحی و ساخت یک نماد قرار نیست که چیزی را برای مردم یادآوری کنیم اما طبیعی است که اگر به هرکدام از این موضوعات بپردازیم، نشاندهنده اهمیت این جریان و چشماندازی برای تثبیت آن در جامعه بهعنوان میراث فرهنگی و معنوی برای دیگر نسلها است. اما حضور چنین نمادهایی میتواند بیش از اینکه یادآور موضوعاتی باشد، انگیزه و روحیات ملی و جمعی را در جامعه تقویت کند چیزی که تمام جوامع بهویژه ایران به آن نیاز دارد.
وی درباره مشارکت هنرمندان در این مسابقه گفت: هنرمندان ما معمولاً اگر احساس کنند که این رویداد، یک رویداد جدی است که برگزارکننده دارد و منتظر یک نتیجه مطلوب است، بهصورت جدی در آن شرکت میکنند، چراکه در دو دهه اخیر پرونده خوبی در انجام چنین فعالیتهایی دارند. اگر دبیرخانه مسابقه بتواند بیشترین اطلاعرسانی در این موضوع را داشتهباشد، قطعاً با مشارکت هنرمندان بسیاری در این جریان مواجه خواهیم شد.
عضو هیأت داوران مسابقه «طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران راهآهن جمهوری اسلامی ایران» در پایان درباره معیار داوریاش در این رویداد گفت: آثار با توجه به موضوع مسابقه و فراخوان و درنظرگرفتن این موضوع که قرار است وظیفه نمادینی در فضای عمومی برعهده داشتهباشند، انتخاب میشوند. همچنین باید ویژگیهای زیباییشناسی، نوآوری و خلاقیت داشته باشد تا بتوان طرحهای برگزیده را جمعآوری و اجرا کرد.
راه آهن جمهوری اسلامی ایران به منظور ارج نهادن به فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران گرانقدر هشت سال دفاع مقدس به ویژه شهدای راه آهن، مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران را با دعوت از از صاحب نظران و هنرمندان برگزار میکند. هنرمندان برای شرکت در این رویداد تا ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۹ فرصت دارند برای ارسال آثار خود و اطلاع دقیق از قوانین شرکت و ثبتنام در این مسابقه به پایگاه اینترنتی مسابقه مراجعه کنند.