اعظم کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره بر نقش و اهمیت مشاوره پیش از ازدواج گفت: هدف اصلی مشاوره پیش از ازدواج، کمک به افراد برای انتخاب زوج مناسب است، این مرحله مهمترین مرحله مشاوره ازدواج است زیرا جنبه پیشگیری دارد و در صورت هدایت صحیح، موجب تأمین بهداشت روانی خانواده میشود. اهمیت مشاوره پیش از ازدواج زمانی مشخص میشود که انسانها از یکدیگر شناخت کافی ندارند، بنابراین به منظور دستیابی به این شناخت برای ازدواج به کمک مشاوره نیاز دارند.
مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان با اشاره بر اهداف مشاوره قبل از ازدواج، عنوان کرد: بررسی آمادگی دختر و پسر برای ازدواج، ارزیابی هم کف بودن و یا هماهنگی و همسانی دختر و پسر و ارزیابی مهارتهای زندگی مشترک ازجمله مواردی است که در مشاورهها انجام میشود.
کریمی اظهار داشت: هنگامی که دو نفر تصمیم به ازدواج با یکدیگر میگیرند در موضوعاتی مانند تصمیمگیری در مسائل زندگی مشترک، برنامه ریزی مالی، اوقات فراغت، برقراری ارتباط، اعتقادات مذهبی، فعالیتهای لذت بخش، صمیمیت و دلبستگی، مسئولیت پذیری، ایجاد تغییر در یکدیگر، قضاوت منصفانه بر مبنای جنبههای مثبت و منفی و غیره ممکن است، دچار مشکل شوند.
وی افزود: از جمله مواردی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج بررسی میشود آرزوها، تمایلات، توقعات، خط قرمزها و رمز و رازهای طرفین است. در مشاوره قبل از ازدواج، مشاور هیچگاه به طرفین نمیگوید که این کار را بکنید یا نکنید بلکه وظیفه مشاور آگاه کردن است. مشاور تنها نتیجه ازدواج را بیان میکند و انتخاب با خود طرفین است. مشاور تلاش میکند دیدگاهها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار دهد و طرف مقابل را با این دیدگاهها و اهداف آشنا کند.
مدیرکل توسعه اجتماعی جوانان با اشاره بر ویژگیهای لازم برای یک مشاور ازدواج، تصریح کرد: یک مشاور پیش از ازدواج خوب، علاوه بر تحصیلاتی که مرتبط با حوزه روانشناسی و خانواده دارد، باید ویژگیهای شخصیتی مناسب را نیز داشته باشد. ویژگیهایی مثل صبور بودن و عجلهنکردن در امر تصمیمگیری، حافظه خوب، گوشدادن مؤثر و فعال ازجمله موارد ضروری برای یک مشاور است. به علاوه بهتر است خود این فرد ازدواج کرده باشد و چالشهای این انتخاب را گذارنده باشد تا درک بهتری از فضای همسر داری و ازدواج داشته باشد.
کریمی ادامه داد: روند معمول جلسات مشاوره پیش از ازدواج از پنج جلسه تا ۱۰ جلسه متغیر است که بسته به نوع ویژگیهای شخصیتی طرفین و مسائل و مشکلاتی که در بین آنها وجود دارد، این تعداد جلسات بیشتر یا کمتر میشود.