بوشهر - توصیه‌های بهداشتی کرونایی مبنی بر شست‌وشوی مستمر دست‌ها و افزایش شدت گرما در استان بوشهر باعث شده است تا مصرف آب در این روزها با افزایش بیش از ۲۰ درصدی روبرو شود.

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها، محمودرضا عباسی: استان بوشهر در ناحیه گرم و خشک کشور قرار گرفته است و هر ساله با شروع فصل تابستان شاهد افزایش میزان مصرف و تقاضا برای دریافت آب در سطح استان هستیم.

در حالی که تشدید گرما و ادامه‌دار شدن وزش بادهای گرم و همچنین فرارسیدن روزهای شرجی (رطوبت بالای هوا) از عوامل افزایش میزان مصرف آب در سطح استان بوشهر محسوب می‌شود، کرونا نیز عامل دیگری در این افزایش مصرف است.

کرونا ماه‌ها است که مهمان استان بوشهر و دیگر نقاط کشور است و یکی از توصیه‌های اصلی برای مقابله با کرونا، شست‌شوی مستمر دست‌ها با آب و صابون است که بخشی از آب مصرفی استان را به خود اختصاص داده است.

توصیه‌های بهداشتی کرونایی مبنی بر شست‌وشوی مستمر دست‌ها و افزایش شدت گرما در استان بوشهر باعث شده است تا مصرف آب در این روزها با افزایش بیش از ۲۰ درصدی روبرو شود.

مصرف بی سابقه آب در استان بوشهر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای تأمین آب شرب منازل در سطح استان بوشهر تلاش‌های بسیار زیادی را داشته‌ایم.

عبدالحمید حمزه‌پور با اشاره به اینکه در حال حاضر به اندازه کافی نسبت به تأمین آب شرب مورد نیاز اقدام شده است اضافه کرد: این تأمین آب به این معنی نیست که به هر میزان بخواهیم می‌توانیم مصرف کنیم.

وی با اشاره به مصرف روزانه ۳۵۰ هزار متر مکعب آب در استان بوشهر خاطرنشان کرد: این میزان مصرف نسبت به زمان مشابه سال قبل حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است و رقم بی‌سابقه‌ای است.

به اوج مصرف رسیده‌ایم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به ظرفیت مشخص و محدود مخازن ذخیره‌سازی و خطوط انتقال آب در استان بیان کرد: با توجه به میزان مصرف، اکنون به اوج مصرف آب در استان بوشهر رسیده‌ایم.

حمزه‌پور از افزایش دما و همه‌گیری کرونا به عنوان عوامل اصلی افزایش مصرف آب اشاره کرد و ادامه داد: شست‌وشو و افزایش مصرف آب از اسفند پارسال شروع شده و این روزها نیز افزایش دمای هوا هم مصرف را بالا برده است.

وی از همراهی و مشارکت مرددم در مدیریت مصرف آب به عنوان مهمترین راهکارهای کنترل مصرف اشاره کرد و افزود: تنها راه، همراهی مردم در صرفه‌جویی و رعایت شیوه‌های درست مصرف است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تاکید کرد: فقط با مدیریت بهتر منابع آبی می‌توانیم از جیره‌بندی اب عبور کنیم و کاری کنیم که خودمان از دریافت آب محروم نشویم.

مردم در مدیریت مصرف آب مشارکت کنند

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این روزها با تشدید شرجی و گرما در استان بوشهر شاهد افزایش میزان مصرف آب نیز هستیم.

مهرداد ستوده به نقش گرما و توصیه‌های بهداشتی مقابله با کرونا در افزایش مصرف آب اشاره کرد و ادامه داد: انتظار داریم همه مردم در مدیریت مصرف همکاری لازم را داشته باشند تا در روزهای آینده دچار کمبود نشویم.

وی از آب به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های استان بوشهر یاد کرد و افزود: توجه ویژه‌ای را به نقاط بحرانی و کم‌آب استان بوشهر در سال جاری داشته‌ایم و طرح‌های خوبی در استان اجرا شده است.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر تکمیل سدهای در دست اجرا را یکی از راهکارهای رفع مشکلات آب در استان دانست و بیان کرد: توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها نیز یکی دیگر از راهکارهای تأمین آب در استان است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای اجرای طرح‌های آب‌شیرین‌کن به ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار مترمکعب آب آشامیدنی در استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر روزانه ۳۲ هزار مترمکعب آب توسط آب‌شیرین‌کن‌های بوشهر و کنگان تولید می‌شود.

ستوده با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بهسازی و نوسازی خطوط آبرسانی استان تصریح کرد: ۲۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده شهرهای استان بوشهر طی دو سال گذشته اصلح شده است.

در این فصل گرما و شیوع کرونا نه می‌توان انتظار داشت که مردم از حمام رفتن صرف‌نظر کنند و نه می‌توان انتظار داشت که دست‌هایشان را به صورت مستمر نشویند. ولی انتظار می‌رود این استفاده‌ها با مدیریت صحیح مصرف همراه باشد.

بستن شیر آب هنگام صابون زدن دست‌ها، کاهش زمان حمام، کاهش دفعات شستن حیاط و ماشین و…، عدم آبیاری فضای سبز با آب شرب و… از راهکارهای ساده برای مدیریت بهتر منابع آب است.