عاطفه کریمی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیماری کرونا تأثیرات منفی در بخش اقتصادی و تولید گذاشت و آسیب متعددی به کسب و کارهای اقتصادی وارد کرد، اظهار داشت: پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا یکی از سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال و صیانت از نیروی کار است.
وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا این ۱۴ رسته شناسایی شدند و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شدند و اطلاعات از وزارتخانهها گرفته شد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعات را در سامانه کارا بارگذاری کردند و در حال حاضر این تسهیلات در سه گروه پرداخت میشود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوانسار ادامه داد: گروه نخست متعلق به بنگاههای اقتصادی که دارای لیست بیمه هستند و گروه دوم مختص بنگاههای اقتصادی فاقد بیمه که از ۱۶ تیرماه به لیست اضافه شدند و افراد خود اشتغال و کارفرماهایی که خوداشتغالی و خویش فرمایی هستند میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی گفت: میزان تسهیلات برای بنگاههای دسته اول به ازای هر فرد شاغل ۱۲۰ میلیون ریال است و برای بنگاههایی که بر اساس مصوبات ستاد کرونا تعطیل شدند به ازای هر فرد شاغل ۱۶۰ میلیون ریال است، مبلغ وامی که به اشخاص حقیقی خویشفرما یا خود اشتغال که فاقد بیمه هستند تعلق میگیرد ۶۰ میلیون ریال و برای افرادی که امکان اثبات رابطه کارفرما با کارکن در بنگاه وجود ندارد ۸۰ میلیون ریال است، نرخ تسهیلات ۱۲ درصد با بازپرداخت احتساب دوره تنفس ۲۴ ماه است.
کریمی با بیان اینکه اکنون در شهرستان خوانسار ۱۱۹ فقره پرونده تسهیلات کرونا در سامانه کارا به مبلغ ۱۶ میلیارد و ۵۸ میلیون ریال ثبت نام شده با اشتغال بیش از ۱۶۲ نفر که تنها دو فقره پرونده در بانکها پرداخت شدند، گفت: تسهیلات کرونا برخلاف تسهیلات دیگری که در سامانه کارا و سیتا و بهینه یاب داشتیم یکسری مزایا و استثناها دارد که میتوان بهره برد.
از ۱۱۹ فقره پرونده در سامانه ستاد ملی کرونا ۴۸ درصد متعلق به بیمه رانندگان است
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوانسار تصریح کرد: در شهرستان خوانسار از ۱۱۹ فقره پرونده در سامانه ستاد ملی کرونا ۴۸ درصد آن متعلق به بیمه رانندگان است ۳۰۰ نفر راننده در شهرستان کارت ملی هوشمند دارند که در سامانه ثبت نام میشوند و بانکها بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مکلف شدند میزان تسهیلات شش میلیون ریالی را با یک دریافت سفته پرداخت کنند.
وی تأکید کرد: سختگیریهایی از طرف بانکها در خصوص تسهیلات کرونا اعمال میشود که از معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان خواستاریم که نگاه ویژه به این موضوع داشته باشند و دستوری از استان ابلاغ کنند تا رعایت شرایط اقتصادی و بنگاههای آسیب دیده مدنظر بانکها قرار گیرد تا مشکلاتی که در سامانه کارا داشتیم در این خصوص نداشته باشیم.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوانسار در رابطه با مشاغل خانگی گفت: بر اساس اصول ۲۸ و ۴۳ قانون اساسی و با توجه به سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور دولت موظف است مشاغل خانگی مطابق با قانون ساماندهی و حمایت را به نحوی که زمینه اشتغال برای متقاضیان فراهم شود حمایت کند.
وی افزود: از سال ۹۵ تاکنون در شهرستان خوانسار نزدیک به هزار مجوز مشاغل خانگی صادر کردیم، با توجه به بافت جغرافیایی شهرستان و ذوق هنری مردم و رونق فعالیتهای اقتصادی برای مواد اولیه در داخل شهرستان مشکل تسهیلات داریم چون دولت سازگار اجرایی مناسب برای حمایت از مشاغل خانگی در شهرستان خوانسار را ندارد که لازم است میزان تسهیلات افزایش پیدا کند تا شرمنده متقاضیان نباشیم.
کریمی بیان داشت: بر اساس ماده ۱۱ قانون ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی در کنار دستگاههای اجرایی شهرداریها مکلف شدند یک بازارچه محلی ایجاد کنند، رایزنی با شهرداری داشتیم که شهرستان خوانسار فصلی و گردشگر نیز به صورت فصلی حضور دارد و تأمین بازارچه دائمی شهرداری را متحمل هزینه میکند و اعتبار لازم نداریم مطرح شد بنابراین با توجه به اینکه خوانسار قطب گردشگری استان است و بازارچه به رونق گردشگری کمک میکند تا شهرداری نیز بتواند بازارچه مشاغل خانگی ایجاد کند.
یک باجه بانکی در شهرک صنعتی خوانسار نیست
وی تأکید کرد: با وجود حجم عظیم کارگران در دو شهرک صنعتی شهرستان خوانسار تأسیس یک باجه بانکی در شهرک صنعتی میتواند در راستای رفاه کارگران یک گام مؤثر باشد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوانسار گفت: مصوبات کارگروه اشتغال و اهداف همه ما غیر از اهداف سازمانی در راستای کاهش نرخ بیکاری شهرستان که اکنون بالای ۱۶ درصد است را کاهش دهیم.