به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی طلایی عضو شورای شهر تهران شب گذشته در نشست مجمع ترویج فرهنگ اسلامی با موضوع حقوق اجتماعی و امنیت شهروندی در مشهد اظهار داشت : مهمترین سرمایه های یک کشور سرمایه های انسانی هستند و از آنجا که جامعه موجودی زنده و پویا است، این سرمایه های انسانی را باید در راستای ارزش های جامعه به سرمایه های اجتماعی تبدیل کرد.
وی به بحران هویت نسل جوان و گسست نسلی در کشور اشاره کرد و بیان داشت : اگر آینده یک جامعه بر اساس مفاهیم و باورهای نسل قبل شکل نگیرد و نسل جدید به راهی متفاوت از اعتقادات گذشتگان برود، هم در مشروعیت و هم در مقبولیت دچار مشکل می شویم.
طلایی تفاوت های نسلی در ارزش های رفتاری، نظام شناختی، اهداف معطوف به آینده و الگوها و گروه های مرجع را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد : هرچه نسل جدید به دستاوردهای نسل قبل به دیده تردید بنگرد و از سوی دیگر نسل گذشته به نسل جدید اعتماد نکند و با عباراتی همچون بی بندوبار و... آنها را از خود براند، عمق مشکلات ما بیشتر می شود.
وی همچنین مدارای نسل گذشته با نسل جدید، باور کردن نسل جوان و کارآمدی نظام دینی را به عنوان راهکارهایی برای پرهیز از بحران بین نسلی مورد توجه قرار داد و تاکید کرد : احساس می کنم که حزب اللهی های ما کم حوصله شده اند در صورتی که کم حوصلگی سم مهلک برای آنانی است که می خواهند فرهنگ انقلاب را به نسل فردا منتقل کنند.
طلایی ادامه داد : نسل جدید ما در اعتقادات دینی از نسل کم گذشته ندارد اما جامعه ایرانی در شریعت باطن گرا است پس برای انتقال ارزش ها به این نسل نباید با بدبینی و درشتی برخورد شود، نشانه حزب اللهی بودن این است که نه در حرف بلکه در عمل آداب دینی را انتقال دهد.
رئیس پلیس سابق پایتخت در بخش پاسخ به سئوالات حاضرین نیز در جواب به پرسشی در خصوص اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی خود را طراح چنین طرح هایی خواند و گفت : ما مشکلات را به سه سطح آسیب ها، انحرافات و آشفتگی ها تقسیم کرده ایم که آسیب ها از طریق کارهای فرهنگی - آموزشی، انحرافات به وسیله نقش آفرینی نهادهای اجتماعی و آشفتگی ها از طریق اجرای طرح های امنیتی رفع می شود .
وی با بیان این مطلب که در اجرای طرح اخیر نیروی انتظامی اگر اشکالی هست در روش ها است، تصریح کرد : اگر کسی در سطح شهر اسلحه به دست گرفت و مردم را مورد تهدید و تجاوز قرار داد نباید با مهربانی با او برخورد کرد بلکه باید به شدت با وی مواجه شد تا دیگر کسی جرات تکرار چنین رفتاری را نداشته باشد.
وی در عین حال تاکید کرد : با تقویت نهادهای تعلیمی و فرهنگی نباید گذاشت که کار به اجرای طرح های ضربتی بکشد زیرا در چنین طرح هایی به هر حال اشتباهاتی رخ می دهد که البته نیروی انتظامی با مامورین متخلف برخورد کرده و می کند.
طلایی در خصوص طرح برخورد با بدحجابی نیز با بیان این مطلب که قانون روشنی در این زمینه نداریم، بیان داشت : ما به ضریب امنیت بانوان و ضریب امنیت اخلاقی جامعه توجه داریم و اجازه نمی دهیم که جریانی خود را پشت مانکن های خیابانی پنهان کند و به قصد سودآوری و ترویج مد، آشفتگی اجتماعی به وجود آورد.
وی در عین حال اظهار داشت : نوع برخوردها نباید به گونه ای باشد که دشمن سو استفاده کرده، پلیس در غربت قرار گیرد و عده ای در چهارشنبه سوری یا به بهانه پیروزی در فوتبال با نیروی انتظامی درگیر شوند.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به لجام گسیختگی ها در پوشش جوانان همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان عنوان کرد : سال گذشته هم چنین طرحی اجرا شد و نباید طوری القاء کنیم که انگار پلیس برای سرپوش گذاشتن بر گرانی ها چنین طرحی را اجرا کرده است.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص امضا نشدن حکم شهرداری قالیباف توسط وزیر کشور نیز گفت : وقت خود را به خاطر پرداختن به چنین موضوعاتی هدر ندهید.
طلایی در خصوص اظهار نظر اخیر رئیس جمهوری در رابطه با نابودی اسرائیل نیز اظهار داشت : موضع ما در قبال اسرائیل همان موضع امام (ره) است اما در بیان مواضع باید تدبیر به خرج داد.
وی با تاکید بر حمایت خود از شهردار تهران نیز تصریح کرد : قالیباف را از اصحاب انقلاب می دانم و حتما از او حمایت خواهم کرد اما این حمایت کردن به معنای ندیدن نقاط ضعف نیست.