به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست مشترک معاونان، مسؤولان، مدیران و کارشناسان معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت آموزشی وزارت بهداشت با محوریت «بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضاهای خوابگاهی و آموزشی در آغاز سال تحصیلی جدید» برگزار شد.
در این نشست موضوعات «بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضاهای خوابگاهی و آموزشی در آغاز سال تحصیلی جدید»، « بررسی وضعیت سلامتروان دانشجویان علوم پزشکی و ارائه راهکارهای لازم جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در میان دانشجویان» و «وبینار آموزشی پاسخگویی اجتماعی دانشگاه» مطرح شد.
در این نشست، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: این نشست مشترک به منظور بررسی موضوع آسیبهای اجتماعی در میان دانشجویان علوم پزشکی و ارائه راهکارهای لازم جهت حل این مشکلات برگزار شده است.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که از اهمیت خاصی برخوردار است، موضوع « آغاز سال تحصیلی در ایام شیوع کرونا» و «بررسی مشکلات و اتخاذ تدابیر لازم جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی در محیطهای آموزشی و فضاهای خوابگاهی» است.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: لازم است پیش از نزدیکشدن به زمان بازگشایی دانشگاهها به جمعبندی نهایی دست یابیم تا دانشجویان در زمان آغاز سال تحصیلی و ایام بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی، کمتر مورد آسیب قرار گیرند و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تأمین تجهیزات و امکانات بهداشتی، در فضاهای خوابگاهی و آموزشی بتوان محیط آرام و امنی را برای دانشجویان محیا کرد.
وی بر لزوم تهیه و تأمین اقلام بهداشتی در فضاهای آموزشی و خوابگاههای دانشجویی و در اختیار قراردادن این تجهیزات به اساتید و دانشجویان علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: باید در شرایطی که با شیوع بیماری کرونا مواجه هستیم، بستهها و اقلام بهداشتی از جمله ماسک و مواد ضدعفونیکننده را به مقدار لازم در اختیار دانشجویان در کلاسهای درسی و خوابگاههای دانشجویی قرار دهیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: ما هزینههای زیادی در زمینههای مختلف در دانشگاههای علوم پزشکی متقبل میشویم اما به نظرم باید در زمینه تامین امکانات و اقلام بهداشتی، به صورت خاص عملکنیم چرا که موضوع شیوع کرونا یک بحث جدی است و اگر امکانات و تجهیزات لازم در اختیار دانشجویان نباشد، به لحاظ پروتکلهای بهداشتی با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی گفت: رزیدنتها و دانشجویان علوم پزشکی از بدو شیوع بیماری کرونا، در مراکز درمانی و بیمارستانها، همپای کادر درمانی و پزشکان، مشغول به خدمت به بیماران کرونایی بودند و با متحمل شدن خطرات احتمالی به دلیل شیوع بیماری، از جان و دل مایه گذاشتند و جهادگونه عمل کردند، از این رو باید قدردان تلاش و زحمات بیمنت آنها بود و حداقل امکانات و تجهیزات بهداشتی را در اختیار این افراد در محیطهای آموزشی و خوابگاهی قرار دهیم.
لاری گفت: دلسوزی و تعهد رزیدنتها و دانشجویان علوم پزشکی در این ایام بر هیچ کس پوشیده نبوده و نیست و اشتیاق و میل خدمت آنها به بیماران در این ایام، در حدی بود که ما از نیروهای دانشجویی دانشگاه آزاد یا وزارت علوم استفاده نکردیم، از این رو نباید آنها را از حداقل امکانات بهداشتی از جمله ماسک و مواد ضدعفونیکننده، محروم کنیم و باید در همه دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، بسترهای لازم جهت تامین این امکانات فراهم شود و هیچ کمبودی در این زمینه نداشته باشیم.
وی به برگزاری وبینار با موضوع « پاسخگویی اجتماعی دانشگاههای علوم پزشکی در قبال نیازهای جامعه» اشاره کرد و گفت: این وبینار از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت روز ۱۲ مرداد ماه در قالب مجازی برگزار می شود که بدون شک برگزاری این وبینارها میتواند در پیشبرد اهداف مورد نظر کمک کند. ما نیز از برگزاری این وبینار استقبال میکنیم و قطعا برگزاری آن دستاوردهای زیادی خواهد داشت.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: موضوع «پاسخگویی اجتماعی دانشگاه در قبال نیازهای جامعه» در سالهای اخیر در بستههای تحول و نوآوری آموزش پزشکی در دستور کار معاونتهای آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است. از آنجا که نقش دانشجویان در تحقق این موضوع بسیار مهم بود و آشنایی آنها در زمان تحصیل با نیازهای جامعه وایجاد ساختارهایی برای پاسخگویی از زمان تحصیل، میتواند در نهادینه سازی موضوع، پس از فراغت از تحصیل آنان نیز راهگشا باشد.
لاری گفت: خوشحال هستیم که این وبینار با هماهنگی دو معاونت «آموزشی» و «فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت به صورت مجازی با حضور معاونان «آموزشی» و «فرهنگی و دانشجویی» دانشگاههای علوم پزشکی با ارائه موضوعات اولویتدار برگزار میشود و امیدوارم بتوانیم به اهداف و نتایج خوبی دست یابیم.
وی به موضوع اهمیت سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: تامین امکانات مشاورهای برای دانشجویان علوم پزشکی به عنوان طلایهداران نظام سلامت از اهمیت خاصی برخوردار است و باید به بهترین نحو ممکن، خدمات مشاورهای به دانشجویان علوم پزشکی ارائه دهیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: موضوع استاد مشاوره و فعالیت آنها در دانشگاههای علوم پزشکی دارای اهمیت فراوانی است و در خصوص این موضوع باید با برگزاری نشستهای مشترک بین معاونت «آموزشی» و معاونت «فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت به جمعبندیهای نهایی دست یابیم و در راستای تقویت استاد مشاورهها در دانشگاهها اقدام کنیم. متاسفانه هنوز نتوانستهایم در این زمینه به تصمیم نهایی دست یابیم و آنطور که دلمان میخواهد عمل کنیم، اما باید فرآیندهای خوبی برای آن طراحی کرد.
لاری همچنین به اهمیت ارائه خدمات مشاورهای به رزیدنتها و دانشجویان بالینی اشاره و تاکید کرد: بسیاری از دانشجویان بالینی به دلیل مشغله زیاد و فشار کاری به واسطه حضور در مراکز درمانی و بیمارستانها و مواجهه با بیماران، نیاز به دریافت خدمات مشاورهای دارند که باید دراین زمینه نیز تلاشهای لازم صورت گیرد.