کرمانشاه_ معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با تشریح اقدامات پلیس در برخورد با بدحجابی گفت: بسیاری از دستگاه‌ها عفاف و حجاب را فراموش کرده‌اند.

سرهنگ محمدرضا آمویی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اقدامات پلیس در زمینه برخورد با بدحجابی اظهار داشت: نیروی انتظامی به عنوان یکی از اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر و ستاد عفاف و حجاب نقش‌های متفاوتی را ایفا می‌کند.

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه افزود: زمانی که صحبت از عفاف و حجاب می‌شود تمام ذهن‌ها معطوف به بانوان سطح جامعه است، در صورتی که مردان هم باید پوشش مناسب و عفاف را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: نگاه ما صرفاً جهت محدود کردن خانم‌ها نیست، بلکه واقعیت امر این است که با توجه به اینکه دین اسلام یک دین کامل و جامعی است به خاطر حساسیت‌هایی که در وجود زنان قرار گرفته است عفاف و حجاب را در بانوان لازم و ضروری‌تر دیده‌اند.

حوزه‌های فرهنگی باید دقت ویژه‌ای به موضوع عفاف و حجاب داشته باشند

سرهنگ آمویی گفت: برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب باید در حوزه فرهنگی و اجتماعی بسیار پررنگ‌تر به این مسئله پرداخته شود. باید حوزه‌های فرهنگی ما به این موضوع بپردازند و دقت عمل ویژه‌ای به موضوع عفاف و حجاب داشته باشند.

این مسئول به اوضاع نامناسب پوشاک اشاره کرد و گفت: متأسفانه اگر بانوی محجبه‌ای قصد داشته باشد لباس مناسبی تهیه کند به سختی می‌تواند به آن پوشش مناسب دست پیدا کند و اگر هم پیدا شود بدون شک هزینه بالایی دارد.

وی ادامه داد: همچنین چادر به عنوان حجاب برتر با هزینه‌های گزاف در بازار موجود است این در حالی است که مانتو و پوشش‌های نامناسب با نازل‌ترین قیمت به طور فراوان در بازار عرضه می‌شود.

سرهنگ آمویی اظهار داشت: با توجه به این موضوع ضروری است اصناف به بحث مد و لباس متناسب بیشتر توجه داشته باشد.

حجاب و عفاف به هفته‌های خاصی مختص می‌شود

معاون اجتماعی پلیس کرمانشاه افزود: در حوزه عفاف و حجاب به غیر از تعدادی از دستگاه‌ها که فی مدخل اصلی هستند بسیاری از دستگاه‌های دیگر این موضوع را فراموش کرده و آن را فقط به هفته‌هایی که بحث عفاف و حجاب مطرح است واسپاری می‌کنند.

سرهنگ آمویی گفت: در این شرایط ضروری است برای پسران و دختران جامعه توسط دستگاه‌های مختلف بحث‌های آموزشی و فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب برگزار شده و به نقش تربیتی توجه خاص شود.

وی اظهار داشت: در این راه لازم است تمام رسانه‌های خبری از جمله صدا و سیما، نشریات مکتوب، شبکه‌های اجتماعی و…به این مساله بپردازند.

این مقام انتظامی بیان داشت: زمانی که در این زمینه کم کاری‌هایی شکل می‌گیرد، با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر حفظ امنیت اخلاقی و امنیت اجتماعی که جز وظایف ما و جمهوری اسلامی است نیروی انتظامی موظف است به عنوان یک حکم شرعی و یک دستور کاری در این حوزه نقش آفرینی کند.

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان کرمانشاه گفت: بر این اساس عملکرد نیروی انتظامی در ۲ حوزه مقابله‌ای و سلبی و همچنین حوزه ایجابی نشر پیدا می‌کند.

وی از تشکیل کمیته ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در معاونت اجتماعی پلیس خبر داد و خاطر نشان کرد: در این حوزه پلیس به صورت ایجابی عمل می‌کند و با استفاده از شیوه‌های نرم به برگزاری نمایشگاه‌ها، نشست‌ها و آموزش‌های همگانی اقدام می‌کند.

فعالیت گشت‌های امنیت اخلاقی و برخورد فروشندگان البسه نامناسب

معاون اجتماعی پلیس کرمانشاه ادامه داد: در این شرایط به دلیل خطرات شیوع بیماری کرونا نمی‌توانیم به صورت چهره به چهره با مخاطبین ارتباط برقرار کنیم لذا از ظرفیت فضای مجازی استفاده می‌کنیم و در قالب نشر کلیپ، پرستر، بروشور، پادکست‌ها، مقالات مختلف و… فعالیت خود را انجام می‌دهیم.

وی اظهار داشت: در کنار این وظیفه داریم بحث‌های مقابله‌ای و سلبی را در دستور کار قرار دهیم که در قالب گشت‌های امنیت اخلاقی تعریف شده و بحث برخورد با بدپوششی و بدحجابی انجام می‌شود.

سرهنگ آمویی تصریح کرد: برای مقابله با آن دسته از مغازه دارانی که اقدام به فروش البسه نامناسب می‌کنند طرح مشترکی با اتاق اصناف و پلیس اماکن به صورت مشترک و روزانه انجام می‌شود.

معاون اجتماعی پلیس کرمانشاه خاطرنشان کرد: به دنبال این طرح به صورت روزانه از اصناف به خصوص فروشندگان پوشاک بازرسی‌هایی بعمل می‌آید و چنانچه فروش لباس‌های نامتعارفی دیده شود بار اول تذکر داده می‌شود و در صورت مشاهده مجدد مغازه پلمب خواهد شد و تاکنون آمار قابل توجهی از چنین مغازه‌هایی را داریم.

وی گفت: با استفاده از ظرفیت نیروی انتظامی و همچنین ظرفیت‌های مردمی روزانه در مناطق شلوغ شهر از جمله نوبهار، خیابان آیت الله کاشانی و خیابان‌هایی که تردد جمعیت زیاد است همکاران ما نقش آفرینی می‌کنند.

این مسئول بیان داشت: در این خصوص افرادی نیز مورد تذکر قرار گرفتند و در بسیاری از موارد افرادی نیز به ناچار به علت عدم تمکین به قوانین و مقررات به مراجع قضائی سپرده شده‌اند.

آمویی بر فرهنگسازی طرح‌ها و مدهای ایرانی اسلامی تاکید داشت و عنوان کرد: اگر بتوانیم این طرح‌ها که بسیار زیبا هم هستند عرضه کنیم بدون شک مورد استقبال جوانان قرار خواهد گرفت.

برخورد با بدحجابی در خودروها

وی به بحث برخورد با بدپوششی در خودروها نیز اشاره کرد و افزود: در این طرح از طریق پلیس راهور به این خودروها در مرحله اول به صورت پیامک اخطار داده می‌شود و در مراحل بعد در صورت تکرار خودروی آنها توقیف شده و به مراجع اجرایی تحویل داده می‌شوند.

آمویی گفت: همچنین رانندگانی که حیوان خانگی را در خودرو حمل کنند مورد اعمال قانون قرار خواهند گرفت و به طریق سلبی و ایجابی به این موضوع پرداخته خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی همه مردم وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را به عهده دارند آن هم در چارچوب و قواره‌ای که شرع مقدس و قوانین حاکم بر جامعه برای ما مشخص کرده است.

آمویی گفت: هم استانی‌های ما اگر مواردی از بدحجابی و بد پوششی را مشاهده گردند می‌توانند یا به گشت‌های اخلاقی که در منطقه حضور دارند اطلاع دهند و یا مورد را به شماره ۱۱۰ اعلام کنند تا همکاران ما در محل حضور پیدا کنند.