شیراز- بنیاد فارس شناسی این روزها نه در حوزه طرح های فرهنگی بلکه در حوزه اعلام برنامه نیز حرفی برای گفتن ندارد، برنامه های این مجموعه مشخص نیست و کسی نیز پاسخی برای فعالیت ها ارائه نمی دهد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: آخرین برنامه فرهنگی که بنیاد فارس شناسی برگزار کرده است مربوط به تیرماه ۱۳۹۸ بود که دو عنوان کتاب در زمینه فارس شناسی رونمایی کرد.

این در حالیست که منصور طبیعی اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در حاشیه بازدید آیت‌الله دژکام، امام جمعه شیراز از بنیاد فارس شناسی، وعده داد که طرح «دولت قرآن» از جمله طرح‌هایی است که در اولویت اهداف و برنامه‌های بنیاد فارس شناسی قرار گرفته است.

به گفته مدیرعامل بنیاد فارس شناسی، این طرح با هدف تشویق اندیشمندان و متفکرین قرآنی به‌ویژه مفسران قرآن، جهت مطالعه عمیق و ژرف اشعار شاعران فارسی از جمله حافظ و سعدی، بیان میزان چگونگی تأثیر آنها از آیات کریمه قرآن و شیوه‌های هنری و الگوهای مورد استفاده آن است.

در پی این وعده بود که نخستین همایش ملی دولت قرآن به‌منظور بررسی رابطه قرآن و حافظ با حضور اندیشمندان و ادیبان نقاط مختلف کشورمان طی روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان‌ماه در شیراز برگزار شد.

برای جویا شدن برنامه‌های این بنیاد که به صورت هیئت امنایی متشکل از متولیان فرهنگی استان اداره می‌شود، خبرنگار مهر در تماس تلفنی با منصور طبیعی موفق به ارتباط با این چهره فرهنگی فارس نشد و حتی وی به پیام‌های خبرنگار مهر هم پاسخی نداد.

خبرگزاری مهر استان فارس در راستای رسالت رسانه‌ای خویش و انتظارات مخاطبان به ویژه اصحاب فرهنگ و هنر بارها اقدام به فراهم شدن مصاحبه با مدیرعامل بنیاد فارس شناسی کرده است که متأسفانه پاسخی دریافت نکرده است.

این در حالیست که با توجه به وظایفی که برای بنیاد فارس شناسی ترسیم شده است، دست کم مدیرعامل این مرکز می‌تواند گزارشی از فعالیت‌های سالانه ارائه کند.

از سویی کمرنگی بنیاد فارس شناسی در برگزاری برنامه‌های کلان فرهنگی از جمله کسب عنوان پایتختی کتاب ایران در سال ۱۳۹۹ نکته حائز اهمیتی است برای این منظور خبرنگار مهر برای بازتاب فعالیت‌های احتمالی این مرکز در راستای فعالیت‌های فرهنگی بارها با تلفن همراه ایشان و تلفن بنیاد تماس گرفت که موفق به گفت و گو نشد.

همچنین با توجه به اینکه بخشی از فعالیت‌های نهادها و سازمان‌ها و مراکز دولتی در پرتال یا پایگاه اینترنتی آنان قرار می‌گیرد؛ بنیاد فارس شناسی با وجود ۱۶۰ کتاب منتشر شده و تولی گری موزه مشاهیر فارس که در خانه تاریخ زینت الملک قرار دارد از وجود سایت اینترنتی محروم است.

به گزارش خبرنگار مهر، بنیاد فارس شناسی در سال ۱۳۷۴ با توجه به غنای فرهنگی، پیشینه تاریخی و وجود بزرگان و مفاخر گرانقدر، نسبت به معرفی و شناساندن زمینه‌های فرهنگی، ادبی، تاریخی، مذهبی، سیاسی، اقتصادی و … تأسیس شد.