محمد خاکسار فارغ التحصیل مهندسی مخابرات از دانشگاه علم و صنعت و عضو یک تیم استارت آپی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در این تیم موفق شدیم که گجت های هوشمندی برای هوشمندسازی یک خانه طراحی و تولید کنیم.
وی افزود: در خانه هوشمند همه وسایل به یکدیگر و به اینترنت متصل هستند که طی آن کنترل و نظارت بر روشنایی ها، کلید و پریزها، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، قفل ها، پرده ها، شیرهای آب و گاز، لوازم خانگی، پایش انواع مختلف سنسور ها و دوربین ها، از هر جای خانه و دور از محل فراهم می شود.
وی با تاکید بر اینکه در این فرآیند از هوش مصنوعی بهره بردیم، خاطر نشان کرد: تعریف سنسور و برنامه های زمانی برای عملکرد خودکار گجت ها مانند روشن و خاموش شدن در ساعات معین و تعریف شبیه سازی حضور سناریوهای امنیتی در هنگام عدم حضور در منزل از جمله اقداماتی است که برای هوشمندسازی خانه به کار گرفتیم.
خاکسار عنوان کرد: اطمینان از خاموش بودن وسایل برقی و بسته بودن درب و پنجره ها، یکی از نگرانی ها به هنگام ترک منزل است که می توان با هوشمندسازی خانه و مجهز کردن یک محیط امن با امکان ارسال پیام به صاحب خانه از بروز خسارت های احتمالی ناشی از این فراموشی ها جلوگیری کرد.
وی با اشاره به ویژگی های این خانه هوشمند گفت: جلوگیری از اتلاف انرژی، هدررفت منابع، خسارت های احتمالی ناشی از فراموشی، خطاهای انسانی ، حوادث و شرایط محیطی از مزایای این خانه هوشمند به شمار می رود.
محقق این تیم استارت آپی با بیان اینکه در هوشمندسازی یک خانه از سنسورهایی بدون سیم کشی استفاده می کنیم، گفت: از سیستم هایی برای هوشمندسازی ساختمان استفاده می کنیم که متناسب با ویژگی های همان ساختمان است و نیازی به هاب مرکزی ندارد؛ همچنین در هر خانه یک گجت هوشمند بدون محدودیت کاربران استفاده می شود.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی خانه توسط این تیم، قیمتی رقابتی با نمونه های خارجی و تقریبا برابر با یک، پنجم نمونه خارجی هزینه دارد، گفت:امکان طراحی ظاهری اختصاصی در این خانه هوشمند وجود دارد.
خاکسار گفت: در این طرح منظور از خانه هوشمند این است که وسایل خانه به گوشی تلفن همراه و اینترنت متصل شوند که بتوانیم از راه دور خانه را پایش کنیم.
وی افزود: فناوری در این طرح به صورت کامل داخلی سازی و منعطف با بازار و نیاز مشتری طراحی شده است.