خبرگزاری مهر - گروه استانها: پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۲ مرداد ۱۳۶۷ سالروز جنایت فجیع صدام بعثی بر علیه مردم اشنویه است، وخامت خبر آنقدر وسیع و فجیع بود که رسانههای خارجی را نیز به واکنش وا داشت، در این راستا جمعی از خبرنگاران، عکاسان و فیلمبرداران خبرگزاریها، رادیو و تلویزیونهای خارجی عصر روز جمعه از مناطق بمباران شده شیمیایی شهر اشنویه و مجروحین و مصدومین جنایت صدام، بستری در یک بیمارستان ارومیه بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرنگاران رویترز، کانال یک تلویزیون ایتالیا، رادیو فنلاند و عکاسان کلکتیو در این بازدید ضمن مشاهده محلهای اصابت ۸ بمب شیمیایی در یک منطقه مسکونی شهر اشنویه خبر عکس، فیلم و مصاحبههایی با مردم تهیه کردند.
در این بازدید قربانعلی سعادت معاون سیاسی استانداری آذربایجان غربی در محل اصابت بمبها در گفتگویی با خبرنگاران خارجی اظهار کرد: تاکنون بر اثر اصابت بمبهای شیمیایی رژیم بعث صدام در اشنویه ۲۲۶۵ نفر مجروح و مصدوم شناسایی شدهاند که از این تعداد ۲۶۰ تن در بیمارستانهای ارومیه، میاندوآب و تبریز بستری شدهاند.
وی افزود: در جریان بمباران شیمیایی اشنویه ۸ بمب به محلات امام، تم بر برده زرد و نزدیکی گورستان عمومی شهر اصابت کرده است. در این جنایت رژیم متجاوز عراق از هواپیماهای گاگارین استفاده کرده و در حالی که مردم در حال استراحت مطلق شبانه بهسر میبردند در ساعت ۲.۴۵ دقیقه بامداد روز سهشنبه یازدهم مردادماه ۱۳۶۷ زنان و کودکان را آماج بمبهای شیمیایی قرار داده است.
بر اساس اظهارات معاون سیاسی استاندار آذربایجان غربی هنوز هم پس از گذشت سه روز از بمباران شیمیایی تعدادی از اهالی شهر از آثار بمبهای شیمیایی رنج میبرند و به تدریج به بیمارستانها مراجعه میکنند.
محمدجعفر یکی از اهالی اشنویه نیز به خبرنگاران اظهار داشت: به عقیده من امروز دیگر تنها نوشتن جنایت رژیم صدام کافی نیست باید هرچه سریعتر از طریق سازمان ملل با محکوم کردن این جنایت فکر اساسی برای جلوگیری از به کار بردن سلاح شیمیایی توسط عراق بهعمل آید.
در مصاحبهای که خبرنگاران با پزشکان و پرستاران بیمارستانهایی که مجروحین بستری بودند داشتند گزارش بدین شرح است،
دکتر مهری مدیرکل سازمان منطقهای بهداری و دکتر علی آصف پزشک معالج مجروحین در توضیحاتی به خبرنگاران اظهار داشتند که رژیم صدام در بمباران اخیر علیه مردم اشنویه از گازهای خردل و خردل توأم با اعصاب و فلج کننده استفاده کرده است. این مواد شیمیایی به گفته پزشکان مذکور اثرات آنی و نیز دیررس دارند که خبرنگاران از گونههای مختلف آثار بمبها در مجروحین فیلمبرداری کردند.
حسین عثمانی مجروح ۱۴ ساله در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز اظهار داشت: همه ما مجروحین ایرانی هستیم و میدانیم که صدام جنایتکار است و به همین خاطر بدون هیچ گناهی مردم اشنویه را با بمبهای شیمیایی هدف قرار داد. در این بازدید همچنین حال وخیم دو زن و چند کودک شیرخوار آسیب دیده خبرنگاران را شدیداً تحت تأثیر قرار داد.
پائولو چیاناتینو خبرنگار کانال اول تلویزیون ایتالیا در پایان این بازدید در گفتگویی با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: با مشاهداتی که امروز من داشتم بکارگیری سلاحهای شیمیایی واقعاً وحشتناک و تکاندهنده است من مشاهدات خود را همراه با فیلم به جهانیان عرضه خواهم کرد ولی باید بکارگیری سلاحهای شیمیایی هرچه سریعتر محکوم و منع شود.
وی با اشاره به اینکه در میان مصدومین هیچ فرد نظامی را مشاهده نکرده است افزود: منطقه بمباران شده نیز غیرنظامی است و مسلم است که این بمباران توسط عراق صورت گرفته است.
در حال حاضر پس از گذشت ۳۲ سال از بمباران شیمیایی اشنویه و با توجه به محکومیت این جنایت در قطعنامه ۶۱۲ شورای امنیت سازمان ملل و محکومیت بازرگانان همکار این رژیم در دادگاه فنلاند، هنوز خسارت وارد شده به مردم این شهر جبران نشده و از بین مصدومان شیمیایی این شهر نیز تنها ۴۷ نفر دارای پرونده جانبازی پنج تا ۷۰ درصد هستند.
اشنویه با ۹۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و ۲۰۰ جانباز و ۱۳۹ شهید را تقدیم آرمانهای انقلاب اسلامی کرده است.