خبرگزاری مهر، گروه استانها: ساحل گناوه از نقاط گردشگرپذیر استان بوشهر است که هر ساله تعداد زیادی از مردم از نقاط مختلف کشور برای استفاده از این ساحل به گناوه سفر میکنند.
طی روزهای اخیر و به دنبال آلودگی نفتی در دریا، بخش از لکههای نفتی به صورت خمیر شده به ساحل گناوه رسید که مردم، سمنها و برخی از نهادهای دولتی نسبت به پاکسازی ساحل اقدام کردند.
در حالی که ساحل گناوه از لکههای نفتی پاکسازی شده بود، حالا بار دیگر لکههای نفتی به ساحل رسیده است و نیاز است که نسبت به پاکسازی ساحل اقدامات لازم صورت گیرد.
ورود مجدد لکههای نفتی
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر اثر جزر و مد دریا شاهد ورود مجدد لکههای نفتی به ساحل شهرستان گناوه هستیم.
داوود بهادری با اشاره به اینکه این لکههای نفتی به صورت خمیر به ماسههای ساحلی میچسبد، اضافه کرد: برای جمعآوری این لکههای نفتی مذاکرات لازم با کارشناسان اداره کل بندر و دریانوردی استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای جمعآوری این لکههای نفتی بیان کرد: این آلودگیها بیش از آلودگیهای قبلی است و دلایل آن توسط کارشناسان بررسی و اعلام خواهد شد.
آلودگیها قابل پیشگیری است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این خصوص میگوید: وقوع آلودگیهای نفتی در خلیج فارس به صورت متعدد در سالهای اخیر موجب خسارت فراوان به اکوسیستم دریایی به ویژه آبسنگهای مرجانی میشود که پیگیریهای فراوانی در این خصوص از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد قلی نژاد اضافه کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با علتیابی حوادث مذکور پیشنهادات خود را به شرکتهای نفتی ارائه و خسارتهای وارده را جهت احیای اکوسیستمهای دریایی و رفع آلودگیها مطالبه میکند.
وی افزود: آلودگیهای نفتی در خلیج فارس قابل پیشگیری بوده و باید شرکتهای نفتی در قالب برنامههای مدیریت زیست محیطی EMP الزامات را رعایت و با اقدامات کنترلی از ورود و نشت نفت جلوگیری کنند.
تدوین برنامه زیستمحیطی نفتیها در خلیج فارس
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: در این خصوص درخواست ارائه برنامههای مدیریت زیست محیطی به شرکتهای نفتی ارائه و مهلت قانونی تعیین خواهد شد.
وی تصریح کرد: در غیر این صورت مراتب وفق قوانین و مقررات پیگیری خواهد شد زیرا اکوسیستم دریایی خلیج فارس یک زیستگاه ارزشمند است که نقش مهمی در معیشت و زندگی ساحل نشینان و اقتصاد کشور دارد.
قلینژاد گفت: با توجه به اهمیت زیست محیطی خلیج فارس همه کشورهای حاشیه خلیج فارس باید استانداردهای زیست محیطی در فعالیتهای اقتصادی به ویژه نفت و گردشگری رعایت کنند.
وی تاکید کرد: خسارت به خلیج فارس همه سواحل آنها را تحت تأثیر قرار خواهد داد. کشورهای حاشیه خلیج فارس عضو کنوانسیون کویت نسبت به حفاظت از اکوسیستم خلیج فارس متعهد هستند.
هر ساله خلیج فارس شاهد وقوع آلودگیهای متعدد و گسترده ناشی از نشت نفت از سکوهای نفتی و یا از خطوط انتقال نفت است که خسارتهای فراوانی را به اکوسیستم دریایی وارد آورده و حتی لکههای نفتی بعضاً به سواحل نیز رسیده و خاک را در سواحل آلوده میکند.
با توجه به آلودگی اخیر ناشی از نشت نفت از یکی از سکوهای نفتی خلیج فارس در روزهای اخیر با تلاش فراوان ادارات مرتبط اعم از شکرت نفت فلات قاره، اداره کل بنادر و دریانوردی استان و اداره کل حفاظت محیط زیست پاکسازی و اقدامات گستردهای انجام گرفته است.
عملیات پاکسازی و جمعآوری لکههای نفتی خمیر مانند چسبیده به ماسههای ساحلی گناوه هفته گذشته با همکاری و مشارکت شرکت نفت فلات قاره بهرگان، اداره کل بندر و دریانوردی استان بوشهر، حفاظت محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد این شهرستان انجام شد.