به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا بابایی سه شنبه شب در کارگروه تعامل استان در محل معادن مشکل دار تکاب با اشاره به جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی جهت ایجاد ارزش افزوده برای استان ضروری است، افزود: خروج مواد معدنی به شکل خام از استان و کشور ضربه اساسی بر بنیانها و درآمدهای اقتصادی استان و حتی کشور وارد میکند بر همین اساس ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی در مناطق معدن خیز در سرلوحه اقدامات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.
وی اظهار کرد: بهرهبرداری از معادن برای توسعه کشور یک نیاز و ضرورت است اما لزوم توجه به اصول فنی و مسائل زیست محیطی و حفظ پوششهای گیاهی موجود در منطقه برای وارد شدن کمترین میزان تخریب به طبیعت نباید فراموش شود.
بابایی ادامه داد: برای حفظ تعادل بین اکتشاف و استخراج معادن با منابع طبیعی و چشم انداز طبیعت استان باید تعامل تنگا تنگ بین کارشناسان امور معادن، کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و معدن کاران جهت رعایت اصول و مقررات فنی حفظ منابع و استخراج مواد معدنی برقرار باشد.
وی عنوان کرد: حفظ منابع طبیعی مانعی بر سر راه فعالیتهای معدنی ایجاد نمیکند و فعالیتهای معدنی باید توجیه و ارزش اقتصادی داشته باشند همچنین با استفاده از روشهای صحیح معدنکاری که کمترین تخریب را در پی دارد، انجام شود و پیشبینیهای لازم برای احیای مناطق آسیبدیده در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی تأکید کرد: بهرهبرداری از معادن با روشها و متدهای جدید و بهره مندی از فناوری، تکنولوژی، دانش و علم روز دنیا ضمن اینکه موجب حفظ محیطزیست میشود هم از تخریب جلوگیری میکند و هم در صورت واگذاری برای انجام عملیات معدنی متناسب با آن احیا و بازسازی معدن نیز توسط معدن کار انجام میشود.
بابایی با اشاره به جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی جهت ایجاد ارزش افزوده برای استان ضروری است گفت: خروج مواد معدنی به شکل خام از استان و کشور ضربه اساسی بر بنیانها و درآمدهای اقتصادی استان و حتی کشور وارد میکند بر همین اساس ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی در مناطق معدن خیز در سرلوحه اقدامات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.