برخی مقامات وزارت دفاع آمریکا اظهارات «ترامپ» مبنی بر اینکه انفجارهای بیروت نتیجه حمله بوده است را زیر سوال بردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سه مقام وابسته به پنتاگون با رد اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، به خبرگزاری «سی‌ان‌ان» گفتند که تاکنون شواهدی مبنی بر اینکه انفجار مهیب بیروت نتیجه حمله بوده؛ پیدا نشده است.

این در حالی است که ترامپ مدعی شده بود: این [حادثه] مانند یک حمله وحشتناک است.

وی در پاسخ به درخواست یکی از خبرنگاران برای ارائه توضیح بیشتر گفت: این [انفجار] به نوعی یک بمب بود. من با شماری از بهترین ژنرال‌های ارتش آمریکا دیدار کرده ام و به نظر می رسد که آنها نیز همین طور احساس می کنند. از نظر آنها، که بهتر از من می دانند، این یک حمله بود.

با این حال، برخی مقامات نظامی به سی‌ان‌ان گفته‌اند که نمی‌دانند ترامپ از چه (حمله‌ای) حرف می‌زند.

مقامات لبنانی نیز درباره این واقعه از لفظ حمله استفاده نمی‌کنند و حتی سی‌ان‌ان مدعی است که از این بابت، مراتب نگرانی خود را به دیپلمات‌های آمریکایی ابراز کرده‌اند.

آخرین آمار تلفات انفجار بیروت ۱۰۰ کشته و بیش از چهار هزار مجروح گزارش شده است.

اگرچه علت حادثه هنوز به طور کامل مشخص نیست اما گزارش‌های اولیه حاکی از وقوع انفجار در محموله‌ای از ماده نیترات آمونیوم است که به دلیل اختلاف میان طرف‌های معامله که افرادی غیرلبنانی هستند، در بندر بیروت مصادره شده بود.

همزمان، کارشناسان امنیتی از احتمال طراحی عملیات خرابکاری توسط نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر خبر دادند.

گفته می‌شود، چهار فروند هواپیمای گشت‌زنی نیروی دریایی آمریکا بیش از ۳ ساعت در منطقه مشغول به گشت‌زنی و شناسایی همزمان بوده‌اند. این هواپیماها از نوع P-۳ و P-۸ با قابلیت‌های جاسوسی ویژه با قابلیت شنود و اسکن منطقه‌ای هستند.

همچنین گفته می‌شود که منابع اطلاعاتی آمریکا از وجود ۵۰ تُن نیترات که حدود ۹ سال است در این بندر دپو شده بود، خبر داشتند.