به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم نامگذاری کتابخانه خبرنگار جهادی زندهیاد روح الله رجایی صبح امروز چهارشنبه ۱۵ مرداد، با حضور خانواده مرحوم روح الله رجایی، حسین سروری معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری تهران، سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، محمدعلی قندهاری نیا مدیرعامل مؤسسه جامجم، حامد عسکری شاعر و نویسنده، هوتن والینژاد سرپرست معاونت اداری و مالی و دستیار دبیرکل، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی، مهدی توکلیان مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل، هادی امیری مدیرکل امور عمرانی، سیدباقر میرعبدالهی مدیرکل تأمین منابع، هادی آشتیانی مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی و محمدهادی ناصری طاهری مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین سید محمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات در اینمراسم با تقدیر از خدمات روح الله رجایی، ضمن قرائت آیه ۹۶ سوره مریم گفت: خداوند در قرآن کریم می فرماید: إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا، یعنی قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند، بهزودی خدای رحمان برای آنان در دلها محبتی قرار خواهد داد. من سعادت همدمی با برادر عزیزم روح الله رجایی را نداشتم اما بهواسطه همسایگی با روزنامه جامجم ایشان را گاهی هنگام برگزاری نمازهای جماعت همراه دیگر دوستان روزنامه جامجم در مسجد الغدیر میرداماد میدیدم و شاهد اخلاص، صداقت و صمیمیتشان بودم.
وی افزود: او متواضع، خندان، صمیمی و بیآلایش بود و در هر پست و مقامی هم که قرار میگرفت جهتگیری مردمی، انقلابی و آرمانی داشت. او فارغ از تمام خط و خطوط عمل میکرد و همواره مردم برایش مهم بودند. مسلما پاداش کسی که مخلصانه تلاش میکند این است که به دل بنده صالح خدا محبتش سایه میاندازد و امروز شاهدیم که نام روح الله رجایی بر یکی از مهمترین و مقدسترین بناها که کتابخانه است مزین شده است.
دعایی در ادامه از دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور که در حوزه کتاب و کتابخوانی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور منشأ خدمات برای انقلاب و رهبری بوده، تقدیر کرد و گفت: این اقدام نهاد برای نامگذاری یککتابخانه بهنام روحالله رجایی کار بسیار خوبی بود. من افتخار میکنم که بگویم همکار آقای رجاییام. امیدوارم پند بگیریم چرا که اگر صداقت داشته باشیم و راست بگوییم بعد از اینکه رفتیم، پاداش خیر به ما میدهند.
اسلام دنیای دیگری بود اگر اطلاعرسانی دقیقی از غدیر می شد
در ادامه اینمراسم سروری معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری تهران ضمن تبریک اعیاد ذیالحجه و روز خبرنگار، پیام فرماندار تهران را برای اینمراسم قرائت کرد.
در بخشی از پیام عیسی فرهادی به اینمراسم آمده بود:
«امروزه اهمیت اطلاع رسانی دقیق از اخبار وقایع بر کسی پوشیده نیست و این مهم رسالت خبرنگاران را بسیار سنگین و حیطه فعالیت آنها را بدون هیچ مرز و محدودیتی نمایش میدهد. درباره مصداق بارز اینمهم میتوان به واقعه غدیر خم اشاره داشت، اگر تمام آن چند ده هزار نفر که در آخرین حج پیامبر عظیم الشان اسلام، ایشان را همراهی میکردند و وظیفه اطلاعرسانی از آن واقعه بزرگ را کامل و جامع به عهده میگرفتند و واقعه غدیر خم را آنطور که دیدند و شنیدند انتشار میدادند، شاید امروز دنیای اسلام دنیای دیگری بود.»
در بخش دیگری از این پیام آمده بود: «خبرنگاران خط مقدم اطلاع رسانی و جهت دهی افکار عمومی هستند که جامعه را با حقایق و واقعیت های موجود آشنا می کنند و می توانند به عنصر مؤثر در توسعه اقتصادی ، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه نقش اساسی ایفاد کنند.»
فرهادی در پایان پیام خود به مناسبت نامگذاری کتابخانه به نام روح الله رجایی از مردم تهران برای توجه به بیشتر به کتابخوانی دعوت کرده بود.
یادگاریهای سردبیر جهادگر و انقلابی
سخنران بعدی اینمراسم، محمدعلی قندهارینیا مدیرعامل موسسه جامجم بود که طی سخنانی با تسلیت درگذشت روح الله رجایی ابراز امیدواری کرد یاد وی همیشه پرفروغ باشد و جوانان عرصه رسانه بتوانند در مسیری که او گام بر میداشت گام بردارند.
وی در ادامه با اشاره به خدمات سردبیر فقید روزنامه جامجم گفت: یکی از یادگاریهای روح الله رجایی در مدت کوتاه حضورش راهاندازی صفحهای به نام همسایه است که موضوع آن توجه به محرومان و بازنمایی مشکلات محرومان و مستضعفان است تا با مشارکت خوانندگان روزنامه، گرهی از مشکلاتشان گشوده شود. خوشبختانه اینصفحه بازخوردهای بسیار خوبی از زمان راه اندازی داشته و امیدواریم بتوانیم کار اینصفحه را ادامه دهیم.
داغ ما در برابر داغ امام حسین (ع) ناچیز است و ما هر جا که درد و مشکلی داریم به دامان اهل بیت (ع) چنگ میزنیم. ما که روحالله را نشناختیم اما اینتکیهکلامش را باید چراغ راهمان کنیم که: «هر جا دلت گرفت بگو جان بگو حسین!»قندهاری نیا در پایان با ذکر خاطرهای از رجایی گفت: در کنار خدمات عامالمنفعه و فعالیتهای جهادی او در عرصه رسانه خاطرات مختلفی از علاقه و خدمتش به خانواده و فرزندان شنیدهام و اینعلاقه نشان از صداقت در گفتار و اعمال در زندگیاش دارد.
در ادامه، پدر روح الله رجایی ضمن بیان روایت غدیر گفت: تاریخ اسلام پر از حوادث و اتفاقاتی است که باید از آنها درس بگیریم. یکی از این وقایع تولد و شهادت امام علی(ع) است. امیرالمومنین (ع) که در خانه خدا زاده شد، در خانه خدا به شهادت رسید و زمانی که این خبر بین مردم پیچید، که امام علی(ع) را در محراب ضربت زدند، مردم گفتند: مگر علی نماز میخواند؟ اینها نشانهای از تحریف وقایع و اطلاعرسانی ناقص در روزگار این امام بزرگوار و دردانه بشریت است.
وی افزود: مرگ فرزند برای پدر سخت است. اما هر زمان که ما دردی داریم، باید خودمان را با تاریخ عاشورا تطبیق دهیم. علیاکبر(ع) فرزند رشید امامحسین (ع) و اولین شهید بنیهاشم جلوی روی پدر به شهادت رسید و بدنش را اربا اربا به خیمه آوردند. داغ ما در برابر داغ امام حسین (ع) ناچیز است و ما هر جا که درد و مشکلی داریم به دامان اهل بیت (ع) چنگ میزنیم. ما که روحالله را نشناختیم اما اینتکیهکلامش را باید چراغ راهمان کنیم که: «هر جا دلت گرفت بگو جان بگو حسین!»
منش و روش رجایی باید تکثیر شود
سخنران بعدی اینمراسم، مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانهها بود که گفت: آقای مختارپور دبیرکل نهاد از روز اولی که ایده نامگذاری کتابخانه پیش آمد به جِد پیگیر اجرای آن و علاقهمند به حضور در این جلسه بود و متأسفانه به دلیل اینکه کاری پیش آمد، از عدم حضور در این جلسه ابراز حسرت کرد.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری کتابخانه به نام روح الله رجایی گفت: او را بهعنوان رفیقی امام حسینی می شناختیم و در نقطه گذاریهایی که در مراسمهای ایشان میشود جالب است که همه با اهلبیت پیوند دارد. از زمان ابتلا به کرونا و روضهگرفتنهای دوستانش تا زمان مرگ و نامگذاری کتابخانه و حتی اربعیناش به شکل عجیبی با اهلبیت(ع) و امامحسین(ع) گره خورده است.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی در ادامه گفت: کتابخانههای عمومی بهعنوان پایگاههای فرهنگی و خدمات اجتماعی مشغول ارائه خدمات هستند. تلاش کردیم در منطقهای با خوی و علاقهای که روحالله رجایی پیگیر آن بوده، کتابخانه انتخاب شود و انشاءالله متعهد خواهیم بود منش و روشی که او در زندگی داشت، تکثیر کنیم و به کار ببنیدیم.
بعضی از شخصیتها به خاطر باطن پاک، سلوک شخصی و محبتی که از جانب اهل بیت (ع) شامل حالشان شده، وجودشان یک برکت دارد و فقدانشان برکتی دیگر که مصداق صدقه جاریه است. انشاءالله اینخیر و برکت جاری خواهد بود و به روح او خواهد رسید.
محمدهادی ناصری طاهری مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران هم در اینمراسم گفت: آنچه موجب نامگذاری کتابخانه به نام زندهیاد روح الله رجایی شد فراتر از شخصیت او، تکریم و بزرگداشت روحیه جهادی، جریانهای خیرخواهانه به نفع محرومان و دستگیری از احوال مستضعفان است که در وجود مختلف شخصیتی آن مرحوم متجلی شده بود. وظیفه ما است که این جریان را تکریم کنیم و اینکتابخانه به نام فعال رسانهای زندهیاد رجایی مزین میشود که مشهور و معروف به نوکری اهل بیت(ع) بهخصوص سالار شهیدان کربلا امامحسین(ع) بود. انشاءالله فعالیتهای فرهنگی کتابخانه پس از این رنگ و بوی دیگری خواهد داشت و ما نیز با جدیت بیشتری فعالیتهای خود را در راستای ترویج گفتمان امام خمینی(ره)، انقلاب و فرهنگ عاشورایی ادامه خواهیم داد.
در اینمراسم همچنین حامد عسکری نویسنده کتابهای «خال سیاه عربی» و «پری دخت» شعری که برای روح الله رجایی سروده بود، قرائت کرد.
در پایان برنامه با حضور خانواده رجایی و مهمانان حاضر از یادمان روحالله رجایی رونمایی شد.