قزوین- رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: در سال گذشته با تشکیل ۵۰۰ پرونده برای زوج های جوان نابارور با اقدامات درمانی انجام شده تعداد ۷۰ فرزند متولد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد پیله چی چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان قزوین که چهارشنبه شب در محل جهاد دانشگاهی قزوین برگزار شد اظهار داشت: بر اساس سند چشم انداز توسعه کشور و بیانیه گام دوم یک بازنگزی در مأموریت‌های این نهاد صورت گرفته و همه فعالیت‌ها بر محور اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.

پیله چی گفت: در مرکز درمان ناباروری و بانک خون و ذخیره ساری سلول‌های بنیادی شرایط را تسهیل کرده ایم و هزینه ذخیره سازی به صورت اقساط هم دریافت می‌شود و مرکز شیمی درمانی هم آماده خدمت رسانی شده و از متخصصان طب فیزیکی، جراح مغز و اعصاب و فوق تخصص تغذیه هم استفاده می‌شود و با دایر کردن مرکز جامع توانبخشی برای توسعه خدمات درمانی در یک سال اخیر اقدام کرده ایم.

تشکیل ۱۰۰۰ پرونده ذخیره سازی خون بند ناف

پیله چی اظهار داشت: در استان قزوین تاکنون ۱۰۰۰ پرونده تشکیل شده و این فرهنگ نهادینه شده و مردم از آن استقبال کرده اند و اگر در گذشته خون بند ناف فقط یک زباله بیولوژیک بود امروز به وسیله درمان تبدیل شده و بسیار ارزشمند است.

وی افزود: در عرصه ناباروری نیز چند نوع خدمت داده می‌شود و مراجعانی از شهرستان‌ها و سایر استان‌ها داریم و برخی با تزریق دارو، برخی از زوجین با عمل جراحی و برخی با دارو می‌توانند ناباروری خود را درمان کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: در سال گذشته ۵۰۰ پرونده ناباروری در استان تشکیل شد که به طور میانگین حدود ۳۰ درصد آنها به باروری رسیده و ۸۰ فرزند متولد شده که برای ما هر یک فرزند نیز اهمیت حیاتی دارد.

مجتمع درمانی، تحقیقاتی و آموزشی با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین یادآور شد: با توجه ظرفیت‌های استان در بخش‌های درمانی و تحقیقاتی و محدودیت فضای موجود ساخت مجتمع درمانی، تحقیقاتی و آموزشی در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع در جوار بیمارستان ولایت در ۵ طبقه و با زیربنای ۹ هزار مترمربع در سال گذشته آغاز شد که به دلیل محدودیت‌های اعتباری در حال حاضر فقط ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی بیان کرد: ساخت این مرکز جامع در زمینی به مساحت ۲ هزار متر و زیربنای ۹ هزار مترمربع، حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که از خیرین انتظار داریم با مشارکت در ساخت آن باقیات صالحات ارزشمندی از خود برجای گذاشته و شرایطی را مهیا کنند تا بتوانیم خدمات درمانی و تحقیقاتی ارزشمندی را در بخش سرطان، سلول‌های بنیادی و بانک خون بند ناف و درمان ناباروری به نیازمندان ارائه کنیم.

پیله چی اضافه کرد: تسریع در ساخت این مرکز مهم از طریق منابع ملی، استانی و خیرین می‌تواند بیماران بیشتری را از خدمات درمانی این مرکز برخوردار کرده و از آسیب‌های اجتماعی و روانی جلوگیری کند لذا انتظار داریم خیرین در حوزه درمان و سلامت وارد مشارکت شوند تا مرگ و میر کمتر شود.

وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی ردیف و بودجه جاری ندارد و فقط اعتبار عمرانی و کمک‌پژوهشی دریافت می‌شود و در کارهای تحقیقی و عملیاتی و پژوهشی هزینه می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین تصریح کرد: در بخش سلول درمانی، ترمیم زخم‌ها، سلول‌های بنیادی، ناباروری و درمان سرطان وارد فعالیت‌های مؤثری شده ایم و اگر این مرکز آماده شود ضمن انتقال همه بخش‌های درمانی و تحقیقاتی به این مرکز می‌توان با این زیرساخت فیزیکی وارد کارهای بزرگ‌تر شد و به دستاوردهای مهمی رسید.

وی در خصوص راه اندازی مرکز ذخیره سازی خون بند ناف گفت: این موضوع در سال ۸۴ مطرح شد و امروز بزرگترین بانک خون بند ناف در خاور میانه در کشور شکل گرفته و در استان قزوین نیز فعالیت این مرکز از ۷ سال قبل آغاز شده است.

وی از تهیه سند آمایش به عنوان دیگر فعالیت‌های تحقیقاتی این نهاد یاد کرد و یادآور شد: مهمترین سند آمایش سرزمین و آمایش علم و فناوری استان را تدوین کرده ایم که در مرحله اجرایی و سند توسعه فرهنگی استان نیز در حال نگارش است.

پیله چی اظهار داشت: در حوزه تجاری سازی و فناوری به صورت جدی تمرکز کرده ایم و با تاکید بر بهره گیری از توان داخلی امیدواریم بتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و در مسیر خودکفایی حرکت کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: مرکز تجاری سازی درگاهی است تا افراد صاحب اندیشه و ایده را به بازار متصل کنیم و آماده ایم همه دانشمندان و واحدهای فن آور که می‌توانند در این عرصه خدمت رسانی کنند را مورد حمایت قرار دهیم.

وی اظهار داشت: باور داریم که مهارت گرایی باید جایگزین مدرک گرایی شود لذا در معاونت آموزشی با برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت برای مهارت افزایی و اشتغال زایی برنامه داریم و با مذاکره با سازمان‌ها تلاش می‌کنیم حلقه وصل صنعت و دانشگاه باشیم و به حضور افراد در بازار کار هم کمک کنیم.

پیله چی گفت: تمام دوره‌های آموزشی برای توانمند سازی است به طوری که در سال گذشته ۲۰ هزار فراگیر از آموزش‌های تخصصی و مهارتی برخوردار شدند و در بلند مدت نیز برنامه‌های کیفی داریم که اجرا خواهد شد.

وی در ادامه در خصوص پروژه «زبان ۸» اظهار داشت: پروژه مهم زبان ۸ در حال حاضر ۸۰ درصد پیشرفت دارد و در حال حاضر به صورت پایلوت آموزش داده می‌شود و آسیب‌های فرهنگی کتب انگلیسی که از غرب تأثیر گرفته در آن دیده نمی‌شود.

پیله چی اضافه کرد: این کتاب در ۸ سطح و در ۱۶ جلد از مبتدی تا پیشرفته تهیه شده و شامل کتاب مکمل، استاد، ورک، داستان. محتوای مجازی، اپلیکیشن و سایت است.

وی گفت: آموزش زبان انگلیسی برای کودک خوب است اما نباید آموزه‌های فرهنگی غرب هم به کودک منتقل شود و رویکرد ما در تألیف و گردآوری این کتاب پیشگیری از تهاجم فرهنگی در قالب آموزش‌های زبان خارجی است که با بومی سازی از فرهنگی ایرانی برای آموزش استفاده کرده ایم و غنای علمی آن مورد تأیید بزرگترین انتشارات دنیا قرار گرفته است.

پیله چی افزود: در حوزه فرهنگی و پژوهش کارهای خوبی انجام شده و چاپ کتب از ۱۰۰ جلد به ۲۰۰ جلد رسیده و سیاست گذاری در حوزه دانشجویی تغییر کرده و فعالیت تخصصی را در خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا دنبال خواهیم کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین یادآور شد: امسال در حوزه معاونت پژوهشی دو حوزه دیگر فعال‌تر شده و رشته معماری و هنر و تجاری سازی فناوری راه اندازی شده است.