شیراز - خبرگزاری مهر : رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز گفت : سازمان سنجش و وزارت علوم نسبت به پیشنهادات و طرح های بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز توجه چندانی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر کاووس حسنلی صبح امروز در نشستی خبری افزود : دو سال پیش بخش زبان و ادبیات فارسی با انجام  بررسی های مختلفی طرح ایجاد گرایش در دوره کارشناسی ارشد بخش زبان و ادبیات فارسی را به تصویب رساند و به سازمان سنجش و وزارت علوم پیشنهاد داد .

وی ادامه داد : از دو سال پیش تا کنون وزارت علوم و سازمان سنجش نه تنها برای رسیدگی به پیشنهادات ما جلسه ای را تشکیل نداد حتی توجهی نیز به طرح بخش زبان و اذبیات فارسی نیز نکرد که گویی پایتخت نشینان توجهی به طرح و پیشنهادات شهرستانی ندارند.

حسنلی در انتقاد به عملکرد نامناسب دانشگاه های کشور به ویژه بخش زبان و ادبیات فارسی آنان خاطرنشان کرد : کهنه گرایی ، سنت زدگی حاکم بر این بخش دانشگاه های کشور باعث شده که دانشگاه ها نتوانند برنامه جدیدی در حوزه زبان و ادبیات فارسی ارائه داده یا آن را به مرحله اجرا قرار دهند.

وی اظهار داشت : ذهنیت سنتی ، کهنه و سنگ شده دانشگاه ها باعث شده که آنان همچنان در حد مکتب های قدیمی باقی مانده و به نوآوری و پیشرفت علمی فعالیت های خود توجه چندانی نداشته باشند.

رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز با اشاره به فعالیت های چشمگیر بخش زبان و ادبیات فارس یدانشگاه شیراز یادآور شد : در شرایطی که بخش های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه های کشور در نوعی سنت گرایی و رکود علمی به سر می برند بخش زبان وادبیات فارسی دانشگاه شیراز در راستای نوآوری و تولیدات علمی پیشگام دیگر دانشگاه های کشور بوده است.

حسنلی با اشاره به اقدامات و نوآوری های شایسته دانشگاه شیراز در بخش زبان و ادبیات فارسی از راه اندازی مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز خبرداد و افزود : این مرکز برای اولین بار در سطح دانشگاه های کشور راه اندازی شده و تاسیس آن حاکی از علاقمندی به نوآوری و توسعه  فعالیت های علمی این دانشگاه است.

وی ادامه داد : یکی از اقدامات مناسب دانشگاه شیراز گرایشی کردن دوره دکترای بخش زبان و ادبیات فارسی به سه گرایش "ادبیات عرفانی"، "ادبیات غنایی" و "ادبیات حماسی" بوده است.

رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز از فارغ التحصیلی چهل و یکمین دانش آموخته دکترای زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه خبرداد و عنوان کرد : این دو دانش آموخته به نام های" غلامرضا کافی" و " خسرو قاسمیان" از شاعران بنام استان فارس هستند که آثار شایسته ای را از خود برجای گذاشته اند.

وی تصریح کرد : رساله غلامرضا کافی با عنوان " نقد و بررسی شعر عاشورایی از عصر صفویه تا امروز" و رساله خسرو قاسمیان به نام " مثنوی پژوهی" مقارن بیست و سوم خرداد ماه امسال ارائه خواهد شد.

حسنلی با اشاره به تاثیر رساله مثنوی پژوهی در روند تحقیقات محققان در خصوص آثار مولوی تصریح کرد:  در این رساله تمام کتاب هایی که از زمان مولوی تا کنون پدید آمده اند نقد و بررسی شده و از این پس هرکسی که بخواهد درباره مثنوی مولوی تحقیق کند خود را ناگزیر به استفاده از این رساله ارزشمند خواهد دانست.

به گفته وی از سال 70 یعنی زمان تاسیس دوره دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز تاکنون 65 نفر در این دوره پذیرفته که از این تعداد 41 دانشجو فارغ التحصیل شده اند.